Gropiusstadt - informacje na temat tej dzielnicy Berlina
| Autor |
Wiadomość |
Bahnhof Zoo
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-02-26, 15:49 Gropiusstadt - informacje na temat tej dzielnicy Berlina
|

|
|
Witam wszystkich forumowiczów, chciałabym uzyskać wszystkie opinie i informacje na temat Gropiusstadt w Neukolln. Czy może ktoś mieszka tam ? Mieszkania są drogie ? I to jest jakieś osiedle czy co ? czy to prawda, że jest tam duzo narkomanów?? Z góry dziękuję.
(wiem, że na niektóre pytania mogę poszukać informacji w internecie np. o cene wynajmu ale niestety nie znam jeszcze niemieckiego na tyle aby coś zrozumieć.) |
|
|
|
 |
Sylvia
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 7 razy Posty: 179 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-02-26, 19:54 Re: Gropiusstadt!
|

|
|
| Bahnhof Zoo napisał/a: | | czy to prawda, że jest tam duzo narkomanów?? |
Poszukujesz towarzystwa, czy raczej chcesz uniknąć?
Heh, to wszystko przez ten Twój nick |
|
|
|
 |
Bahnhof Zoo
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-02-26, 20:36
|

|
|
Hmm wiesz w sumie ani to ani to. Interesuje się problematyką narkomanii i stąd to. a Berlin to świetne miejsce do rozwijania mojej pasji w przyszłości |
|
|
|
 |
Sylvia
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-02-26, 21:40
|

|
|
| Bahnhof Zoo napisał/a: | Interesuje się problematyką narkomanii i stąd to. a Berlin to świetne miejsce do rozwijania mojej pasji w przyszłości |
Rozumiem, że masz na myśli przemyt & handel ?
... a tak poważnie... to jedna z moich prac magisterskich dotyczy tego zagadnienia, więc jak cosik, to pisz śmiało |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-02-26, 22:11
|

|
|
Fajna stronka: http://www.gropiusstadt.info/index.htm
Duzo ludzi (czy narkomanow - nie wiem, nie podpadlo mi a czesto tam bywam), ale tez wiele zieleni, placow zabaw, przedszkoli i szkol, wspaniale centrum handlowe, kina, lekarze, basen, boiska, dobre polozenie komunikacyjne... Oj, bo napisze taka ode jak niedawno ktos na temat Märkisches Viertel! Mnie sie podoba, moi znajomi sobie chwala. |
|
|
|
 |
Bahnhof Zoo
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-02-27, 15:42
|

|
|
Sylvia oczywiście ani przemyt ani handel Pracę magisterką też chcę z tego pisać a jeśli mogę wiedzieć to co studiowałaś, że pracę magisterską na ten temat pisałaś?
Kobieta Pracująca dziękuję. Ale dalej nie wiem czy to jest osiedle czy jak ? |
|
|
|
 |
Sylvia
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-02-27, 17:39
|

|
|
Bahnhof Zoo wszystko masz na privie |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

|
|
|
|
 |
Bahnhof Zoo
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-02-28, 15:51
|

|
|
Wiem Sylvia dziękuje :**
Kobieta Pracująca dzięki wielki :* Hmm osiedle .. Ono jest chyba większe od miasta, w którym mieszkam. Dziękuję za info:* |
|
|
|
 |
na86
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 4 razy Posty: 196 Skąd: OPOLE
|
Wysłany: 2009-02-28, 15:54
|

|
|
Polecam, mieszkalam to wiem. Polecam zakupy w Gropius Passagen |
_________________ Gravitation cannot be held responsible for people falling in love. |
|
|
|
 |
Madziazakowa
Uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 45 Skąd: Berlin - Gdynia
|
Wysłany: 2009-03-02, 20:52
|

|
|
Neukölln to jedna z gorszych dzielnic w tych parkach wlasnie sprzedaja narkotyki.
akurat ktos mi przeslal ostatnio to:
http://www.youtube.com/watch?v=f7PqdkiUmqw
a mieszkania sa tam tanie, po renowacji i ladne tyle ze pelno turkow i arabow i to tacy ze czasem strach wieczorem wyjsc samemu.
a ten park w Neuköln to najbardziej slynny ze sprzedazy narkotykow |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-02, 21:27
|

|
|
Gropiusstadt to dawna dzielnica Neukölln 47. A ten park Hasenheide, o ktorym piszesz i okolica, o ktorej mowa w powyzszym filmie to polnocna czesc dzielnicy, dawniej Neukölln 44. To prawda, ze na polnocy Neukölln, na granicy z Schönebergiem i Tempelhof mieszka duzo Turkow i Arabow. W Gropiusstadt tez oni sa, ale nie w takich ilosciach. Duzo tam za to Polakow i Rosjan. Ja nie boje sie tam chodzic nawet okolo polnocy! |
|
|
|
 |
|
|