| Autor |
Wiadomość |
varuna
Gość
|
Wysłany: 2003-09-15, 18:29 mieszkanko
|

|
|
Jak myslicie ile moze kosztowac mieszkanie w Berlinie na Kurfunstendammstrase dwupokojowe, z kuchnia i lazienka? Chodzi mi o miesieczny koszt?
Czy myslicie, ze na jakims uniwerku w Berlinie mozna studiowac polonistyke? |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2003-09-15, 20:26 Re: mieszkanko
|

|
|
| varuna napisał/a: | | Jak myslicie ile moze kosztowac mieszkanie w Berlinie na Kurfunstendammstrase dwupokojowe, z kuchnia i lazienka? Chodzi mi o miesieczny koszt? |
nie ma takiej ulicy jest tylko
Kurfürstendamm lub Kurfürstenstrasse
jesli chodzi o koszty to cena nie rozni sie zbytnio od innych mieszkan w tej dzielnicy (malo kto chce przy Ku´damm mieszkac) mysle ze 2 nieduze pokoje znajdziesz spokojnie za 500 EUR .
| Cytat: | | Czy myslicie, ze na jakims uniwerku w Berlinie mozna studiowac polonistyke? |
nie jestem na 100 % pewien, ale mysle ze w Berlinie to nie (raczej we Frankfurcie/O) |
|
|
|
 |
polonistka-hipiska
Gość
|
Wysłany: 2003-09-18, 21:39 Re: mieszkanko
|

|
|
Czy myslicie, ze na jakims uniwerku w Berlinie mozna studiowac polonistyke?[/quote]
Polonistyke mozna studiowac na Humbolcie. Nie polecalabym jednak. Studiuja tam osoby niekoniecznie znajacy jezyk polski. Dlatego tez lektury przerabia sie i czyta po niemiecku. Wyobrazasz sobie "Pana Tadeusza" w tym jezyku?Fajne sa natomiast zajecia z tlumaczenia. |
|
|
|
 |
|
|