Potrzebuje porady dot.mieszkania
| Autor |
Wiadomość |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2007-06-27, 12:57 Potrzebuje porady dot.mieszkania
|

|
|
| Mam pytanie,glowne drzwi do mojego mieszkania ulegly uszkodzeniu(luzny zawias),Po zgloszeniu problemu wlascicielce(byla,ogladala),dostalam pismo ,ze koszty reperatury mam pokryc sama ,bo to moja wina(zakladanie,sciaganie drzwi w celu pomalowania oscieznicy)Drzwi byly zepsute od poczatku,po prostu przy malowanie zauwazylismy wade.Co mozemy zrobic? |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-06-27, 19:33
|

|
|
luzny zawias mozna dokrecic i uniknac calej tej sytuacji w efekcie koncowym nie zbyt milej dla ciebie
: |
| |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-06-27, 20:02
|

|
|
| Zawias niestety okreca sie naokolo ,wiec to nie tylko dokrecenie(niewiedzialam,ze takie rzeczy sie zglasza)Drzwi ogolnie po starym wlascicielu wygladaja na wywazone,na scianie mam jakies stare zamki,blachy,ktore do tych drzwi nie pasuja.Czy jest mozliwosc(a jak tak to jak)aby ktos potwierdzil,ze szkoda nie jest z naszej winy i nie powstala w tym czasie(kolo 2 tyg) |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-06-27, 23:54
|

|
|
| Ja mam takie doswiadczenie, ze pisemne oswiadczenie sasiadow dziala cuda, bo jest jakby dowodem. Wtedy wlasciciel musi znalezc swiadkow, ktorzy widzieli cos innego i poswiadcza w druga strone. |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-06-28, 10:15
|

|
|
| No tak,ale co sasiedzi maja do zawiasa,ktory sama zauwazylam przypadkiem przy malowaniu.Niestety drzwi sciagnieta widziala sama hausmeister,wiec nie moge"wciskac",ze drzwi nie zdielam. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2007-06-28, 11:45
|

|
|
| Sasiedzi na pewno widzieli, w jakim stanie drzwi byly zanim sie tam wprowadziliscie i prawdopodobnie tez cos wiedza o ewentualnym wywazaniu. Radze Ci, pogadaj z sasiadami! |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-06-28, 22:33
|

|
|
tez tak sadze jak pozostali pogadaj z sasiadem jak bedzie ok to moze duzo pomoc i sprawie ukrecisz leb juz na samym poczatku !!
inaczej zacznie sie listowna korespondencja miedzy toba a wlascicielem a to zawsze konczy sie jakims stresem |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-06-29, 01:44
|

|
|
| Czy nie mozna tego po prostu naprawic? |
|
 |
toznowuja
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-06-29, 11:47
|

|
|
| A przy przejmowaniu mieszkania tego nie zauwazylas? Moze pisze cos na ten temat w protokole, jaki sie robi z Hausmeistrem albo z wlascicielem jeszcze przed przejeciem. |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2007-06-29, 21:13
|

|
|
| Niestety wady nie widac,dopiero po otworzeniu drzwi i uderzeniu w zawias,sasiedzie nie mogli widziec takiej wady,bo sama jej nie widzialam.Koszt naprawy wynosi ok 100E i moglabym to zrobic,ale fakt oskarzenia ,ze to ja zepsulam mi nie odpowiada.W umowie niestety mam ,ze po obejrzeniu mieszkania i podpisaniu umowy,nie moge zglaszac,ze cos mi nie odpowiada.Niewiedzialam,ze drzwi mam z lupa ogladac,tym bardziej,ze to dolny zawias. |
|
|
|
 |
kurpis
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2007-06-30, 11:50
|

|
|
no nie stety ale takie sa tu praktyki