Obowiazek wymiany wykladziny w mieszkaniu ?
| Autor |
Wiadomość |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2007-06-20, 11:59 Obowiazek wymiany wykladziny w mieszkaniu ?
|

|
|
| Czy to prawda, ze Njemca ma obowiazek wymienic wykladzine na nowa, przy zmianie wynajmujacego, mozecie to stwierdzenie poprzec paragrafami. Chce to obrzydlistwo wywalic z mieszkania w ktorym mieszkam, nie zostalo nawet wyczyszczone , bo robilam to sama! Aby wyegzekwowac panele musze sypnac pismo do wlasciciela a tu najlepiej bedzie jak sie powolam na konkretne przepisy, bo juz na poczatku posrednik powiedzial OK ale na pani koszt, a ja nie mam zamiaru remontowac komus mieszkania, a jak mam tu mieszkac jeszcze troche to dobrze by bylo i wygodnie, bo wykladzina w calym mieszkaniu i dzieci............no sami wiecie KATASTROFA |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2007-06-21, 12:11
|

|
|
Ja akurat co sie przeprowadzam... to znaczy jeszcze remontuje... W kazdym badz razie jesli chodzi o remont przy wyprowadzaniu sie, to z reguly chodzi tylko o pomalowanie scian itp. ...
Jak chcesz miec laminat, to musisz poprosic spoldzielnie o zezwolenie kladzenia i robisz to wtedy na wlasne koszta. Ja to tak musialem robic, bo jak przejalem mieszkanie, to byl tez tylko taki ochydny dywan w nim... |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1589 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2007-06-21, 15:32
|

|
|
Z tego co ja wiem to zalezy od spoldzielni!
jezeli masz szczescie to wymienia Ci ale jezeli mina jakis czas w jednej to jest 7 lat w innej wiecej lub mniej! Poprostu mosisz sie zapytac jezeli smierdzi lub wyglada juz na zniszczona to masz ku temu powod,nam sie udalo mozemy laminat klasc, mamy od nich kase na material ale sami sobie mosimy klasc bo inaczej bardzo dlugo trwalo by jak oni mieli by to zrobic -to zalezy jak sie dogadacie mysle ze WAM sie uda -lub poszukajcie w umowie moze cos tam o tym jest napisane! |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2007-06-21, 18:53
|

|
|
| dzieki niestety w umowie nic nie ma a jest to prywatny wynajmujacy ale bede probowac, bo wyglada okropnie |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
|
|
|
 |
Zofija1