spoldzielnia GESOBAU rozliczenie
| Autor |
Wiadomość |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-18, 01:13
|

|
|
| escada1987 napisał/a: | | a tez masz mieszkanie w gesobau? w zeszlym roku wymienil mi te liczniki przy kaloryferach z rteciowych(?) na elektronicznie i to pewnie te taki heizung mi naliczyly:-/ |
przerazilas mnie
Ja mieszkam w mieszkaniu z GSW i wlasnie wczoraj zmienili mi liczniki z rteciowych na elektroniczne cieszylem sie do przed chwila zawsze byla jedna mitta free a teraz az sie boje co bedzie !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-12-18, 08:03
|

|
|
| malyberlin napisał/a: | | escada1987 napisał/a: | | a tez masz mieszkanie w gesobau? w zeszlym roku wymienil mi te liczniki przy kaloryferach z rteciowych(?) na elektronicznie i to pewnie te taki heizung mi naliczyly:-/ |
przerazilas mnie
Ja mieszkam w mieszkaniu z GSW i wlasnie wczoraj zmienili mi liczniki z rteciowych na elektroniczne cieszylem sie do przed chwila zawsze byla jedna mitta free a teraz az sie boje co bedzie !!!!!!!!!!!!! |
bo naprawde tak na chlopski rozum biorac to jedyne co mi sie w zeszylm roku zmienilo to wlasnie te liczniki, uzycie ciepla pozostalo na tym samym poziomie no chyba ze gesobau podniosl oplaty za heizung ale otym powinni chyba poinformowac ze ceny sie zmnienily.3 lata mialem rteciowe i zawsze dostawalem zwrot a ten rok jest elektroniczne i spora doplata..
i tak jest u wiekszosci ludzi w bloku,wiekszosc dostawala zwroty a w tymroku podostawali doplaty |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-19, 00:33
|

|
|
Pozyjemy zobaczymy ja to sie zawsze smialem chociaz tak wlasciwie to nie bylo wcale smieszne,jak facet robil odczyt z kaloryfera w sypialni ktory jest ustawiony na zero od 12 lat i wychodzilo mu zawsze 4-5 jednostek wprawdzie to nic do 22 w jadalni ale w koncu powinno pokazywac zero taka to mamy technike na kaloryferach |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2009-12-19, 09:12
|

|
|
| ja mialem tak samo w kuchni tez ani razu nie odkrecany a facetowi zawsze jakies 11-12 jednostek wychodzilo a na tych elektronicznych mierzy dobrze bo mam caly czas 0,tylko co z tego jak w calym mieszkaniu mam lacznie juz teraz okolo 500jednostek... |
|
|
|
 |
nowakkkk
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-01-15, 23:06
|

|
|
Moim zdaniem nie ma zadnych przepisow odnosnie terminu zwrotu kaucji . mozna opierac sie tylko na wyrokach sadowych. Jezeli opuscilo sie mieszkanie w lutym, to rozliczenie moze byc w maju, za rok!!!
Mozna upominac sie o czesc kaucji, wynajemca powinien oszacowac wysokosc mozliwej doplaty i reszte zwocic wkrotce po zdaniu mieszkania. Slyszalem o wyroku gdzie wynajemca zatrzymal 100%NK pomnozone przez ilosc miesiecy. |
|
|
|
 |
|
|