forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci

Autor Wiadomość
marek 1976 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-03-08, 15:35   przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci

Mieszkam na terenie Niemiec chce sie przeprowadzic do Berlina, mam meldunek ,szukam kogos kto pomoze mi na miejscu zalatwic wszystkie formalnosci i ewentualnie mieszanie ;zaplace.W miejscowosci ,w ktorej mieszkam nie ma zadnych perspektyw.Nie ma tutaj nawet szkol jezykowych.Prosze o szybka odpowiedz chetne osoby.Tel.015208326939

leszek 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-03-08, 19:01   pomoc

Nie chce dzwonic na Twoje handy. Powiedz poprostu o co dokladnie Ci chodzi, co masz na mysli mowiac formalnosci. Napisz na GG 6595928. My mieszkamy w centrum zachodniej czesci Berlina.

AmIgo 
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-03-08, 23:17   Re: przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci

marek 1976 napisał/a:
Mieszkam na terenie Niemiec chce sie przeprowadzic do Berlina, mam meldunek ,szukam kogos kto pomoze mi na miejscu zalatwic wszystkie formalnosci i ewentualnie mieszanie ;zaplace.W miejscowosci ,w ktorej mieszkam nie ma zadnych perspektyw.Nie ma tutaj nawet szkol jezykowych.Prosze o szybka odpowiedz chetne osoby.Tel.015208326939

podstawowa sprawa to znaleźć odpowiednie mieszkanie, z tym to nie jest tak różowo, mimo że na rynku

imobilen i do zasiedlenia jest trochę mieszkań to ich standard, wysokość czynszu pozostawia dużo do

życzenia, poza tym trzeba liczyć się z Abschtand -ami, kaucjami wynoszącymi nieraz dwie Miet -y, dalej praca etc.[/center]

sjemion 
Aktywny uzytkownik

Wysłany: 2006-03-10, 20:29   

hej

mam taki fajny laufzetel jak przyjechalem do berlina do go dostalem z wszystkimi potrzebnymi adresami typu meldunek arbeitsamt i jeszczekilka potzrebnych urzedow przybywajacemu do berlina jak chcesz to moge ci cos odpisac z tego jak co to pisz napriv co potrzebujesz dokladnie a co do mieszkan to polecam DEGEWO nie robia ludzi problemow z mieszkaniami nawet jak nie masz jeszcze pracy

marek 1976 
Uzytkownik

Wysłany: 2006-03-13, 23:26   

dzieki wszystkim skontaktujem sie mam kilka pytan

4Queens4 
Nowy

Wysłany: 2011-10-06, 14:37   

sjemion, sjemion, Dzień Dobry! Czytałem Pana jednego posta. Pisało w nim o tym, że jak przyjechał Pan do Berlina to dostał Pan adresy typu meldunek. Chciałem zapytać czy istnieje jakaś organizacja albo miejsce gdzie można by było się zameldować, żeby tylko dostać ten papier, że tam fuguruję? Jeśli chodzi o miejsce zamieszkania to znalazłem sobie hostel i od hostelu mam zacząć swoją karierę, ale jeśli chodzi o meldunek to z tym właśnie mam mały problem. Nie mam w Berlinie ani rodziny, ani żadnych znajomych. Mam Niemieckie obywatelstwo.

Czekam na odpowiedź.

Z Poważaniem

Robert.

Odpowiedz do tematu