| Autor |
Wiadomość |
Discoverer
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-06, 15:38 Polecane dzielnice
|

|
|
Witajcie. Mam takie pytanie.
Szczegolnie do osob z doswiadczeniem czasowym w berlinie.
Gdzie w Berlinie warto dla polakow wynajac mieszkanie, a skad lepiej uciekac?
Gdzie warto przebywac jak sie ma rodzine i dzieci, gdzie sie dobrze single poczuja?
Zauwazylem, ze na spandale jest ok. to w moich doswiadczen. Jakie sa Wasze opinie?
Prosze o wziecie pod uwage rowniez ceny za mieszkania. |
_________________ Young Fresh Meat in This City. |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2012-01-06, 15:44
|

|
|
| witam ja tez Spandau i tez Heerstr./Magistratsweg.Cisza i spokój także polecam |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2012-01-06, 22:50
|

|
|
Mieszkam na Tempelhof ..w bloku 5 polskich rodzin (na szczęście nie takich ,co uciekać i nie znać)...nie narzekam |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2012-01-06, 23:28
|

|
|
Jak ktos lubi zycie nocne to postawilbym na Friedrichshain , Kreuzberg , Prenzlauer Berg , czy zblizona czesc do tych dzielnic Mitte (poniekad te dzielnice daly w duzej mierze na popularnosci tego miasta w pewnych kregach)
Jesli ktos ceni sobie spokoj to raczej dzielnice na obrzezach Berlina.
Ja mieszkalem na Neukölln przy Sonnenallee to przebywalem tam w zasadzie tylko jak musialem jakies zakupy zrobic , przespac sie itd., ale zeby wczowac sie w zycie tej dzielnicy to jakos pesymistycznie bylem nastawiony , Na Tiergarten miedzy Hansa Viertel ,a Moabit w zasadzie nic sie nie dzieje ciekawego. Jedyny + ze park niedaleko i do aniolka z buta potrzebowalo sie z 20-30 min . Obecnie pogranicze Hohenschönhausen z Weißensee i da sie zyc , ale tez bez rewelacji (ludzie ida spac wraz z kogutami i jesli komus pasuje klimat komunistycznych blokowisk to ok).
Kazda dzielnica to praktycznie inny swiat i to juz zalezy od indywidualnego upodobania zalezy kto gdzie chce zyc |
_________________ 23.5@Tresor Berlin / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
Mężatka
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-07, 01:51
|

|
|
Ja mieszkam na Wilmersdorfie i jestem zadowolona |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2012-01-07, 10:43
|

|
|
A ja mieszkam na Lichtenberg na pograniczu Hohenschönhausen i Prenzlauer Berg nie mylic z dolnym Lichtenbergiem bo raczej nie ma nic wspolnego.Jest cisza i spokoj.Jesli chodzi o rodzine z dziecmi jak najbardziej.Blisko park az po drugiej stronie ulicy,duzo placow zabaw,przedszkoli itd. 4 szpitale pod nosem w tym jeden dzieciecy co jest bardzo wazne jesli ma sie dziecko/ci Na kazdym kroku sklepy typu rewe ,lidl,netto,banki.Basen rzut beretem,silownie rowniez polaczenie jesli chodzi o komunikacje nie korzystam ale pod nosem tram lub stacje S i U bahnu.Akurat mieszkam w bloku rowniez spokoj, cisza. Blisko do Aleksanderplatz Niestety niedlugo bede sie wyprowadzac z tej dzielnicy co bardzo zaluje.A noi najwazniejsze czy idziesz o 20 godz czy o 4 rano nie musisz sie odwracac za siebie
Mieszkam tu 5 lat i jak narazie nie mialam przykrych jakis incydentów aczkolwiek nie powiem pare razy zdazalo mi sie jechac np do sklepu na dworzec Lichtenberg to faktycznie strach ,na szczescie jw pisalam mieszkam na samej gorze wiec tu jest spokoj.A jest duzo Niemcow i Rosjan ,Polakow tez ale nie przyznaja sie najczesciej i probuja lamanym niemieckim zatuszowac iz sa polakami Tak po za tym ok.Jesli bym miala mozliwosc dalej tu mieszkac napewno bym sie nie przeprowadziala niestety musze |
|
|
|
 |
|
|