gdzie szukać ofert mieszkań - prywatnie
| Autor |
Wiadomość |
owen5
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-13, 23:00 gdzie szukać ofert mieszkań - prywatnie
|

|
|
Witam
Dostałem wypowidzenie z mieszkania w trybie natychmiastowym mam 5 dni na wyprowadzenie razem z żonom i dzieckiem. Nie wiem gdzie szukać ofert z mieszkań wynajętych prywatnie a nie przez spółdzielnie ponieważ załatwienie w spółdzielni trwa chyba zbyt długo i mogę nie zdąrzyć się przeprowadzić. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2010-03-13, 23:10
|

|
|
| owen5 napisał/a: | Nie wiem gdzie szukać ofert z mieszkań wynajętych prywatnie a nie przez spółdzielnie ponieważ załatwienie w spółdzielni trwa chyba zbyt długo i mogę nie zdąrzyć się przeprowadzić. |
jakis powod byl,ze dostales takie wypowiedzenie,jesli nie placiles czynszu,to bedziesz mial negatywna Schufe,a w takim przypadku zadna spoldzielnia nie wynajmie Ci mieszkania,bo kazda sprawdza Schufe,chyba,ze ktos prywatnie podnajem zaryzykuje.....
Wszedzie bedzie to trwalo wiecej niz 5 dni-niestety......
Ale w sumie tak to nagle nie przyszlo bez niczego takie wypowiedzenie......musieliscie dostawac jakies upomnienia czy pisma czy cokolwiek (bo jakis powod eksmisji musi byc) i nie reagowaliscie???
Wspolczuje mimo wszystko i szybkiego rozwiazania problemow zycze |
|
|
|
 |
owen5
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-13, 23:43
|

|
|
to jest bardzo skomplikowana sprawa było zadłużenie choć nie na duża kwotę, było rozłożenie na raty tego zadłużenie az tu nie z mojej winny ( nie dostałem wypłaty na czas)nie zapłaciłem lutowej raty po czym przyszło wypowiedzenie i natychmiastowa spłata całość jednak ratuje nas to że nie jestem w schufie poniewaź mieszkanie nie jest wynajęte na mnie, ale teraz nie wiem gdzie szukać tego mieszkania i czy lepiej w spółdzielni czy prywatnie i gdzie znaleźć te prywatne mieszkanie |
|
|
|
 |
klaudia2010
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-03-14, 00:09
|

|
|
Jedz w niedziele do polskiego kosciola , obok kosciola jest ksiegarnia polska , jest to miejsce spotkan polakow oraz miejsce gdzie mozna dac swoje ogloszenie, duzo osob sie oglasza i chce wynajac mieszkanie ewentualnie pokoj .Mysle , ze w Waszej sytuacji to bedzie rozwiazanie , i bedziecie dalej szukac sobie stalego mieszkania , albo zadowolicie sie tym co znajdziecie, ale musicie placic za wynajem mieszkania w terminie , takie sa zasady .Spytaj Pania , ktora tam sprzedaje o kartke z ogloszeniami to ja dostaniesz, pozdrawiam i zycze powodzenia !!!!!!!!!!!!
adresu dokladnego nie znam , ale to jest Uban Südstern , wysiada duzo polakow, a msza jest chyba o godzinie 12 lub 13 oraz o 18 godzinie. |
|
|
|
 |
szkot
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-03-14, 07:58
|

|
|
| Mam mieszkanko. Opis w ogłoszeniach drobnych 2pokojowe. |
|
|
|
 |
owen5
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-14, 10:11
|

|
|
| chciałem tylko zaznaczyć że poszukuję mieszkania w Berlinie gdyż z żoną pracujemy a dziecko chodzi do przedszkola i ciężko byłoby dojeżdżać |
|
|
|
 |
patusia0705 [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2010-12-10, 18:54
|

|
|
| witajcie my chcemu zdac mieszkanie w degewo wiec moglibyscie sie juz wprowadzic na nasze nazwisko i powoli zalatwiac zameldowamie i przejecie mieszkania. jak wam pasuje to dajcie numer tel zadzwonie do was. mieszkanie jest 2 pokojowe na marienfelde w berlinie |
|
|
|
 |
|
|