| Autor |
Wiadomość |
Maq
Super Dyskutant Herr Batka :)

|
Wysłany: 2010-04-29, 00:51
|

|
|
az tak czysto to tam nie ma, ale fakt mniej takiej wiary niz gdziekolwiek indziej |
_________________ Endorphin |
|
|
|
 |
rav156
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-29, 01:03
|

|
|
musisz sobie postawić kryteria odnośnie mieszkania co tam i okolicy ma być i wtedy szukać i pamiętaj nie wszystkie turki to turki ja ich nie odróżniam od włochów czy jugoli bo po co sobie zawracać głowe takimi pierdołami; zrób sobie spacer po miejscach gdzie myślał byś mieszkać i tyle ;] ja mam sąsiada turka i uważam że jest ok nawet dał mi fajną witryne jak się wprowadziłem żeby było mało to jeszcze pomógł mi ją wnieść jak go spotykam zawsze spyta co słychać i jest ok a to że ma dwie żony w berlinie to jego sprawa;] nie należy mieć uprzedzeń od razu po prostu jak ci się miejsce spodoba to się tam przeprowadz a i tak zawsze znajdziesz sąsiada z którego będziesz omijał |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-29, 05:05
|

|
|
| SoNja napisał/a: | u mnie na Weissensee jest "czysto" |
wiemy wiemy i zielono na dodatek |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-29, 11:04
|

|
|
Rav 156 dajesz dobre argumenty do zrozumieniai sądze ze zrobie tak jak ty mowiłes,i przejde sie po okolicy gdzie będe chciał zamieszkać,a co do turków do chodzi mi tylko o młodzież ktora jesz zaczepna,i wychowana chyba przez ulice.fajnie że dajesz tyle rad za i przeciw,a co do dzielnicy to sie okaże dopiero jak tam pomieszkam i jakie bede miał spostrzeżenia............
[ Dodano: 2010-04-29, 23:45 ]
Kto jeszcze wyrazi swoją opinie
[ Dodano: 2010-04-29, 23:47 ]
Kto jeszcze wyrazzi swoją opinie
[ Dodano: 2010-04-29, 23:48 ]
Kto jeszcze wyrazi na ten temat opinie |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy Posty: 749 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-04-29, 23:01
|

|
|
| Z Britz najbardziej podoba mi sie Britz-Süd, bo dobre polaczenie U-Bahna i autobusami, bardzo duzo drzew z wiewiorkami, coraz wiecej sklepow i do Gropius Passagen blisko, biblioteka, targ, pieszo do Britzer Garten, szkola, przedszkola... Ludzie z parterow maja ogrodki. Spoldzielnia nazywa sie Deutsche Wohnen. |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 126 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2010-04-30, 17:50
|

|
|
| co do tej spoldzielni Degewo, dzwonilam i pani powiedziala mi ze nie zajmuje sie dzielnica Neukolln i podała numer do pana u ktorego ciagle wlancza sie sekretarka i nie moge sie z nim skontaktowac, moze ktos z was wie gdzie jest wolne ladne 3 pokojowe mieszkanie, najlepiej w bloku lkub w kamienicy z niskimi sufitami. Dziekuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
rav156
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-30, 23:44
|

|
|
Degewo Kundenzentrum Süd
Vermietung
Joachim-Gottschalk-Weg 1
12353 Berlin
Tel.: 030 26485-2199
Fax: 030 26485-2109
Anfahrt
U-Bahnlinie U7 bis Bahnhof Wutzkyallee, Bus X11 und 167
Bo Degewo jest dużą firmą a ta pani pewnie podała ci nr telefonu do Pana majstera a do niego ciężko się dodzwonić (straszna gaduła cały czas ma zajęte )
jeśli się będziesz pytać to lepiej w biurze zaraz koło stacji U-bahn wchodzi się z marszu i zawsze coś zaproponują potem trzeba się z majsterem dogadać na oglądanie lub z miterem
powodzenia Ps Panie w biurze są bardzo miłe rozmawia się bardzo konkretnie
1 i 2 pokojowe są u mnie w bloku |
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-05-01, 00:22
|

|
|
Neukolln znam z doswiadczenia i nie polecam
Wedding to samo
Reinickendorf to samo
Pankow wprawdzie kolorowych mniej ale rowniez nie polecam
po wielu przeprowadzkach od 13 lat Spandau i ta dzielnice wlasnie polecam
a co sie tyczy Turkow to ostatecznie mozna miec ich nawet jako sasiadow byle by nie byli by to jedyni twoi sasiedzi
a tak na koniec Turek to Turek ale Arab to nie Arab tylko dzikus ktory jeszcze nie dawno mieszkal w lepiance i wlasnie Araba za sasiada nie zycze nawet najwiekszemu wrogowi.
bedzie burza ale deszczu nie bedzie |
|
|
|
 |
ata
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-05-02, 10:18
|

|
|
| Od prawie 3 lat mieszkam w sercu Berlina, ale nadal tesknie za Spandau. Taki jakis klimatyczny jest.... |
_________________ Pozdrawiam-ATa |
|
|
|
 |
|
|