|
Jaki jest okres wypowiedzenia mieszkania w Niemczech?
| Autor |
Wiadomość |
neska20
Nowy

|
Wysłany: 2008-02-22, 21:59 Jaki jest okres wypowiedzenia mieszkania w Niemczech?
|

|
|
witam,
zamierzam przeprowadzić się na teren Niemiec. Mam pytanie odnośnie mieszkań. Czy to prawda że okres wypowiedzenia mieszkania to minimum rok? Podczas, gdy w Polsce zazwyczaj jest to okres minimum miesiąca. Czy można wynająć mieszkanie, jeśli nie pracuje sie na terenie Niemiec, tylko na terenie Polski? Jak wygląda sprawa internetu- na ile czasu podpisuje się minimalnie umowę i z jakimi opłatami trzeba sie liczyć? Czy istnieje możliwość założenia internetu bez telefonu? będę wdzięczna za każdą informacje,
pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawel80
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-02-23, 16:06
|

|
|
Witaj,
znajomi bedac na studiach w Slubicach nie mieli problemu z wynajeciem mieszkania w Frankfurt Oder. Wazne byly potwierdzone dochody(w ich przypadku styp.)
Okres wypowiedzenia mieszkania, jesli nie jest uzgodnione inaczej w umowie, to ustawowe 3miesiace.
Najkrotsza mi znana umowa internetowa jest w "www.alice.de"; okres wypowiedzenia miesiac. Okolo 30€/m z tel. stacj. Okres czekania po zlozeniu zamowienie na podlaczenie okolo mies.
Internet bez tel. jest mozliwy, ale o ile wiem nie w alice. |
|
|
|
 |
marlen
Bardzo Aktywny

Pomogła: 8 razy Posty: 375 Skąd: Berlin- Kreuzberg
|
Wysłany: 2008-02-24, 14:04
|

|
|
| neska20, ja np. jestem w VERSATEL [16.000 kb/s] ( na 2lata), place 50 eu miesiecznie. w tym mam net i telefon, polaczenia na stacjonarne w niemczech chyba wszedzie sa juz za free. Do tego mam super tanie polaczenia do PL na stacjonarne i do sieci orange (za 3h i 49 min. polaczen na stacjonarne do pl i na orange, zaplacilam 8,66 eu.) |
_________________ marlen |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|