Potrzebuje pomocy w zalatwianiu spraw w JobCenter
| Autor |
Wiadomość |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-01-09, 20:17
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: | | pozwolenie na prace i pobyt otrzymal.... | hm...wiec cos tutaj jest nie tak moze im sie rozchodzi o mieszkanie ....a masz przeciez pismo z jc i co napisali ,ze czemu mu nie przysluguje ? z regoly pisza jakas podstawe prawna ? dlaczego nie ma nic? |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-01-09, 20:18
|

|
|
pochodzenie to jeszcze nie wszystko
ta w linku wyzej ma obywatelstwo niemieckie a mezowi nie chca nawet pozwolenia wydac
ma isc do pracy!!!! |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:20
|

|
|
| niki napisał/a: | | pochodzenie to jeszcze nie wszystko | ale duzo:) ale tutaj jnie o to chodzi ....napisalam wyzej nie dostalas zadnego listu z jc? |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:22
|

|
|
| obywatelstwo czy pochodzenie..he he |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:22
|

|
|
| .............. |
|
|
|
 |
pablo35
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:24
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: | pozwolenie na prace i pobyt otrzymal....
wkoncu ja mam niem.pochodzenie.... |
To dlaczego po prostu nie pójdzie do pracy? wtedy nie bedziecie miec problemu
[ Dodano: 2011-01-09, 20:32 ]
| Asiulka_20 napisał/a: | pozwolenie na prace i pobyt otrzymal....
wkoncu ja mam niem.pochodzenie.... |
To dla czego nie pójdzie do pracy wtedy nie byłoby problemu |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:32
|

|
|
| pablo35 napisał/a: | | To dlaczego po prostu nie pójdzie do pracy? wtedy nie bedziecie miec problemu | moze niechce i juz.... |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:36
|

|
|
| Jest maly problem: za niechcenie nie przysluguje zasilek..... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:43
|

|
|
| Cytat: | Jest maly problem: za niechcenie nie przysluguje zasilek.....
| hm...ach tlumacz sobie jak chcesz |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:47
|

|
|
| to nie ma nic wspolnego z moim tlumaczeniem; osoby otrzymujace zasilek, musza "dem Arbeitsmarkt uneingeschränkt zur Verfügung stehen", czyli byc do dyspozycji rynku pracu bez zadnych fochow |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 21:01
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | osoby otrzymujace zasilek, musza "dem Arbeitsmarkt uneingeschränkt zur Verfügung stehen", czyli byc do dyspozycji rynku pracu bez zadnych fochow
| no nie w kazdym przypadku tak jest...! |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-01-09, 21:01
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | pablo35 napisał/a: | | To dlaczego po prostu nie pójdzie do pracy? wtedy nie bedziecie miec problemu | moze niechce i juz.... |
tak jak ty i ddariusz? nie ładnie, że popierasz ludzi w ten sposób, (po raz kolejny)
czy ty kiedykolwiek w ogole pracowałaś? czy nie chciało ci się i juz?
ps. widac,ze ci sie nudzi, bo cale dnie na forum spedzasz... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
| |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 21:06
|

|
|
| SoNja napisał/a: | tak jak ty i ddariusz? nie ładnie, że popierasz ludzi w ten sposób, (po raz kolejny)
_________________ | co nieladnie ? ...pisze to co mysle i juz ,a co ja robie to moja prywatna sprawa ,a napewno nie Twoja ...jak juz zapewne ogolnie widomo ,,,nie przepadamy za soba wiec ...heh wybacze Ci ten poscik:) bo juz sie zaczelam przyzwaczajac ,a to ze cos pisze i odpowiadam ...bo chce lub wiem .... |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-01-09, 21:11
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | pisze to co mysle |
widać,myslenie nie jest twoją mocną stroną
wiesz jakie mam zdanie na ten temat, rozpisywać sie juz nie mam zamiaru, tak więc zyczę Ci milego wieczoru. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 21:16
|

|
|
| SoNja napisał/a: | myslenie nie jest twoją mocną stroną
| dobrze ze Twoja jest ale wlasnie nie ruszam...bo bedzie smierdziec:) Tobie tez wieczorku milego pelnego wrazen....bo chyba szukasz
ps.jak cos masz do mnie zapraszam na pw. |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 21:26
|

|
|
Rowniez zycze wam milego wieczorku | SoNja napisał/a: | cyganka napisał/a:
pablo35 napisał/a:
To dlaczego po prostu nie pójdzie do pracy? wtedy nie bedziecie miec problemu
moze niechce i juz....
tak jak ty i ddariusz? | na moj temat to prosze pisac tutaj
Ddariusz |
|
|
|
 |
berlinianka-32
Pomogła: 3 razy Posty: 71 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-01-17, 17:58
|

|
|
| Asiulka_20, przede wszystkim, slub mieliscie niedawno i czy przypadkiem twoj maz otrzymal juz pobyt i pozwolenie na prace z tego tytulu? Byliscie w Ausländerbehörde? To jest tylko czcza formalnosc, jesli jeden z malzonkow ma pobyt w Niemczech lub niemieckie obywatelstwo. Bez tego nic nie zalatwicie w Jobcenter. Bedzie sie ciagnac sprawa dlugimi miesiacami, nawet po urodzeniu dziecka. Od tego musicie zaczac. W tej sprawie na razie nie jest potrzebny adwokat. Jobcenter ma racje. Bo mezem, czy zona mozna sobie byc. Ale zeby starac sie o swiadczenia socjalne trzeba miec ku temu podkladke w postacie wszystkich formalnosci. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Jak najszybciej do Ausländerbehörde!!! |
|
|
|
 |
|
|