| Autor |
Wiadomość |
paula19
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 31 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2010-03-12, 03:25 GEWOBAG
|

|
|
Cześć czy jest ktoś kto miła doczynienia ze spódzielnią Gewobag chciałabym znać wasze wrażenia i opinie co do tej spółdzielni. Znalazłam mieszkanie które mi się podoba chciałabym sie przeprowadzić ale nie wiem jakie mam szanse na załatwienie tego mieszkania w Gewobag. Czy odmawiają z góry Polakom i czy mają jakieś konkretne wymagania. Dodam jeszcze że wcześniej nie wynajmowałam mieszkania osobiście tylko mieszkałam na mieszkaniu gdzie najemcą był mój tata i niestety nie będę miał zaświadczenia ze spółdzielni. Z góry dzięki za wszystkie informacje. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy Posty: 2598 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2010-03-12, 07:58
|

|
|
JAk nie masz zaswiadczenia z poprzedniej spoldzielni,to juz moze byc to maly problem ,bo kazda spoldzielnia chce wiedziec,czy placilo sie regularnie czynsz w poprzednim mieszkaniu.
Poza tym duze spoldzielnie typu Degewo,Gagfah,czy Gewobag raczej rasistowskich uprzedzen nie maja i jesli masz papiery w porzadku (do wynajmu-nie na obywatelstwo ),to bez problemu dostaniesz |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-12, 09:58
|

|
|
| jestem podobnego zdania jak kolezanka powyzej jak nie jestes nigdzie zadluzona to ni epowinno byc problemu jezeli chodzi o mieszkanie u ojca nie jestem pewny ale wlasnie to on moze napisac papier ze mieszkalas wlasnie u niego i nie bral od ciebie za mieszkanie |
|
|
|
 |
magnolia
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-03-12, 17:32
|

|
|
| Mieszkam w mieszkaniu spoldzielni Gewobag.Wczesniej tez mieszkalam u kogos ale nie wymagali ode mnie zadnych zawiadczen.Tylko z Schufa, ze nie jestem dluznikiem(ale to sami zalatwiali).No i zaswiadczenie,ze mam dochody.Nie powinnas miec wiec zadnych problemow. |
|
|
|
 |
_kami_
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-11-16, 17:28
|

|
|
| ja rowniez mieszkam w mieszkaniu z tej spoldzielni i nie jestem dobrego zdania na temat tej spoldzielni. chodzi o to ze ostatnio wprowadzili sie nad nami sasiedzi z polski zrobili kapitalny remont tego mieszkania. w spoldzielni dostali wszystkie zezwolenia i zapewnili ze jest wszystko dobrze. ich remont trwal ponad miesiac czasu. Po tym jak go skonczyli Gewobag przyslal pismo ze musimy sie wszyscy wyniesc poniewaz robia calkowity remont lacznie z elektryka itd. i budynki. to jest pierwszy problem z nimi. nastepny to taki ze nie potrafia zapewnic mieszkania zastepczego ani pojsc na reke z przeprowadzka do innej spoldzielni. |
|
|
|
 |
|
|