Potrzebuję pomocy przy wynajęciu mieszkania
| Autor |
Wiadomość |
jola2008
Nowy

|
Wysłany: 2008-03-15, 23:19 Potrzebuję pomocy przy wynajęciu mieszkania
|

|
|
Witajcie
Chciałabym wynająć mieszkanie w Berlinie niestety dpoiero jak znajdę mieszkanie będe mogła szukać pracy. Mam prośbę czy mógłby ktoś mi doradzić w kwestii czy mogę wynająć mieszkanie ze spółdzielni i czy mam szansę znaleźć mieszkanie bez umowy o pracę.
Proszę o pomoc
Jola |
|
|
|
 |
marzena
Super Dyskutant

Pomogła: 10 razy Posty: 1589 Skąd: Berlin/Poznan
|
Wysłany: 2008-03-16, 14:32
|

|
|
Wszystko zalezy od spoldzielni,tam gdzie znajdziesz jakies mieszkanko to sie mosisz zapytac!
Teraz duzo mieszkan w Berlinie jest ,wiec moze Ci sie uda ale raczej wola jak ktos juz pracuje
Tzrmym wiec kciuki |
|
|
|
 |
maremarie
Staly bywalec forum

Pomogła: 2 razy Posty: 264 Skąd: Tempelhof
|
|
|
|
 |
tadber07
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-16, 16:30 mieszkanie do wynajecia
|

|
|
| Ja potrzebuje pilnie mieszkania ile kosztuja mity przy wynajmie jest mozliwosc bez pracy jak czytalam ze mozna na jakis okres dopuki nie znajdzie sie pracy |
|
|
|
 |
kajira
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2008-12-15, 22:40
|

|
|
| Kolezanka jest wlasnie w trakcie zamiany mieszkania (szuka wiekszego) i z tego co wiem to na dzien dzisiejszy trzeba miec Schufe,zarobki z ostatnich 3 miesiecy plus dodatkowo zaswiadczenie z poprzedniego miejsca zamieszkania ze mitta byla placona regularnie.Jesli sie tego nie ma to raczej w spoldzielni nie ma szans na wynajecie mieszkania. |
_________________ Kajira |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2008-12-16, 11:12
|

|
|
Bez pracy jest baaaaardzo ciezko wynajac cos,ostatnio wlasnie szwagierka szukala (jest w trakcie separacji i na wychowawczym jeszcze)-na pewno bedzie latwiej wynajac w jakiejs dzielnicy typu Wedding czy Neuköln i bez balkonu
[ Dodano: 2008-12-16, 11:12 ]
Miete lub czynsz po prostu |
|
|
|
 |
shmoo
Nowy

|
Wysłany: 2009-02-11, 16:52
|

|
|
| ile generalnie kosztuje wynajecie przez agencje? |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-02-11, 23:51
|

|
|
kazda spoldzielnia ma inne zasady,moze poszukaj przez osobe prywatna ,moze bedzie latwiej Ci cokolwiek znalesc ,a przez agencje odradzam koszty wieksze ,a i dokumentow wiecej, poprostu zadzwon jak cos Cie interesuje i zapytaj-powodzenia |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |