forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Neukolln-dzielnica

Autor Wiadomość
pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-26, 20:34   Neukolln-dzielnica

Jaką społdzielnie i ulice polecacie do zamieszkania na Neukolln Britz,chodzi mi o łatwy dostep do komunikacji miejskiej.Jakie macie zdanie o dzielnicy Neukolln Britz.Pozdrawiam

rav156 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-04-27, 14:59   

spółdzielnia Degewo biuro Joachim-Gottschalk-Weg 1, 12353 Berlin
Sam musisz iść pooglądać mieszkania i nachbarów potem sam zadecyduj
to ty wybierasz gdzie chcesz mieszkać :wink:

margerita 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-04-27, 17:44   

Ja polecam spoldzielnie DeutscheWohnen.com maja super mieszkania na tym osiedlu.podaje namiar na kobiete ktora mowi po polsku pani Iwona Tinschert

dusia253 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-04-27, 18:11   

wchodze na ta strone ale nic sie tam nie wyswietla. masz moze numer telofonu do tej spoldzielni. Z gory dziekuje, ja tez poszukuje mieszkania na tej dzielnicy 3 pokojowego. Moze ktos jeszcze zna jakies spoldzielnie na Neukolln.

margerita 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-04-27, 18:56   

Tu jest numer 030 89786941 ulica Fritz-Reuter-Allee 46 najlepiej pojechac bo na miejscu daja klucze i mozna odrazu zobaczyc oferty pozdrawiam

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-27, 19:25   

A tak wogóle uważacie ze dzielnica jest spokojna a są wybrane uliczki do zamieszkania polecane przez was,i gdzie mozna miec najmniej sztycznosci z turkami bo wszedzie ich pełno.

rav156 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-04-27, 21:06   

Jak się trafi ;] dużo zależy od ciebie kiedyś mieszkałem koło USNeunkolln niby centrum slumsu w bloku azylanci z jugosławi wracałem nocą i nigdy mnie nikt nie zaczepił ani żadnych dziwnych przygód nie miałem. Teraz mieszkam jakoś na pograniczu Britz-Rudow i też nie narzekam :smile: a żeby turków nie oglądać to byś musiał na antarktyde pojechać bo w berku to sie rozmnożyli na potęgę :???: co ci przeszkadza że miniesz takiego na chodniku normalnie olej se i jak niechcesz się z nimi zadawać to poprostu traktuj jak powietrze i gitara
najlepiej pooglądaj mieszkania i zobacz kto tam mieszka czy jest czysto i czy tobie się podoba

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-27, 21:30   

Dzięki za fachową rade.Czekam na wiecej tak ciekawych i szeroko rozwiniętych odpowiedzi.pozdrawiam :lol: :lol: :lol:

madzia25 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-27, 21:52   

A tu kolega rav156 ma troche racji z tym turkami. Ja mam troche gorzej, bo jestem kobieta i czasem zdarza sie, ze mnie zaczepiaja. Ale da sie z tym zyc :) Ja moge Ci polecic okolice Franz Körner Str. W miare cicho i spokojnie. W okolicy jest przedszkole, szkola, park, sklepy, stacja paliw. Ja mam mieszkanie z Ideala, ale nie jestem zadowolona.

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-27, 21:58   

Lokalizacja jest bardzo wazna to takze biore pod uwage,tylko ciezko mi sie przyzwyczajic do obecnosci turkow,sa malo kulturalni i bardzo zaczepni.kolejne fajne spostrzezenie odwas,bardzo sie ciesze za odpowiedzi.

surrealistka22 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-04-28, 09:19   

:idea: w dzielnicy Zehlendorf jest ich --->Turkow niewielka ilosc .....

wiec moze tam

*Lena* 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-04-28, 10:30   

surrealistka22 napisał/a:
w dzielnicy Zehlendorf jest ich --->Turkow niewielka ilosc .....

Zehlendorf a Britz to rzeczywiscie rzut beretem..... :roll: :lol:

surrealistka22 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-04-28, 11:05   

Dlatego Turcy sie tam nie zapuszczaja :twisted:

rav156 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-04-28, 15:47   

ja wybrałem neukolln ze względu na moją karnacje tutaj sam niestety wyglądam jak turek ale za to mieszam się w tłumie :???: aczkolwiek polaków w moim bloku i okolicy nie brakuje jak chcesz znaleźć miejsce zdala od tych tubylców pomyśl o innej dzielnicy nawet na mariendorfie jest ich mniej a ceny wynajmu mieszkań są bardzo podobne największą wadą neukolln jaką zauważyłem to są urzędniczki jeśli będziesz korzystać z jakiejś pomocy typu z jobcenter itp to od razu pomyśl o innej dzielnicy

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-28, 21:03   

Byłem w job center i mam to samo spostrzeżenie ze urzędnicy sa nie przychylin;i pare razy to doświadczyłem,ale z tego co wiem to najtańsze są tu mieszkania i jest szeroka oferta i metrazowo mozna mieć wieksze mieszkanie tylko ta niechluba opinia o tej dzielnicy mnie przeraża a was,macie takie samo odczucie i spostrzeżenie.a kto cos dobrego napisze o tej dzielnicy......................

*Lena* 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-04-28, 21:09   

wiesz co,takie tlumaczenie,ze najtansze mieszkania tam sa,jest troche smieszne,bo szczerze mowiac,to wolalabym pare m² mniej i zamieszkac tam,gdzie jest "normalniej",gdzie bede z przyjemnoscia wychodzila i wracala do domu i nie obawiala sie kazdego przejscia ulica lub ze dziecko po przyjsciu z przedszkola bedzie mieszanka niemiecko-tureckiego mowilo......

pingwinek 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-04-28, 21:36   

To znajdż normalne miejsce w berlinie i wskaż mi gdzie niem turasów i bezpiecznie sie żyje

Kobieta pracujaca 
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy
Wysłany: 2010-04-28, 21:49   

Ludzie, skoro zdecydowaliscie sie na Berlin, to musicie przyjac do wiadomosci, ze jest to drugie na swiecie "tureckie" miasto. Nie robcie paniki. Mowicie z pogarda o "turasach" (przewaznie z malej litery) uogolniajac ile wlezie. Moim zdaniem zakrawa to juz na rasizm. :evil: Ja lubie Neukölln i Turcy mi nie przeszkadzaja.

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-04-28, 21:53   

Np.Lichtenberg na gorze spokojna dzielnica nie ma turasow jedyne to sa chinczycy i rosjanie ale oni zyja swoim zyciem i nikomu nie przeszkadzaja ani my im.Jak do tej pory nie spotkalam sie z jakas agresja lub dziwnymi sytuacjami a jest glosno ale to tylko w sylwestra :razz: :mrgreen: A noi czysto .Jesli chodzi o mieszkania w sumie nie sa drogie i metrazowo dosc dobry wybor.No ale jest jedno ale niktorzy jeszcze mowia ze to wschod itd mnie osobiscie nie przeszkadza.I wszedzie blisko :mrgreen:

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2010-04-28, 22:03   

u mnie na Weissensee jest "czysto" :)

Odpowiedz do tematu