Spółdzielnie mieszkaniowe w Berlinie
| Autor |
Wiadomość |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-01-29, 18:24
|

|
|
| ddariusz napisał/a: | | wymogi Jb te 619 euro warmmitte |
Jb ma znaczyc Jobcenter? (bo zwykle chodzi JC...) |
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 83 Skąd: Reinckendorf
|
Wysłany: 2010-01-29, 18:50
|

|
|
| JC mowi zwykle gorna granice mitty-warm??Czy cos pomylilam |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-01-29, 19:04
|

|
|
| masz racje ostatnio tez szukam mieszkania 4 pokojowego i gorna granica wyznaczona przez job center to 619 euro warm miety ,chyba ze jestes samotnym rodzicem lub czlonek rodziny jest niepelnosprawny/uposledziony wtedy mozesz zwiekszyc o 10% |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-29, 19:34
|

|
|
tak wlasnie chodzilo o Job Center czyli JC nie wiem dlaczego wpisalem JB
no to juz jestem prawie pewy ze zostane na spandale chociazby w 3 pokojowym mieszkaniu ale nizej i wiecej metra w domu |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-29, 19:50
|

|
|
No wlasnie jak ktos z was bedzie cosik slyszal o wolnym mieszkaniu 4 pokojowym to bardzo prosze o namiary.Szukam i szukam i bez skutku niestety (( |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
|
|
|
 |
malyberlin
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2010-01-30, 01:42
|

|
|
[quote="ddariusz"]Daisy, gdzies wkleilem linka z hinter der garten zaraz go znajde gdzies
w sobote ide ogladac mieszkanie tylko ze safort [url]http://www.immobilienscout24.de
Mieszkanie super przynajmniej na zdjeciach no i mita przy tym metrazu tez ok.
Zycze ci pozytywnego zalatwienia sprawy bo to jest okazja no i parapetowe bedzie mozna zrobic |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 08:51
|

|
|
no tylko ciekawe czy dziady poczekaja a impreza by sie przydala |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy Posty: 749 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-01-30, 10:34
|

|
|
| Ale im zrobiles reklame, ddariusz! Fantastyczny rozklad pokoi. Ja tez Ci zycze powodzenia! |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 13:28
|

|
|
Heheh dzieki bardzo .Widze iz pokoj jest przejsciowy dla mnie odpada odrazu noi 5 pietro rowniez odpada noi dzielnica choc w sumie do dzielnicy no wlasnie nie jestem pewna.Chcialabym tylko aby nie bylo jakby to delikatnie napisac aby nikogo nie urazic i aby zaraz nie bylo afery hhmm nio powiedzmy nacji troszke z ciemniejsza karynacja ,Nie znam zbytnio dzielnic wiec tak az doklanie sie nie orientuje wiem napewno gdzie nie chcialabym mieszkac ale to juz odrebny temat wiec jesli kogos urazilam i jego dzielnice na ktorej mieszka z gory przepraszam Jak juz pisalam mieszkam na lichtenbergu i w sumie to jest drugie moje mieszkanie na tej dzielnicy i jest ok.Zadko mozna tu spodkac obcokrajowcow no chyba ze moja rodzine pare chinczykow i rosjanow i jest spokoj jak dla rodzinki z dwojka dzieci tyle ze brakuje mi zieleni choc mam park ok 10 min od domku tylko nie mam kolo domu z kazdej strony place zabaw i drace sie dzieciaki i parkingi do tego 3 pasmowke z jednej strony z drugiej kolejna ulice i chyba z kazdej strony eehh
A czy poczekaja hhm pies ich drapal narazie mam gdzie mieszkac i nie narzekam jesli chodzi o sama chate tyle ze no wlasnie jak juz pisalam sa inne problemy gdzie trzeba by bylo sie szybko ewakuowac,bo tak narazie 4 wystarcza z duzym balkonem .Ale dziekuje za namiary |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 13:44
|

|
|
no i wlasnie bylem pani w spoldzielni epowiedziala ze nie ma opcji zeby czekac i mam sie odezwac pozniej moze beda mieli inne mieszkanie jezeli chodzi o umiejsciowienie bloku dakleko so wszystkich sklepow ale mi to nie przeszkadza nie wiem jak z przedszkolem szkola ale ogolni edaleko od ludzi niektorym moze to przeszkadzac nam akurat nie . Szukam dalej.
a czy zrobilem reklame nie wiem poprostu podzielilem si einformacja bo wiem ze sa ludzie ktorzy rowniez szukaja takiego mieszkania .:) |
|
|
|
 |
Daisy
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 13:48
|

|
|
A pewnie ze szukaja i dziekuja klaniaja sie nisko
No to szukamy dalej |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 13:49
|

|
|
| ano szukamy jeszcze raz powodzonka |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-01-30, 17:43
|

|
|
sluchaj a moze interesuje cie te mieszkanie
http://sky7.gesobau.de/sa...YEPA2IXEKA7AXO2
bylismy je ostatnio ogladac,okna nowe,na podlogach swiezo wylozone linoleum,drzwi wejsciowe antywlamaniowe,w korytarzu sufit z halogenami,wkuchni miejsce i na pralke i na zmywarke,lazienki ok,w korytarz dwie zabudowane wneki jedna okolo 1,5metra szerokosci druga naprawde wielka dobre ponad dwa metry szerokosci pozytym w jednym i w drugim pokoju dzieciecym masz takze zabudowane wneki takze praktycznie nie potrzeba zadnej szafy w mieszkaniu. za 4 lata bedzie robiony generalny remont(kaltmiete wzrosnie o 11 procent a wiec w tymprzypadku ojakies 36-40euro i trzeba sie liczyc z tym ze samemu bedzie sie ta kwote doplacac
warmieta tez miesci sie w granicach job center( w tej kwocie 665e jest okolo 40euro za warmwasser ktora oplaca sie samemu wiec po odjeciu tej kwoty warmieta wynosi okolo 620e a wiec pasuje JC no i co najwazniejsze spoldzielnia gesobau zgadza sie poczekac kilka miesiecy,wiem bo sam mam kilka spraw do pozalatwiania ktore moga troche potrwac i pani powiedziala ze im jest to obojetne kiedy wezniemy te mieszkanie egal czy marzec czy kwiecien np. nas odstraszyla jedynie wysokosc..8 pietro |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-01-30, 17:46
|

|
|
| wszystko okejka ale o ile sie orientuje to to jest reinikendorf czy jak to sie tam pisze a tam nie chce isc dziekuje |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-01-30, 17:50
|

|
|
| tak to reinickendorf:-) dokladnie markisches viertel |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 73 razy Posty: 2598 Skąd: Berlin-Steglitz
|
|
|
|
 |
katarina
Nowy

|
Wysłany: 2010-03-21, 08:37
|

|
|
[quote="Daisy"]Heheh dzieki bardzo .Widze iz pokoj jest przejsciowy dla mnie odpada odrazu :sad: noi 5 pietro :sad: rowniez odpada noi dzielnica choc w sumie do dzielnicy no wlasnie nie jestem pewna.Chcialabym tylko aby nie bylo jakby to delikatnie napisac aby nikogo nie urazic i aby zaraz nie bylo afery hhmm nio powiedzmy nacji troszke z ciemniejsza karynacja :razz: ,Nie znam zbytnio dzielnic wiec tak az doklanie sie nie orientuje wiem napewno gdzie nie chcialabym mieszkac ale to juz odrebny temat wiec jesli kogos urazilam i jego dzielnice na ktorej mieszka z gory przepraszam :roll: Jak juz pisalam mieszkam na lichtenbergu i w sumie to jest drugie moje mieszkanie na tej dzielnicy i jest ok.Zadko mozna tu spodkac obcokrajowcow no chyba ze moja rodzine :razz: pare chinczykow i rosjanow i jest spokoj jak dla rodzinki z dwojka dzieci :mrgreen: tyle ze brakuje mi zieleni choc mam park ok 10 min od domku tylko nie mam kolo domu z kazdej strony place zabaw i drace sie dzieciaki i parkingi do tego 3 pasmowke z jednej strony z drugiej kolejna ulice i chyba z kazdej strony eehh :razz:
A czy poczekaja hhm pies ich drapal narazie mam gdzie mieszkac i nie narzekam jesli chodzi o sama chate tyle ze no wlasnie jak juz pisalam sa inne problemy gdzie trzeba by bylo sie szybko ewakuowac,bo tak narazie 4 wystarcza z duzym balkonem :wink: .Ale dziekuje za namiary :wink:[/quote][color=blue][/color]
Dodano: 2010-03-21, 08:37
http://www.howoge.de/mietwohnungen/index.html |
|
|
|
 |
ddariusz
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-03-21, 13:35
|

|
|
| mieszkanko znalazlem teraz tylko przeprowadzic sie i mieszkac |
|
|
|
 |
dyngs
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-05-04, 14:21
|

|
|
Mam pytanie. Szukam obecnie mieszkania i znalazlem nawet przyzwoite 700 euro warmmiete. Chcialem sie dowiedziec czy ta dzielnica jest OK? czy raczej nie ryzykowac mieszkaniem z rodzina?
Kirchnerpfad 15
13627 Berlin
czy ktos zna te bloki?
http://www.immobilienscou...s24&is24EC=IS24 |
|
|
|
 |
|
|