forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Spółdzielnie mieszkaniowe w Berlinie

Autor Wiadomość
Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-01-29, 18:24   

ddariusz napisał/a:
wymogi Jb te 619 euro warmmitte

Jb ma znaczyc Jobcenter? (bo zwykle chodzi JC...)

dzidzia3726 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-01-29, 18:50   

JC mowi zwykle gorna granice mitty-warm??Czy cos pomylilam

escada1987 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-01-29, 19:04   

masz racje ostatnio tez szukam mieszkania 4 pokojowego i gorna granica wyznaczona przez job center to 619 euro warm miety ,chyba ze jestes samotnym rodzicem lub czlonek rodziny jest niepelnosprawny/uposledziony wtedy mozesz zwiekszyc o 10%

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-29, 19:34   

tak wlasnie chodzilo o Job Center czyli JC nie wiem dlaczego wpisalem JB
no to juz jestem prawie pewy ze zostane na spandale chociazby w 3 pokojowym mieszkaniu ale nizej i wiecej metra w domu :)

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-29, 19:50   

No wlasnie jak ktos z was bedzie cosik slyszal o wolnym mieszkaniu 4 pokojowym to bardzo prosze o namiary.Szukam i szukam i bez skutku :sad: niestety :( ((

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-29, 19:52   

Daisy, gdzies wkleilem linka z hinter der garten zaraz go znajde gdzies

w sobote ide ogladac mieszkanie tylko ze safort http://www.immobilienscou...&PID=M-50458999

malyberlin 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2010-01-30, 01:42   

[quote="ddariusz"]Daisy, gdzies wkleilem linka z hinter der garten zaraz go znajde gdzies

w sobote ide ogladac mieszkanie tylko ze safort [url]http://www.immobilienscout24.de

Mieszkanie super przynajmniej na zdjeciach no i mita przy tym metrazu tez ok.
Zycze ci pozytywnego zalatwienia sprawy bo to jest okazja no i parapetowe bedzie mozna zrobic :mrgreen:

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 08:51   

no tylko ciekawe czy dziady poczekaja a impreza by sie przydala :)

Kobieta pracujaca 
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy
Wysłany: 2010-01-30, 10:34   

Ale im zrobiles reklame, ddariusz! Fantastyczny rozklad pokoi. Ja tez Ci zycze powodzenia!

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 13:28   

Heheh dzieki bardzo .Widze iz pokoj jest przejsciowy dla mnie odpada odrazu :sad: noi 5 pietro :sad: rowniez odpada noi dzielnica choc w sumie do dzielnicy no wlasnie nie jestem pewna.Chcialabym tylko aby nie bylo jakby to delikatnie napisac aby nikogo nie urazic i aby zaraz nie bylo afery hhmm nio powiedzmy nacji troszke z ciemniejsza karynacja :razz: ,Nie znam zbytnio dzielnic wiec tak az doklanie sie nie orientuje wiem napewno gdzie nie chcialabym mieszkac ale to juz odrebny temat wiec jesli kogos urazilam i jego dzielnice na ktorej mieszka z gory przepraszam :roll: Jak juz pisalam mieszkam na lichtenbergu i w sumie to jest drugie moje mieszkanie na tej dzielnicy i jest ok.Zadko mozna tu spodkac obcokrajowcow no chyba ze moja rodzine :razz: pare chinczykow i rosjanow i jest spokoj jak dla rodzinki z dwojka dzieci :mrgreen: tyle ze brakuje mi zieleni choc mam park ok 10 min od domku tylko nie mam kolo domu z kazdej strony place zabaw i drace sie dzieciaki i parkingi do tego 3 pasmowke z jednej strony z drugiej kolejna ulice i chyba z kazdej strony eehh :razz:
A czy poczekaja hhm pies ich drapal narazie mam gdzie mieszkac i nie narzekam jesli chodzi o sama chate tyle ze no wlasnie jak juz pisalam sa inne problemy gdzie trzeba by bylo sie szybko ewakuowac,bo tak narazie 4 wystarcza z duzym balkonem :wink: .Ale dziekuje za namiary :wink:

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 13:44   

no i wlasnie bylem pani w spoldzielni epowiedziala ze nie ma opcji zeby czekac i mam sie odezwac pozniej moze beda mieli inne mieszkanie jezeli chodzi o umiejsciowienie bloku dakleko so wszystkich sklepow ale mi to nie przeszkadza nie wiem jak z przedszkolem szkola ale ogolni edaleko od ludzi niektorym moze to przeszkadzac nam akurat nie . Szukam dalej.
a czy zrobilem reklame nie wiem poprostu podzielilem si einformacja bo wiem ze sa ludzie ktorzy rowniez szukaja takiego mieszkania .:)

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 13:48   

A pewnie ze szukaja i dziekuja klaniaja sie nisko :razz:
No to szukamy dalej :razz:

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 13:49   

ano szukamy jeszcze raz powodzonka

escada1987 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-01-30, 17:43   

sluchaj a moze interesuje cie te mieszkanie

http://sky7.gesobau.de/sa...YEPA2IXEKA7AXO2

bylismy je ostatnio ogladac,okna nowe,na podlogach swiezo wylozone linoleum,drzwi wejsciowe antywlamaniowe,w korytarzu sufit z halogenami,wkuchni miejsce i na pralke i na zmywarke,lazienki ok,w korytarz dwie zabudowane wneki jedna okolo 1,5metra szerokosci druga naprawde wielka dobre ponad dwa metry szerokosci pozytym w jednym i w drugim pokoju dzieciecym masz takze zabudowane wneki takze praktycznie nie potrzeba zadnej szafy w mieszkaniu. za 4 lata bedzie robiony generalny remont(kaltmiete wzrosnie o 11 procent a wiec w tymprzypadku ojakies 36-40euro i trzeba sie liczyc z tym ze samemu bedzie sie ta kwote doplacac

warmieta tez miesci sie w granicach job center( w tej kwocie 665e jest okolo 40euro za warmwasser ktora oplaca sie samemu wiec po odjeciu tej kwoty warmieta wynosi okolo 620e a wiec pasuje JC no i co najwazniejsze spoldzielnia gesobau zgadza sie poczekac kilka miesiecy,wiem bo sam mam kilka spraw do pozalatwiania ktore moga troche potrwac i pani powiedziala ze im jest to obojetne kiedy wezniemy te mieszkanie egal czy marzec czy kwiecien np. nas odstraszyla jedynie wysokosc..8 pietro

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-01-30, 17:46   

wszystko okejka ale o ile sie orientuje to to jest reinikendorf czy jak to sie tam pisze a tam nie chce isc dziekuje

escada1987 
Bardzo czesto tu bywa

Wysłany: 2010-01-30, 17:50   

tak to reinickendorf:-) dokladnie markisches viertel

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2010-03-20, 14:26   

http://ivbreal.selfip.com:8080/web/guest
http://www.fdst.de/stiftu...hausverwaltung/
http://www.krulich.de/

katarina 
Nowy

Wysłany: 2010-03-21, 08:37   

[quote="Daisy"]Heheh dzieki bardzo .Widze iz pokoj jest przejsciowy dla mnie odpada odrazu :sad: noi 5 pietro :sad: rowniez odpada noi dzielnica choc w sumie do dzielnicy no wlasnie nie jestem pewna.Chcialabym tylko aby nie bylo jakby to delikatnie napisac aby nikogo nie urazic i aby zaraz nie bylo afery hhmm nio powiedzmy nacji troszke z ciemniejsza karynacja :razz: ,Nie znam zbytnio dzielnic wiec tak az doklanie sie nie orientuje wiem napewno gdzie nie chcialabym mieszkac ale to juz odrebny temat wiec jesli kogos urazilam i jego dzielnice na ktorej mieszka z gory przepraszam :roll: Jak juz pisalam mieszkam na lichtenbergu i w sumie to jest drugie moje mieszkanie na tej dzielnicy i jest ok.Zadko mozna tu spodkac obcokrajowcow no chyba ze moja rodzine :razz: pare chinczykow i rosjanow i jest spokoj jak dla rodzinki z dwojka dzieci :mrgreen: tyle ze brakuje mi zieleni choc mam park ok 10 min od domku tylko nie mam kolo domu z kazdej strony place zabaw i drace sie dzieciaki i parkingi do tego 3 pasmowke z jednej strony z drugiej kolejna ulice i chyba z kazdej strony eehh :razz:
A czy poczekaja hhm pies ich drapal narazie mam gdzie mieszkac i nie narzekam jesli chodzi o sama chate tyle ze no wlasnie jak juz pisalam sa inne problemy gdzie trzeba by bylo sie szybko ewakuowac,bo tak narazie 4 wystarcza z duzym balkonem :wink: .Ale dziekuje za namiary :wink:[/quote][color=blue][/color]

Dodano: 2010-03-21, 08:37
http://www.howoge.de/mietwohnungen/index.html

ddariusz
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-03-21, 13:35   

mieszkanko znalazlem teraz tylko przeprowadzic sie i mieszkac

dyngs 
Poczatkujacy

Wysłany: 2010-05-04, 14:21   

Mam pytanie. Szukam obecnie mieszkania i znalazlem nawet przyzwoite 700 euro warmmiete. Chcialem sie dowiedziec czy ta dzielnica jest OK? czy raczej nie ryzykowac mieszkaniem z rodzina?

Kirchnerpfad 15
13627 Berlin

czy ktos zna te bloki?

http://www.immobilienscou...s24&is24EC=IS24

Odpowiedz do tematu