forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Prace remontowe w budynku

Autor Wiadomość
Izabela
Uzytkownik

Wysłany: 2011-01-18, 12:27   Prace remontowe w budynku

Od ponad tygodnia w budynku,w którym mieszkam trwają prace remontowe-przerabiają pomieszczenie.Dzieje się to tuż pod nami.Zaczyna się o 8.00 i trwa tak do 15.00.Jest straszny hałas.Trudno wytrzymać,zwłaszcza,gdy się w tym czasie przebywa w domu.Czy jest jakiś przepis,który mówi,że w takich sytuacjach właściciele budynku powinni obniżyć czynsz za ten okres?

cyganka 
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-01-18, 12:47   

Cytat:
.Czy jest jakiś przepis,który mówi,że w takich sytuacjach właściciele budynku powinni obniżyć czynsz za ten okres?
to zalezy kto robi ten remonT? ile ma trwac itd.chyba nie latwo bedzie z tego tytulu obnizyc czynsz...

falcor76 
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy
Wysłany: 2011-01-18, 15:08   

Ja przepraszam,ze się przytnę..od pól roku u sąsiada wyje pies ..zaczyna przed 8,a kończy po 15)
Macie jakoś stronę jak napisać do spółdzielni skargę.(ten pies naprawdę nie robi sobie przerw idzie oszaleć,a właściciel był poinformowany o tym przed świętami....słyszycie jak on wyje,nawet w tej chwili!!!????Ja pracuje na zmiany wiec muszę tego słuchać )

cyganka 
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-01-18, 15:42   

falcor76 napisał/a:
sąsiada wyje pies
z tego co wiem to chyba musisz na policje zglosic...

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2011-01-18, 16:14   

falcor76 napisał/a:
od pól roku u sąsiada wyje pies ..zaczyna przed 8,a kończy po 15

z zegarkiem w ręku? :mrgreen:
u mnie wył od 22-6 rano i szłam do sąsiada na skarge, później jak to nie pomogło rozważałam zadzwonienie do Ordnungsamt jako,ze zwierze się męczyło (i ja przy okazji) ale nagle pies zniknął i się problem sam rozwiązał :P proponuje zacząc od anonimowych karteczek do sąsiada ;)

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-01-18, 16:26   

SoNja napisał/a:
falcor76 napisał/a:

u mnie wył od 22-6 rano i szłam do sąsiada na skarge, później jak to nie pomogło rozważałam zadzwonienie do Ordnungsamt jako,ze zwierze się męczyło (i ja przy okazji) ale nagle pies zniknął i się problem sam rozwiązał :P proponuje zacząc od anonimowych karteczek do sąsiada ;)

Co zrobilas temu psu ze nagle zniknal :mrgreen: no ladnie Sonja ladnie.Dobrze ze ja nie mam psa :razz:

Izabela
Uzytkownik

Wysłany: 2011-01-18, 16:44   

cyganka napisał/a:
to zalezy kto robi ten remonT? ile ma trwac itd.chyba nie latwo bedzie z tego tytulu obnizyc czynsz...
-Remont jest z polecenia właścicieli;przerabiają puste pomieszczenie na kolejne mieszkania,więc tak szybko to wszystko się nie skończy.W tej chwili zbijają stare kafelki,więc hałas okropny.Wisi karteczka od nich z informacją o trwających pracach,ale co mi to da?żeby choć słuchawki wygłuszające rozdawali,a tak,to nawet dzwonek do drzwi ledwo usłyszałam,choć jest donośny.

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2011-01-18, 16:56   

Daisy napisał/a:

Co zrobilas temu psu ze nagle zniknal :mrgreen: no ladnie Sonja ladnie.Dobrze ze ja nie mam psa :razz:

ja właśnie nic nie zrobiłam, co ty o mnie myślisz? :P wyprowadzili się... a ty z psami daj sobie spokój, jeden ci wystarczył :P

Izabela - jak mi naprzeciwko mojego tarasu zaczeli budować nowy dom, to hałas trwał długie miesiące i był nie do zniesienia... obniżyli mi wtedy,za to Miete "aż" 10e :mrgreen:

falcor76 
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy
Wysłany: 2011-01-18, 18:27   

[quote="SoNja"]
falcor76 napisał/a:

/quote]

Dokładnie wychodzą z domu 8:45 i się zaczyna,a nie wiem jak wracają ,bo wychodzę do pracy kolo 15:20 i on ciągle wyje...cala klatka ma dość...

malyberlin 
Dyskutant

Wysłany: 2011-01-19, 01:23   Re: Prace remontowe w budynku

Izabela napisał/a:
Od ponad tygodnia w budynku,w którym mieszkam trwają prace remontowe-przerabiają pomieszczenie.Dzieje się to tuż pod nami.Zaczyna się o 8.00 i trwa tak do 15.00.Jest straszny hałas.Trudno wytrzymać,zwłaszcza,gdy się w tym czasie przebywa w domu.Czy jest jakiś przepis,który mówi,że w takich sytuacjach właściciele budynku powinni obniżyć czynsz za ten okres?

Niestety jakos musisz to przeczekac :cry: i ciesz sie ze nie pracuja w soboty bo kiedys nie mozna bylo halasowac w soboty ale kiedys to byl normalny kraj :mad:

[ Dodano: 2011-01-19, 01:26 ]
falcor76 napisał/a:
Ja przepraszam,ze się przytnę..od pól roku u sąsiada wyje pies ..zaczyna przed 8,a kończy po 15)
Macie jakoś stronę jak napisać do spółdzielni skargę.(ten pies naprawdę nie robi sobie przerw idzie oszaleć,a właściciel był poinformowany o tym przed świętami....słyszycie jak on wyje,nawet w tej chwili!!!????Ja pracuje na zmiany wiec muszę tego słuchać )

a na to jest prosty sposob zadzwonic na policje,sam kiedys mialem takiego sasiada i jak prosby nie pomogly zadzwonilem na policje przyjechali ze straza wywalili drzwi zabrali te dwa biedne psy zaplombowali mieszkanie i jak sasiad wrocil z pracy to az bylo milo patrzec na jego wściekłą mine :mrgreen:

Odpowiedz do tematu