| Autor |
Wiadomość |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-18, 18:25 potrzebuje informacji
|

|
|
mieszkam juz w berlinie okolo 10- 11 lat z zameldowaniem. Od 6 lat jestem mezatka (on jest niemcem) Do malzenstwa doszla tez moja corka ....
Nigdy nie zajmowalam sie papierami tak jak nigdy nie musialam pracowac - utrzymywal mnie i moja corke maz -ok
Pod koniec 2009 zarejestrowalam sie w arbeitsamt robie kurs , ktory juz w kwietniu sie konczy i zamierzam isc w koncu do pracy
Od jakiegos czasu bardzo sie z mezem kluce duzo mu nie pasuje - stres jest na porzadku dziennym nawet przeszkadza mu moja cora
Postanowilam , ze sie rozstaniemy i teraz jest pytanie czego moge oczekiwac od panstwa jakie pomoce itd
Moja psychika jest juz na koncowym przystanku - prosze o pomoc
[/quote][/b] |
_________________ blankis |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy Posty: 2598 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2010-03-18, 19:18
|

|
|
rejestrujesz sie w Jobcenter jako bezrobotna-szukajaca pracy,dostaniesz Hartz IV,czyli pokryte bedziesz miala koszty mieszkania i utrzymania.
Musisz sobie mieszkanie znalezc,ktore musi ci JC zaakceptowac,czyli na 2 osoby nie moze przekraczac 444 WM. |
|
|
|
 |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-18, 19:25
|

|
|
Dziekuje za odpowiedz , ale juz jestem zameldowana w arbeitsagentur i tam mi powiedzieli , ze nie dostane Hartz IV bo nie pracowalam jeszcze w niemczech |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-03-18, 22:03
|

|
|
| no za darmo nic nie ma... w PL musisz chyba 2 lata przepracowac zeby dostac pol roku pare zlotych na życie. |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-03-18, 22:18
|

|
|
| edit..... może i za ostro było..... |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

Pomogła: 20 razy Posty: 1276 Skąd: a nie powiem.
|
Wysłany: 2010-03-18, 22:49 Re: potrzebuje informacji
|

|
|
| blankis napisał/a: |
Moja psychika jest juz na koncowym przystanku - prosze o pomoc
|
blankis, masz PW. |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-19, 13:31
|

|
|
| PW ??????????? |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-19, 13:35
|

|
|
| Prywatna wiadomosc w skrzynce u gory z prawej strony. |
_________________ Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa.
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-19, 13:42
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | no za darmo nic nie ma... w PL musisz chyba 2 lata przepracowac zeby dostac pol roku pare zlotych na życie. |
MOJA DROGA ZA DARMO TO JA NIC NIE CHCE
- PO TO ZAPISALAM SIE NA KURS ZEBY TEZ COS Z SIEBIE "DAC"
A PO ZA TYM JA PROSILAM O PORADE A NIE O "WYSMIEWISKA"
JESLI NIE CHCESZ LUB NIE MOZEZ MI DORADZIC TO PO CO PISZESZ
Idiocie nie zamkniesz mordy inteligentnymi tekstami. trzeba sie znizyc do jego poziomu...- Z TYM TEKSTEM TEZ WYSKOCZYLAC
PS : czy ten tekst opisuje ciebie
[ Dodano: 2010-03-19, 13:53 ]
| lightblue napisał/a: | | Prywatna wiadomosc w skrzynce u gory z prawej strony. |
dzieki |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-03-19, 14:42
|

|
|
Po agresji zawartej w Twym poście, wnioskuję, że miałem rację i nie powinienem edytować mojego posta.... (Gruß an die "Gutmenschen" und die "Barmherzigen"....)
Gratuluję! Pokazałaś klasę - zerówkę...
A teraz wyobraź sobie, że ten Hartz IV dla Ciebie płynie z podatków - które miedzy innymi płaci SoNja.... ... also, nieco grzeczniej next time.... |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2010-03-19, 14:50
|

|
|
JESLI NIE CHCESZ LUB NIE MOZEZ MI DORADZIC TO PO CO PISZESZ |
najpierw koleżanko czytaj ze zrozumieniem a pozniej wyzywaj.napisalam ze za darmo nic nie ma czyli - trzeba sobie na to zapracowac i tyle. skoro nigdy nie pracowalas to z jakiej racji ma ci sie nalezec?
na ładne oczka to każdy by chciał
| blankis napisał/a: | Idiocie nie zamkniesz mordy inteligentnymi tekstami. trzeba sie znizyc do jego poziomu...- Z TYM TEKSTEM TEZ WYSKOCZYLAC
PS : czy ten tekst opisuje ciebie |
nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu... |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-03-19, 15:07
|

|
|
Aha... no i pisanie "capsem" jest niepotrzebne... nikt nie ma problemu z wzrokiem... |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-19, 15:22
|

|
|
Do Pausenclowna:
Nie znasz dziewczyny, ani caloksztaltu sytuacji,
nie wiesz NIC, a sie czepiasz.
Przez poprzednie lata prawdopodobnie zajmowala sie dzieckiem i domem
i to tylko i wylacznie jej sprawa. I jej meza.
Nie Ty musiales ja utrzymywac.
A teraz napisala, ze robi kurs i chce pojsc do pracy,
WIEC W CZYM PROBLEM?????
| Pausenclown napisał/a: |
A teraz wyobraź sobie, że ten Hartz IV dla Ciebie płynie z podatków - które miedzy innymi płaci SoNja.... ... also, nieco grzeczniej next time.... |
Twoj monotematyzm staje sie powoli deczko meczacy, serio.....
| Pausenclown napisał/a: | Aha... no i pisanie "capsem" jest niepotrzebne... nikt nie ma problemu z wzrokiem... |
Z wzrokiem moze nikt nie ma problemu, ale blankis ma problemy i to powazne,
wiec czasem po prostu nerwy puszczaja.
Pozdrawiam,
Bluszcz
PS. Niech zyje solidarnosc jajnikow!!!!! |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-03-19, 15:39
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Twoj monotematyzm staje sie powoli deczko meczacy, serio..... |
Podobnie jak Twój "altruzim"....
| lightblue napisał/a: | | "...und der Mensch heißt Mensch, weil er irrt und weil er kämpft...und weil er hofft und liebt, weil er mitfühlt und vergibt..." |
So ein Blödsinn.... |
|
|
|
 |
lightblue
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-19, 16:08
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: |
Podobnie jak Twój "altruzim".... |
To EMPATIA, Schätzchen...
| Pausenclown napisał/a: | | lightblue napisał/a: | | "...und der Mensch heißt Mensch, weil er irrt und weil er kämpft...und weil er hofft und liebt, weil er mitfühlt und vergibt..." |
So ein Blödsinn.... |
Reklamacje do Herberta. |
Julian Tuwim |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-03-19, 19:01
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Pausenclown napisał/a: |
Podobnie jak Twój "altruzim".... |
To EMPATIA, Schätzchen... |
Stimmt! Für Altruismus ist ja eine Tätigkeit erforderlich, die Empathie kann man ja so verteilen, ohne großen Aufwand.....
| Pausenclown napisał/a: | | lightblue napisał/a: | | "...und der Mensch heißt Mensch, weil er irrt und weil er kämpft...und weil er hofft und liebt, weil er mitfühlt und vergibt..." |
So ein Blödsinn.... |
| lightblue napisał/a: | Reklamacje do Herberta. |
Nie omieszkam.... ale po co powielać ? |
| |
|
|
|
 |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-19, 19:12
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | Po agresji zawartej w Twym poście, wnioskuję, że miałem rację i nie powinienem edytować mojego posta.... (Gruß an die "Gutmenschen" und die "Barmherzigen"....)
naprawde szkoda slow............
[ Dodano: 2010-03-19, 19:13 ]
| Pausenclown napisał/a: | Po agresji zawartej w Twym poście, wnioskuję, że miałem rację i nie powinienem edytować mojego posta.... (Gruß an die "Gutmenschen" und die "Barmherzigen"....)
naprawde szkoda slow............
[ Dodano: 2010-03-19, 19:18 ]
[quote="SoNja"] | blankis napisał/a: |
najpierw koleżanko czytaj ze zrozumieniem a pozniej wyzywaj.napisalam ze za darmo nic nie ma czyli - trzeba sobie na to zapracowac i tyle. skoro nigdy nie pracowalas to z jakiej racji ma ci sie nalezec?
| blankis napisał/a: | Idiocie nie zamkniesz mordy inteligentnymi tekstami. trzeba sie znizyc do jego poziomu...- Z TYM TEKSTEM TEZ WYSKOCZYLAC
az szkoda slow ja nie widze ani jednego wyzwiska widocznie masz bujna wyobraznie |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-19, 19:32
|

|
|
| lightblue napisał/a: | | Twoj monotematyzm staje sie powoli deczko meczacy, serio..... |
Zgadzam sie w 100% |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
blankis
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-19, 19:35
|

|
|
| SoNja napisał/a: | | blankis napisał/a: |
nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu... |
nie mam zamiaru znizac sie do twojego poziomu...
mysle , ze z toba jest zle skoro tak piszesz
PROSILAM O RADE NORMALNYCH LUDZI A WIDZE ZE WIEKSZOSC MA COS NIE TAK NASZCZESCIE SA WYJATKI [/b]
[ Dodano: 2010-03-19, 19:39 ]
| SoNja napisał/a: | | no za darmo nic nie ma... w PL musisz chyba 2 lata przepracowac zeby dostac pol roku pare zlotych na życie. |
W POLSCE PRACOWALAM I NIE POTRZEBOWALAM NICZYJEJ POMOCY
POMYLILAS POMOC Z WYROCZNIA powinnas zmienic sobie avatar i nazwe |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2010-03-19, 21:10
|

|
|
ty dalej nie rozumiesz... napsialam ZE WSPOLCZUCIEM PIERWSZY POST,ze niestéty za darmo nic nie ma, ale ty to odebralas jako atak! cos nie tak z toba dziewczyno???
i ze w polsce trzeba 2 lata przepracowac zanim sie pare groszy na zycie dostanie i tutaj jest podobnie...
Idiocie nie zamkniesz mordy inteligentnymi tekstami. trzeba sie znizyc do jego poziomu...- Z TYM TEKSTEM TEZ WYSKOCZYLAC
tutaj doszukalam sie obrazy.w tym roku konczysz 36 lat i takie teksty... zal.pl
co ci sie nie podoba w moim avatarze i nazwie? zazdroscisz czy jak? |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|