Neukölln / Kreuzberg the best?
| Autor |
Wiadomość |
mariogozzi
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-27, 20:18
|

|
|
To moze w koncu powiesz , za co ich tak bronisz i kochasz???
Rozumiem , ze noblisci , znani pisarze , sportowcy ,
aktorzy , kierowcy rajdowi , obroncy praw czlowieka ,
szachisci , biznesmeni ( narkobiznes ) i papieze ( no moze tylko zazdrosnicy )
Moze bys tak nie ciagnal tematu , o ktorym
zielonego pojecia nie masz !?
Dopiero zauwazylem , ze Ty z RAF jestes -
- wow , to dopiero siostry milosierdzia !!! |
_________________ Jeśli a oznacza szczęście, to a=x+y+z, gdzie x - praca, y - rozrywki, z - umiejętność trzymania języka za zębami. |
|
|
|
 |
Sylvia
Staly bywalec forum

Pomogła: 7 razy Posty: 209 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-03-28, 10:23
|

|
|
Witam
Informuję, że do Waszych postów ustosunkuję się w momencie, kiedy nadrobię zaległości.
Przyznaję, że przez pisanie na forum, nawarstwiło mi się "troszeczkę" pracy
(business is business i trzeba o niego zadbać... )
Gdybym mogła odpowiedzieć w kilku słowach... heh, ale z tego co widzę... nie jest to możliwe...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-03-28, 15:39
|

|
|
| Jakbyś znał konstytucje to byś wiedział że wszyscy ludzie są równi bez względu na rasę,płeć,religię Ja nie mam pojęcia.....tu się grubo mylisz jakbyś nie wiedział o Turkach mogę trochę powiedzieć gdyż z Turkiem mieszkałem a także miałem inne możliwości obcowania z Turkami.A co do skąd jestem i mój dopisek Raf to mógłbym napisać wszystko a że wybrałem Raf bo tak chciałem a ty o ten dopisek się czepiasz bo merytorycznie nie potrafisz napisać. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
niezdolny do walki o przetrwanie,to opatrzność zadecyduje o jego końcu. |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 795 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-03-29, 10:06
|

|
|
Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i wlasniej opini Jaegermeister -pisanie komus ,ze jego posty sa rowne zeru
co do turkow ????- nie powinno sie mierzyc wszystkich ludzi jedna miara, chodzilam kiedys na kurs niemieckiego mialam mala grupe kilku osob wsrod nas byly 3 turczynki- brudasy jak piszecie ( moje zdanie bylo nieco podobne -bylo) do momentu poznania blizej jednej z nich -byrdzo mila i kochana kobieta -pomimo tego ,ze kilka miesiecy temu zmarl jej maz zostala z 3 dzieci sama bez znajomosci jezyka .....kazdego ranka przed kursem robila sniadanie dla wszystkich -byla kochana .....wiec nie powinnismy mierzyc wszystkich jedna miara,pewnie sa inne gorsze przyklady chamstwa i braku kultury nie tylko ze strony turkow,ostatnio siedzac w aucie przy jakiejs kafeice uslyszalam rozmowe ...polska rozmowe 3 facetow..... same obcojezyczne slowa wymychiwanie rekoma i zaczepki mlodych przechodzacych dziewczyn ....-to chyba tez nie jest normalne ,i czy wszyscy Polacy tacy sami ???
czy murzyn dlatego ,ze ma czarna skore jest gorszy???
chinczyk bo ma skosne oczy,wietnamczyk???? nie rozumiem was ludzie moze popatrzmy tez na siebie obiektywnym okiem ,bo jak do tej pory heh.....jakos kiepsko z nasza samokrytyka -pewnie oceniac innych lepiej...................a co z ludzimi mieszkajacymi tutaj i pracujacymi wlasnie u Polakow i wlasnie przez nich oszukanymi????? ilu ludziom wlasnie Polak nie zaplacil za prace ? niestety na wlasnej skorze tego doswiadczylam ,a mowa jacy my uczynni i jak to sobie pomagamy....he....najlepiej za kase .....przykre ,ale prawdziwe .........turkom pozazdroszcze jednego -jeden za wszystkich wszyscy za jednego czego o nas Polakach nie mozna powiedziec ( przynajmniej tutaj) takie sa niestety realia zycia w innym kraju |
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-03-29, 12:55
|

|
|
| cyganka rasisty nie przekonasz bo oni są uprzedzeni do wszystkich i dla nich inne zdanie się nie liczy.Jeżeli podzielasz moje czytaj rasistowskie zdanie to jesteś ok.Więc jeśli nie jesteś rasistą to twoje zdanie się dla nas nie liczy. |
_________________ Jeżeli w swojej walce o prawa ludzkie naród przegrywa i jest nieprzygotowany lub
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 12:56
|

|
|
nikt tu nie jest agresywny ,a napewno nie ja -denerwiuje mnie wlasnie brak obiektywizmu w pewnych wypowiedziach ,ale jak wspomnialam mamy wolnosc slowa wiec trzeba wysluchac ze spokojem |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:03
|

|
|
| galy0 napisał/a: | | cyganka rasisty nie przekonasz bo oni są uprzedzeni do wszystkich i dla nich inne zdanie się nie liczy. |
Rozumiem, ze piszac o rasiscie, piszesz o mnie?
Uzasadnisz to jakos? Czy tylko tak sobie i muzom?
| cyganka napisał/a: | nikt tu nie jest agresywny ,a napewno nie ja -denerwiuje mnie wlasnie brak obiektywizmu w pewnych wypowiedziach ,ale jak wspomnialam mamy wolnosc slowa wiec trzeba wysluchac ze spokojem |
Jaki brak obiektywizmu?
Przejrzyj pare stron wstecz - podalem statstyki, a ze papier jest cierpliwy, jest tym samym objektywny. Nie lubie jak mi ktos cos bezpodstawnie inputuje. |
_________________ "Auf das elementare Zerwürfnis des Seins!" |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 13:32
|

|
|
"Jaegermeister "W oczach Niemców jesteśmy bandą złodziei, pijaków, brudasów, oszustów i kombinatorów. Ponadto postrzegają nas jako tanią siłę roboczą zatrudnianą najczęściej na czarno."
http://broszka.pl/polacy-w-oczach-niemcow,a
to co sadza o nas :( ZADOWOLONY ;BO JA NIE |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:35
|

|
|
Caly ten temat zaczyna w pietke gonic...
Cyganka, powiedz, co chcesz zilustrowac bo nie moge dokumac sie pointy...? |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1276 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:37
|

|
|
| Jaegermeister napisał/a: | Caly ten temat zaczyna w pietke gonic...
Wyjales mi to z ust!!!!
Zaczelo sie od slusznej krytyki niektorych zachowan Turkow....
potem bylo o rasizmie,
a teraz Cyganka wyszukuje w necie negatywne opinie o Nas, czyli Polakach...
hmmmm.... |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:44
|

|
|
| galy0 napisał/a: | | SoNja jak już kogoś cytujesz to może zacytuj większą część postu bo przed tym postem były słowa które mnie skłoniły do napisania takich słów "aegermeister nie zabieraj głosu nabijaczu Postów !!!!!!!!!!!" .Czyli dla ciebie człowiek który pisze obojętnie co jest lepszy (bo aktywny) niż człowiek który włącza się w naprawdę ważne tematy (np.taki jak ten) twoje zdanie. |
Ależ galy0, nie uważam,że Jeagermeister pisze byle co uważam wiekszość jego wypowiedzi za interesujące... a ty możesz włączać sie w "naprawde ważne tematy",ale nie masz nic konkretnego do powiedzenia [no chyba,że w tym temacie] (to moje zdanie) wiec sorry... |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 13:46
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Jaegermeister napisał/a: | Caly ten temat zaczyna w pietke gonic...
Wyjales mi to z ust!!!!
Zaczelo sie od slusznej krytyki niektorych zachowan Turkow....
potem bylo o rasizmie,
a teraz Cyganka wyszukuje w necie negatywne opinie o Nas, czyli Polakach...
hmmmm.... |
Jaegermeister chcial przykladow.....wyszukuje!!!!!!!!!!! temet byl o dzielnicach -przeistoczyl sie na temat o turkach jacy oni sa zli itd.wiec moze wkoncu spojrzmy tez na siebie ..............dlaczego nazywamy ich brudasami i niewchowanym narodem? no przeciez jakim prawem oni maja tutaj racje bytu????? a my ???? ktos popatrzy na siebie -to wlasnie jest brak obiektywizmu -niestety tacy jestesmy ,przykre ,ale prawdziwe:( takie jest moje zdanie
[ Dodano: 2009-03-29, 14:49 ]
| lightblue napisał/a: | | a teraz Cyganka wyszukuje w necie negatywne opinie o Nas, czyli Polakach... |
jacy jestesmy ????? pewnie nie wszyscy ,ale niestety tez sa wsrod nas mordercy ,gwalciciele ,pijacy ........ |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:49
|

|
|
Moment!
Temat byl dlaczego w danej dzielnicy chcielibysmy mieszkac lub nie - i jednym z punktów bylo, ze ktos uznal, ze nie chcialby miec sasiedztwa takiego czy innego pokroju.
No i tym samym zaraz polecialy rasizmy, dowartosciowywania sie kosztem innych, und so weiter und so blöd... |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 13:52
|

|
|
| cyganka napisał/a: |
......pewnie nie wszyscy ,ale niestety tez sa wsrod nas mordercy ,gwalciciele ,pijacy ........ |
A jaka nacja jest od nich wolna?
Zadna....
Wiec po co to pisanie?????? |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:53
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | jacy jestesmy ????? pewnie nie wszyscy ,ale niestety tez sa wsrod nas mordercy ,gwalciciele ,pijacy ........ |
Aha...
Czyli generalnie wszyscy ludzie sa zli... |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 13:56
|

|
|
| Jaegermeister napisał/a: | | cyganka napisał/a: | | jacy jestesmy ????? pewnie nie wszyscy ,ale niestety tez sa wsrod nas mordercy ,gwalciciele ,pijacy ........ |
Aha...
Czyli generalnie wszyscy ludzie sa zli... |
2012 ma byc koniec swiata i bedzie po problemie! |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 13:56
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Wiec po co to pisanie?????? |
no wlasnie ,ale jezeli juz zaczelo sie pisanie na temat innych wiec warto spojrzec na siebie ,turek -turka nie oszuka tak jak Polak -Polaka niestety ,przynajmniej tutaj i jestem tym niemile rozczarowana:(:( bylo pisanie po cco ,na co i jakim prawem oni tutaj sa- a my ? :( wszystko na temat brak mi slow:(
[ Dodano: 2009-03-29, 14:58 ]
| lightblue napisał/a: | | Czyli generalnie wszyscy ludzie sa zli... |
Czy wy nie potraficie czytac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lightblue -??????????????? |
|
|
|
 |
Jaegermeister
Nieaktywny
|
Wysłany: 2009-03-29, 13:58
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | lightblue napisał/a: | | Wiec po co to pisanie?????? |
no wlasnie ,ale jezeli juz zaczelo sie pisanie na temat innych wiec warto spojrzec na siebie ,turek -turka nie oszuka tak jak Polak -Polaka niestety ,przynajmniej tutaj i jestem tym niemile rozczarowana:(:( bylo pisanie po cco ,na co i jakim prawem oni tutaj sa- a my ? :( wszystko na temat brak mi slow:( |
Sorry, Cyganka, ale albo nie przeczytalas dobrze tematu, albo jakos mijamy sie o lata swietlne...
Dla mnie EOT. |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-03-29, 14:01
|

|
|
...Turek Turka nie oszuka, swietnie!!!!!!
A jak Turek Turczynke traktuje?????
(i ogolnie kobiety...)
dla mnie tez EOT. |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
galy0
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-03-29, 14:02
|

|
|
| Najłatwiej krytykować innych najtrudniej patrzeć na siebie.Polacy chyba potrzebują dowartościować się krytykując inne nacje. |
|
|
|
 |
|
|