przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci
| Autor |
Wiadomość |
marek 1976
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-03-08, 15:35 przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci
|

|
|
| Mieszkam na terenie Niemiec chce sie przeprowadzic do Berlina, mam meldunek ,szukam kogos kto pomoze mi na miejscu zalatwic wszystkie formalnosci i ewentualnie mieszanie ;zaplace.W miejscowosci ,w ktorej mieszkam nie ma zadnych perspektyw.Nie ma tutaj nawet szkol jezykowych.Prosze o szybka odpowiedz chetne osoby.Tel.015208326939 |
|
|
|
 |
leszek
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-03-08, 19:01 pomoc
|

|
|
| Nie chce dzwonic na Twoje handy. Powiedz poprostu o co dokladnie Ci chodzi, co masz na mysli mowiac formalnosci. Napisz na GG 6595928. My mieszkamy w centrum zachodniej czesci Berlina. |
|
|
|
 |
AmIgo
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 149 Skąd: ------
|
Wysłany: 2006-03-08, 23:17 Re: przeprowadzka-pomoc w zalatwianiu formalnosci
|

|
|
| marek 1976 napisał/a: | | Mieszkam na terenie Niemiec chce sie przeprowadzic do Berlina, mam meldunek ,szukam kogos kto pomoze mi na miejscu zalatwic wszystkie formalnosci i ewentualnie mieszanie ;zaplace.W miejscowosci ,w ktorej mieszkam nie ma zadnych perspektyw.Nie ma tutaj nawet szkol jezykowych.Prosze o szybka odpowiedz chetne osoby.Tel.015208326939 |
podstawowa sprawa to znaleźć odpowiednie mieszkanie, z tym to nie jest tak różowo, mimo że na rynku
imobilen i do zasiedlenia jest trochę mieszkań to ich standard, wysokość czynszu pozostawia dużo do
życzenia, poza tym trzeba liczyć się z Abschtand -ami, kaucjami wynoszącymi nieraz dwie Miet -y, dalej praca etc.[/center] |
|
|
|
 |
sjemion
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2006-03-10, 20:29
|

|
|
hej
mam taki fajny laufzetel jak przyjechalem do berlina do go dostalem z wszystkimi potrzebnymi adresami typu meldunek arbeitsamt i jeszczekilka potzrebnych urzedow przybywajacemu do berlina jak chcesz to moge ci cos odpisac z tego jak co to pisz napriv co potrzebujesz dokladnie a co do mieszkan to polecam DEGEWO nie robia ludzi problemow z mieszkaniami nawet jak nie masz jeszcze pracy |
|
|
|
 |
marek 1976
Uzytkownik

|
Wysłany: 2006-03-13, 23:26
|

|
|
| dzieki wszystkim skontaktujem sie mam kilka pytan |
|
|
|
 |
4Queens4
Nowy

|
Wysłany: 2011-10-06, 14:37
|

|
|
sjemion, sjemion, Dzień Dobry! Czytałem Pana jednego posta. Pisało w nim o tym, że jak przyjechał Pan do Berlina to dostał Pan adresy typu meldunek. Chciałem zapytać czy istnieje jakaś organizacja albo miejsce gdzie można by było się zameldować, żeby tylko dostać ten papier, że tam fuguruję? Jeśli chodzi o miejsce zamieszkania to znalazłem sobie hostel i od hostelu mam zacząć swoją karierę, ale jeśli chodzi o meldunek to z tym właśnie mam mały problem. Nie mam w Berlinie ani rodziny, ani żadnych znajomych. Mam Niemieckie obywatelstwo.
Czekam na odpowiedź.
Z Poważaniem
Robert. |
|
|
|
 |
|
|