|
| Autor |
Wiadomość |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-06-27, 22:38 problem ze spoldzielnia
|

|
|
caly problem zaczal sie juz pod koniec kwietnia, kiedy popsul nam sie domofon :/
dzwonilismy do "biura" spoldzielni i prosilismy o kontakt, bo odzywala sie tylko automatyczna sekretarka, probowalismy kilka razy-bez odzewu :/ wkoncu jakos udalo sie zdzwonic, pani w "biurze" powiedziala, ze przekaze dalej, wiec czekalismy,
i tak mijal dzien za dniem... probowalismy ponownie sie kontaktowac, no i nici, w maju wyslalismy fax no i cisza,
pod blokiem spotkalam gospodarza i on tez powiedzial mi, ze przekaze i tak minal maj, i cisza
troche odpuscilismy w nadziei(bo przeciez ona umiera ostatnia), ze wkoncu cos sie ruszy....
nic 21go czerwca wyslalismy fax, w ktorym napisalismy, ze od dluzszego czasu monitujemy, ze domofon nie dziala, bez skutecznie i jesli w przeciagu tygodnia nie naprawia, czynsz za czerwiec skrocimy o 30%
bez odzewu... tydzien minal, myslelismy, ze to cos pomoze, niestety nie
jakie macie doswiadczenia, rady?? mam zaplacic normalnie czy faktycznie o te 30 % mniej
czy jest to zgodne z prawem?
jak dzialac?? |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2011-06-28, 10:23
|

|
|
5 %, nie wiecej.
http://www.kostenlose-urt...g.news11118.htm
Napisalbym jeszcze jeden list z powolaniem na Aktenzeichen LG Berlin 67 S 364/91 w ktorym przyznali te 5 % za popsuty domofon i dal ostatnie dwa tygodnie czasu na naprawe. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-06-28, 10:36
|

|
|
dzieki za odpowiedz
ja bym jeszcze dodala kilka procent za uszczerbek na zdrowiu hehe
bo mieszkam na 4 pietrze i jak ktos przyjdzie to musze caly czas komorke miec ze soba, a pozniej zostawic 2 maluchow w domu i leciec(i martwic sie, zeby czasem przez okno nie wyskoczyli, albo nie wiem co), albo z dziecmi :/
i to juz 2 miesiace....
nie moge dac mu wiecej czasu, bo wyjezdzam jak wrocimy to dalej bedziemy interweniowac |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|