| Autor |
Wiadomość |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-25, 00:38
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | niki napisał/a: | | do tego jak ma sie dzieci pranie ,prasownie takie tam wiadomo,mikrowela ,zmywara ,laptopy w kazdym pokoju(dzieci ) | ej..chwila ja place 80 euro i mam tez dzuieci i rodzine i...ale az 200? czy 150? |
Ja przy czterech osobach place 98 |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-01-25, 01:02
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | niki napisał/a: | | wode tez masz na prad? | przepraszam....
ale dwie podwyzki to cos nie tak... |
w pazdzierniku jak zawsze po nadplacie podwyzka
a teraz to wszyscy po rowno ci co maja tego samego dostawce,,nie tylko ja dostalam
ale jeszcze raz zaznaczam,,mam wode ciepla na prad i mialam ten prad (drogi) stadtwerke z mojego miasta
jest wiele tanszych dostawcow
teraz zeszlam na RWE place 150 a dalej zobaczymy |
|
|
|
 |
joolita
Staly bywalec forum

Pomogła: 3 razy Posty: 240 Skąd: Berlin Spandau
|
Wysłany: 2011-01-25, 13:28
|

|
|
niki ja tez mam wszystko w domu na prad .....ale bez przesady az tyle nie piore,zmywarka raz dziennie ,pranie 3 x w tyg .Mamy w suficie (w kazdym pokoju) te malutkie chalogeny ale to maz odlaczyl 8 mies temu i dalej 150 placimy.Ja mysle ze nasza chalupa jest stara i do kitu ,sa pewne kable ktore niewiadomo z kad i po co sa ,moze ktos od nas ciagnie ?
myslalam o tym zeby zrobic taka kontrole przez Vatenval ale nie wiem czy oni cos takiego wogole moga zrobic ? |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2011-02-01, 21:56
|

|
|
No i dupa zimna Bylam w JC z pismem, ze nie chce od nich zadnej kasy na remont, umzug i kaucje to poinformowali mnie, ze pismo odmowne juz wyslali zgodne z prawem i jedynie moge dogadac sie ze spoldzielnia, zeby dali mieszkanie bez ich potwierdzenia, ale niestety spoldzielnia nie moze tak zrobic i kolo sie zamyka No i co dalej robic?? |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-02-02, 09:19
|

|
|
| dyskryminacja :/ |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-02-02, 09:44
|

|
|
| Probuj jeszcze raz Moze trafisz na innego urzednika |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2011-02-08, 21:38
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | | Probuj jeszcze raz Moze trafisz na innego urzednika |
Co rusz to trafiasz na innego Najpierw musisz sie przebic przez dawna informacje a potem to trzeba naprawde nimi potrzasnac
Dostalam od tych pomylencow pismo, ze nie dadza mi na kaucje, umzug i remont bo sie tego zrzeklam, mieszkanie moge zmienic jak chce ale tylko do kwoty max mojego starego mieszkania czyli ok 703 a przynalezy sie do 705 A co jest najsmieszniejsze to napisali mi, ze jak mita podrosnie, albo bede miala betriebskosten nachzahlung to mi nie pokryja i nie dadza mi kostenubernahme
poszlam z pismem do spoldzielni i okazalo sie,z e to potwierdzenie placenia mity to nic innego jak kostenubernahme wiec ja juz nic z tego nie wiem, mieszkanie dostane a paniom z JOBCENTER proponuje przeszkolic sie bo pisza a same nie wiedza co albo...??? |
_________________ "Jeśli możesz żyć wiecznie, to musisz wiedzieć po co żyjesz". |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-02-08, 21:41
|

|
|
| Czyli udalo sie To gratulacje Tutaj urzedasy rzadza wedlug swoich zasad |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-02-08, 21:44
|

|
|
samantha2007,musisz uzbroic sie w cierpliwosc bo tutaj co krzeselko to inne zasady:) | samantha2007 napisał/a: | | pismo odmowne juz wyslali zgodne z prawem | to do adwokata ...tylko ci pozostaje isc...to sa gnojki i tyle jak prawie w kazdym urzedzie tutaj zaznaczam sa wyjatki ....ale trafic wlasnie na ten wyjatek to trzeba miec szczescie poprostu,... | samantha2007 napisał/a: | | mieszkanie dostane | :)))) |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
|
|