| Autor |
Wiadomość |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-26, 20:34 Neukolln-dzielnica
|

|
|
| Jaką społdzielnie i ulice polecacie do zamieszkania na Neukolln Britz,chodzi mi o łatwy dostep do komunikacji miejskiej.Jakie macie zdanie o dzielnicy Neukolln Britz.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
rav156
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-27, 14:59
|

|
|
spółdzielnia Degewo biuro Joachim-Gottschalk-Weg 1, 12353 Berlin
Sam musisz iść pooglądać mieszkania i nachbarów potem sam zadecyduj
to ty wybierasz gdzie chcesz mieszkać |
|
|
|
 |
margerita
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-04-27, 17:44
|

|
|
| Ja polecam spoldzielnie DeutscheWohnen.com maja super mieszkania na tym osiedlu.podaje namiar na kobiete ktora mowi po polsku pani Iwona Tinschert |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 126 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:11
|

|
|
| wchodze na ta strone ale nic sie tam nie wyswietla. masz moze numer telofonu do tej spoldzielni. Z gory dziekuje, ja tez poszukuje mieszkania na tej dzielnicy 3 pokojowego. Moze ktos jeszcze zna jakies spoldzielnie na Neukolln. |
|
|
|
 |
margerita
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-04-27, 18:56
|

|
|
| Tu jest numer 030 89786941 ulica Fritz-Reuter-Allee 46 najlepiej pojechac bo na miejscu daja klucze i mozna odrazu zobaczyc oferty pozdrawiam |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-27, 19:25
|

|
|
| A tak wogóle uważacie ze dzielnica jest spokojna a są wybrane uliczki do zamieszkania polecane przez was,i gdzie mozna miec najmniej sztycznosci z turkami bo wszedzie ich pełno. |
|
|
|
 |
rav156
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-27, 21:06
|

|
|
Jak się trafi ;] dużo zależy od ciebie kiedyś mieszkałem koło USNeunkolln niby centrum slumsu w bloku azylanci z jugosławi wracałem nocą i nigdy mnie nikt nie zaczepił ani żadnych dziwnych przygód nie miałem. Teraz mieszkam jakoś na pograniczu Britz-Rudow i też nie narzekam a żeby turków nie oglądać to byś musiał na antarktyde pojechać bo w berku to sie rozmnożyli na potęgę co ci przeszkadza że miniesz takiego na chodniku normalnie olej se i jak niechcesz się z nimi zadawać to poprostu traktuj jak powietrze i gitara
najlepiej pooglądaj mieszkania i zobacz kto tam mieszka czy jest czysto i czy tobie się podoba |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-27, 21:30
|

|
|
Dzięki za fachową rade.Czekam na wiecej tak ciekawych i szeroko rozwiniętych odpowiedzi.pozdrawiam |
|
|
|
 |
madzia25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-27, 21:52
|

|
|
A tu kolega rav156 ma troche racji z tym turkami. Ja mam troche gorzej, bo jestem kobieta i czasem zdarza sie, ze mnie zaczepiaja. Ale da sie z tym zyc Ja moge Ci polecic okolice Franz Körner Str. W miare cicho i spokojnie. W okolicy jest przedszkole, szkola, park, sklepy, stacja paliw. Ja mam mieszkanie z Ideala, ale nie jestem zadowolona. |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-27, 21:58
|

|
|
| Lokalizacja jest bardzo wazna to takze biore pod uwage,tylko ciezko mi sie przyzwyczajic do obecnosci turkow,sa malo kulturalni i bardzo zaczepni.kolejne fajne spostrzezenie odwas,bardzo sie ciesze za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
surrealistka22
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-04-28, 09:19
|

|
|
w dzielnicy Zehlendorf jest ich --->Turkow niewielka ilosc .....
wiec moze tam |
_________________ Spotykaja sie dwa Batmany: amerykanski i czeski. Amerykanski przedstawia sie:
- My name is Batman.
- A ja jestem Netoperek!:-) |
|
|
|
 |
*Lena*
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 50 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-04-28, 10:30
|

|
|
| surrealistka22 napisał/a: | | w dzielnicy Zehlendorf jest ich --->Turkow niewielka ilosc ..... |
Zehlendorf a Britz to rzeczywiscie rzut beretem..... |
|
|
|
 |
surrealistka22
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-04-28, 11:05
|

|
|
Dlatego Turcy sie tam nie zapuszczaja |
_________________ Spotykaja sie dwa Batmany: amerykanski i czeski. Amerykanski przedstawia sie:
- My name is Batman.
- A ja jestem Netoperek!:-) |
|
|
|
 |
rav156
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-04-28, 15:47
|

|
|
ja wybrałem neukolln ze względu na moją karnacje tutaj sam niestety wyglądam jak turek ale za to mieszam się w tłumie aczkolwiek polaków w moim bloku i okolicy nie brakuje jak chcesz znaleźć miejsce zdala od tych tubylców pomyśl o innej dzielnicy nawet na mariendorfie jest ich mniej a ceny wynajmu mieszkań są bardzo podobne największą wadą neukolln jaką zauważyłem to są urzędniczki jeśli będziesz korzystać z jakiejś pomocy typu z jobcenter itp to od razu pomyśl o innej dzielnicy |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-28, 21:03
|

|
|
| Byłem w job center i mam to samo spostrzeżenie ze urzędnicy sa nie przychylin;i pare razy to doświadczyłem,ale z tego co wiem to najtańsze są tu mieszkania i jest szeroka oferta i metrazowo mozna mieć wieksze mieszkanie tylko ta niechluba opinia o tej dzielnicy mnie przeraża a was,macie takie samo odczucie i spostrzeżenie.a kto cos dobrego napisze o tej dzielnicy...................... |
|
|
|
 |
*Lena*
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 50 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-04-28, 21:09
|

|
|
| wiesz co,takie tlumaczenie,ze najtansze mieszkania tam sa,jest troche smieszne,bo szczerze mowiac,to wolalabym pare m² mniej i zamieszkac tam,gdzie jest "normalniej",gdzie bede z przyjemnoscia wychodzila i wracala do domu i nie obawiala sie kazdego przejscia ulica lub ze dziecko po przyjsciu z przedszkola bedzie mieszanka niemiecko-tureckiego mowilo...... |
|
|
|
 |
pingwinek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-04-28, 21:36
|

|
|
| To znajdż normalne miejsce w berlinie i wskaż mi gdzie niem turasów i bezpiecznie sie żyje |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy Posty: 749 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-04-28, 21:49
|

|
|
Ludzie, skoro zdecydowaliscie sie na Berlin, to musicie przyjac do wiadomosci, ze jest to drugie na swiecie "tureckie" miasto. Nie robcie paniki. Mowicie z pogarda o "turasach" (przewaznie z malej litery) uogolniajac ile wlezie. Moim zdaniem zakrawa to juz na rasizm. Ja lubie Neukölln i Turcy mi nie przeszkadzaja. |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-28, 21:53
|

|
|
Np.Lichtenberg na gorze spokojna dzielnica nie ma turasow jedyne to sa chinczycy i rosjanie ale oni zyja swoim zyciem i nikomu nie przeszkadzaja ani my im.Jak do tej pory nie spotkalam sie z jakas agresja lub dziwnymi sytuacjami a jest glosno ale to tylko w sylwestra A noi czysto .Jesli chodzi o mieszkania w sumie nie sa drogie i metrazowo dosc dobry wybor.No ale jest jedno ale niktorzy jeszcze mowia ze to wschod itd mnie osobiscie nie przeszkadza.I wszedzie blisko |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-04-28, 22:03
|

|
|
u mnie na Weissensee jest "czysto" |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|