Potrzebuje pomocy w zalatwianiu spraw w JobCenter
| Autor |
Wiadomość |
Asiulka_20
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-09, 13:27 Potrzebuje pomocy w zalatwianiu spraw w JobCenter
|

|
|
hejka...
potrzebuje pomocy w zalatwianiu spraw w JobCenter..... (zabrali mi pieniadze bez podstaw... etc )
slyszalam ze gdzies na Südstern jest biuro gdzie sa polacy ktorzy pomagaja za 10 euro mies. wiecie moze cos na ten temat??
i czy wiecie cos wiecej na temat... "bequit" ???
bardzo pilne prosze was o pomoc!!! |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-01-09, 17:15
|

|
|
| idz do adwokata... oni sie takimi sprawami zajmują i jak rzeczywiscie zabrali ci pieniążki bez podstaw (ciekawe dla czego?) to dostaniesz po wygranej sprawie całość, jak moja koleżanka |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Asiulka_20
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-09, 17:48
|

|
|
w skrocie... mieszkam od 6 lat z rodzicami w Bln dostawalam normalnie pieniadze itp... 3 miesiace temu wyszlam za maz za polaka ktory nigdy niemieszkal w de.. za 3 tyg urodzi nam sie synek .. staramy sie o mieszkanie .... przyznali mi 2/3 czynszu a reszta ma moj maz sam zaplacic reszte....
i niechca teraz ani mi ani jemu przyznac pieniedzy.....?? |
_________________ ..bo zycie jest piekne... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-01-09, 17:51
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: | | ktory nigdy niemieszkal w de | i to wlasnie jest pewnie ta przyczyna... | Asiulka_20 napisał/a: | | staramy sie o mieszkanie | no i dobrze bo chyba do poki nie bedzie mial tutaj meldunku nikle szanse na jakas kase z jc... |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 17:52
|

|
|
| Maz zapewne ma dochody... |
|
 |
Asiulka_20
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-09, 17:56
|

|
|
pracowal w polsce ale w listopadzie rozwiazal umowe o prace.. nie pobiera rowniez zadnego zasilku w polsce kompltnie nic!! a oni stwierdzili ze musi sobie jakos sam poradzic.... wg mnie jest to jakies niedopatrzenie z ich strony.... dobra mu moze nienalezalby sie nawet zasilek ale dlaczego mi zabrali wszystkiee srodki do zycia... cos jest nie tak.... do tego mieszkamy z moimi rodzicami i rodzenstwem a niedlugo przyjdzie maluszek na swiat.... nawet niema gdzie lozeczka wstawic...:/
[ Dodano: 2011-01-09, 17:57 ]
maz jest narazi9e zameldowany u moich rodzicow razem ze mmnaa od konca listopada.... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 18:02
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: | | nawet niema gdzie lozeczka wstawic. | to szukaj jak najszybciej chaty bo jak dalej bedziecie tkwic z rodzicami to ....bedzie kicha ...jc dzieli teraz wszastko prez liczbe osob z jaka mieszkacie ...twoich rodzicow itd. |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-01-09, 18:03
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: |
i niechca teraz ani mi ani jemu przyznac pieniedzy.....?? |
a jemu za co, skoro nie pracowal w DE? Idz najlepiej do adwokata, on bedzie wiedział co robic... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Asiulka_20
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-09, 18:04
|

|
|
| sek tkwi w tym ze mamyjuz mieszkanie zarezerwowane.. tylko jc niec mezowi tej 1/3 mity zaplacic..... chca tylko 2/3 zaplacic---- dla mnie i na dziecko...? troche dziwne prawda |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 18:07
|

|
|
| Asiulka_20 napisał/a: | | troche dziwne prawda | no hm...to zalezy..no ale piszesz ze ci zabrali wszystko ,a teraz ze masz przyznane na mitte ?
[ Dodano: 2011-01-09, 18:08 ]
| Asiulka_20 napisał/a: | | mamyjuz mieszkanie zarezerwowane.. | zarezerwowane od kiedy? |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-01-09, 18:33
|

|
|
bo pewnie malzonek nie ma nawet Freizügigkeitsbescheinigung ani pozwolenia na prace
zreszta to normalne ze tak robia,,ja dla mnie zrozumiale!,,
chcesz sie zenic to utrzymaj swoja rodzine
obywatelce niemieckiej tez wszystkiego odmowili dla meza polaka,,to nie pierwszy przypadek
http://forumprawne.org/ni...na-stale-2.html
a skoro pracowal w Pl..mogl sie tu zarejestriwac jak bezrobotny i transer zasilku polskiego 3 miesiace,,po wypelnieniu odpowiednich drukow
czynszu za niego nie zaplaca jezeli nie ma prawa do ALG2 ,,odlicza ta czesc jak wielu innym
zaplaca tobie i dziecku |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 18:42
|

|
|
| niki napisał/a: | | czynszu za niego nie zaplaca jezeli nie ma prawa do ALG2 | nie zupelnie ,ale to nie jest napewno temet na teraz i na forum... a zgode na pobyt oczywiscie musi miec ,ale dzisiaj to nie jest zaden problem:) |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 19:22
|

|
|
| nie wiem, czy to nie jest taki problem: a co z ubezpieczeniem chorobowym, kto za nie zaplaci, a to jest obowiazkowe.... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 19:45
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | a co z ubezpieczeniem chorobowym, kto za nie zaplaci, a to jest obowiazkowe... | jak jest sie na jc to jc placi |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 19:47
|

|
|
| ale jemu JC nie przysluguje..... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 19:50
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | ale jemu JC nie przysluguje..... | no wlasnie ,a tutaj jest pytanie dlaczego ....a nie co ma zrobic i gdzie sie ubezpieczyc....nie przysluguje mu pewnie bo nie ma zgody na pobyt a wystarczy ze zona pojdzie z mezem do urzedu po ten swistek i juz po sprawie bedzie wtedy kase dostali by oboje z jc... |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:08
|

|
|
| zezwolenie na pobyt implikuje posiadanie ubezpieczenia chorobowego i pracy/gewerby lub posiadania srodkow do zycia.... |
|
|
|
 |
Asiulka_20
Nowy

|
Wysłany: 2011-01-09, 20:14
|

|
|
pozwolenie na prace i pobyt otrzymal....
wkoncu ja mam niem.pochodzenie.... |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-01-09, 20:15
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | niki napisał/a: | | czynszu za niego nie zaplaca jezeli nie ma prawa do ALG2 | nie zupelnie ,ale to nie jest napewno temet na teraz i na forum... a zgode na pobyt oczywiscie musi miec ,ale dzisiaj to nie jest zaden problem:) |
no nie problem
ja ma ubezpieczenie i srodki na utrzymanie to dostanie(lub Gewerbe)-a wiec problemu nie ma |
|
|
|
 |
|
|