|
Niemieccy neonazisci i Polacy w Niemczech - mam pytanie
| Autor |
Wiadomość |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1589 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2008-04-13, 22:07
|

|
|
Rico98 spokoj mi tu!(bo wywale)
Mieszkam w Niemczech juz 15 lat i nie moge napisac tu ze jest zle ze Polacy sa przesladowani i takie tam bzdury!
Jak sie w Polsce idzie do urzedu to nieraz dluzej sie czeka za glupim papierkiem jak tu mimo ze urzednik zle nastawiony jest do np. Polakow.
Na ulicach jest bezpiecznie, nie zdarzylo mi sie zeby mnie ktos zaczepial a wracalm juz po nocach do domu,jacys zaczepialsy wszedzie sie znajda.
W przedszkolu lub w szkole moje dzieci nie maja problemow mimo ze wszyscy wiedza ze ich rodzice sa z Polski poniewaz ja tego nie ukrywam.
I moglabym tak dalej pisac i pisac-jezeli chcesz tu przyjechac i zamieszkac to przedewszystkim tak czy tak mosisz sie przygotowac,jezyk,inne prawo, praca, mieszkanie,
nigdy sie nie przenos jak tego nie bedziesz miala zalatwionego,bo kazdy kraj w sumie nie przyjmuje ludzi z innych krajow z otwartymi rekami-chyba ze maja cos do zaoferowania jak np. pieniadze! |
|
|
|
 |
riko98
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2008-04-14, 01:42
|

|
|
MANIA 30.
Mieszkalem w Wielkiej Brytanii jakis czas temu, ale w Berlinie czuje sie wspaniale. I zapraszam Cie napewno i Ty sie tez zaklimatyzujesz.
Pozdrawiam Cie Serdecznie. Zarty na tor boczny, tu jest fanie dla chcacych pracowac. |
_________________ link do Protestu w Obronie Krzyza: http://fransois444.blogan...-symbolu-krzyza
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|