rozliczenie roczne.i podwyzka mity
| Autor |
Wiadomość |
iwona1803
Nowy

|
Wysłany: 2010-11-29, 00:17 rozliczenie roczne.i podwyzka mity
|

|
|
| czy ktos wie co dalej ....dostalam rozliczenie roczne,i wyszlo ze musze doplacic 649 E za ogrzewanie ,,,i podniesli mi mitte o 40E Dostaje z JobCenter tylko 220E poniewaz jestem na rencie . Czy mi to JobCenter zaplaci i uwzgledni w tym rozliczeniu wzrost mojej mitty???Pozdrawiam |
_________________ inka |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-11-29, 09:16 Re: rozliczenie roczne.i podwyzka mity
|

|
|
| iwona1803 napisał/a: | | czy ktos wie co dalej ....dostalam rozliczenie roczne,i wyszlo ze musze doplacic 649 E za ogrzewanie ,,,i podniesli mi mitte o 40E Dostaje z JobCenter tylko 220E poniewaz jestem na rencie . Czy mi to JobCenter zaplaci i uwzgledni w tym rozliczeniu wzrost mojej mitty???Pozdrawiam |
(jak juz wtracasz niemieckie wyrazy, to rob to bez bledow )
Jak ci JC placi za mieszkanie, to doplaca ci do podwyzki, nawet jak ona przekroczy (yy nie wiem ile teraz max jest 378€?) bo inaczej musieliby polowie obywateli kazac sie wyprowadzac i szukac nowych tanszych mieszkan. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-11-29, 09:30 Re: rozliczenie roczne.i podwyzka mity
|

|
|
| SoNja napisał/a: |
(jak juz wtracasz niemieckie wyrazy, to rob to bez bledow )
|
No masz racje Sonja, ja najpierw przeczytalem tytul i myslalem, ze ta podwyzszka czynszu to mit (bajka, nieprawda)
dla Niemca rozniaca miedzy "ie" a "i" jest mniej wiecej taka duza jak dla Polaka roznica miedzy "l" i "ł"
a wiec Miete wymawia sie calkiem innaczej niz mit |
|
|
|
 |
Alislaw
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-29, 14:42 rozliczenie roczne
|

|
|
| Iwona musisz napisac pismo z prosba o przejecie kosztow do JobCenter i dolaczyc ksero tego rozliczenia.Kase dostaniesz na konto lub przesla odrazu na konto splodzielni.Powodzenia |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2010-11-29, 17:09
|

|
|
| Nie trzeba pisać żadnego pisma wystarczy wysłać rozliczenie.(ksero).kasa przyjdzie w ciągu tygodnia. |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
Alislaw
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2010-11-29, 20:22
|

|
|
| Ja pisze zawsze |
|
|
|
 |
iwona1803
Nowy

|
Wysłany: 2010-11-30, 15:54
|

|
|
Dziekuje Wszystkim za odpowiedz . Zapytalam o to z tego powodu poniewaz od bardzo krodkiego czasu jestem na rencie chorobowej !!!!!! a wiecie sami jakiej wasokosci sa takie renty . Mysle ze niedlugo wyzdrowieje i bede mogla znowu powrocic do pracy . Pozdrawiam ...rodacy |
_________________ inka |
|
|
|
 |
|
|