forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

gdzie szukać ofert mieszkań - prywatnie

Autor Wiadomość
owen5 
Nowy

Wysłany: 2010-03-13, 23:00   gdzie szukać ofert mieszkań - prywatnie

Witam

Dostałem wypowidzenie z mieszkania w trybie natychmiastowym mam 5 dni na wyprowadzenie razem z żonom i dzieckiem. Nie wiem gdzie szukać ofert z mieszkań wynajętych prywatnie a nie przez spółdzielnie ponieważ załatwienie w spółdzielni trwa chyba zbyt długo i mogę nie zdąrzyć się przeprowadzić. :(

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy
Wysłany: 2010-03-13, 23:10   

owen5 napisał/a:
Nie wiem gdzie szukać ofert z mieszkań wynajętych prywatnie a nie przez spółdzielnie ponieważ załatwienie w spółdzielni trwa chyba zbyt długo i mogę nie zdąrzyć się przeprowadzić. :(

jakis powod byl,ze dostales takie wypowiedzenie,jesli nie placiles czynszu,to bedziesz mial negatywna Schufe,a w takim przypadku zadna spoldzielnia nie wynajmie Ci mieszkania,bo kazda sprawdza Schufe,chyba,ze ktos prywatnie podnajem zaryzykuje.....
Wszedzie bedzie to trwalo wiecej niz 5 dni-niestety......

Ale w sumie tak to nagle nie przyszlo bez niczego takie wypowiedzenie......musieliscie dostawac jakies upomnienia czy pisma czy cokolwiek (bo jakis powod eksmisji musi byc) i nie reagowaliscie???
Wspolczuje mimo wszystko i szybkiego rozwiazania problemow zycze

owen5 
Nowy

Wysłany: 2010-03-13, 23:43   

to jest bardzo skomplikowana sprawa było zadłużenie choć nie na duża kwotę, było rozłożenie na raty tego zadłużenie az tu nie z mojej winny ( nie dostałem wypłaty na czas)nie zapłaciłem lutowej raty po czym przyszło wypowiedzenie i natychmiastowa spłata całość :( jednak ratuje nas to że nie jestem w schufie poniewaź mieszkanie nie jest wynajęte na mnie, ale teraz nie wiem gdzie szukać tego mieszkania i czy lepiej w spółdzielni czy prywatnie i gdzie znaleźć te prywatne mieszkanie

klaudia2010 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-03-14, 00:09   

Jedz w niedziele do polskiego kosciola , obok kosciola jest ksiegarnia polska , jest to miejsce spotkan polakow oraz miejsce gdzie mozna dac swoje ogloszenie, duzo osob sie oglasza i chce wynajac mieszkanie ewentualnie pokoj .Mysle , ze w Waszej sytuacji to bedzie rozwiazanie , i bedziecie dalej szukac sobie stalego mieszkania , albo zadowolicie sie tym co znajdziecie, ale musicie placic za wynajem mieszkania w terminie , takie sa zasady .Spytaj Pania , ktora tam sprzedaje o kartke z ogloszeniami to ja dostaniesz, pozdrawiam i zycze powodzenia !!!!!!!!!!!!

adresu dokladnego nie znam , ale to jest Uban Südstern , wysiada duzo polakow, a msza jest chyba o godzinie 12 lub 13 oraz o 18 godzinie.

szkot 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-03-14, 07:58   

Mam mieszkanko. Opis w ogłoszeniach drobnych 2pokojowe.

owen5 
Nowy

Wysłany: 2010-03-14, 10:11   

chciałem tylko zaznaczyć że poszukuję mieszkania w Berlinie gdyż z żoną pracujemy a dziecko chodzi do przedszkola i ciężko byłoby dojeżdżać

patusia0705
[Nieaktywny]

Wysłany: 2010-12-10, 18:54   

witajcie my chcemu zdac mieszkanie w degewo wiec moglibyscie sie juz wprowadzic na nasze nazwisko i powoli zalatwiac zameldowamie i przejecie mieszkania. jak wam pasuje to dajcie numer tel zadzwonie do was. mieszkanie jest 2 pokojowe na marienfelde w berlinie

Odpowiedz do tematu