tanie mieszkania na marzhan?????
| Autor |
Wiadomość |
samantha2007
Bardzo Aktywny

Pomogła: 12 razy Posty: 335 Skąd: MV
|
Wysłany: 2008-09-04, 15:54 tanie mieszkania na marzhan?????
|

|
|
czy ktos z was mieszka na marzhan??? Przegladalam oferty mieszkan w tej dzielnicy i sa one tansze niz na reinickendorfie na przyklad. Moze ktos wie dlaczego?! Bede wdzieczna za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-04, 16:05
|

|
|
Dlaczego? Bo tam stoi masa blokow typu wschodniej budowy... Nie maja dobrej opini, wiec tez duzo mieszkan jest pustych... a ze sa tanie... to nie obejdzie sie, ze ma sie sasiadow pewnej warstwy socjalnej.
Ja bym tam nie chcial mieszkac. |
_________________ The knight... |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-09-04, 16:15
|

|
|
No ja chyba tez nie. dzieki za odpowiedz i pozdrawiam |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-04, 18:18
|

|
|
| pewnych lysych warstw... |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2008-09-05, 09:13
|

|
|
| 37procent napisał/a: | | pewnych lysych warstw... |
ciekawe nie zgadzam sie z wami,mieszkania sa tam tanie bo jest wszedzie daleko,poza tym mieszkalam jakis czas ,jest tam cisza i spokuj i co najwazniejsze jest tam czysto bez porownania np.z weddingiem czy innymi dzielnicami,a co do sasiadow sa bardzo ok .a ja sie nie uwazam za jakas inna warstwe |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-05, 09:14
|

|
|
| nigdy tam nie bylem -powtarzam plotke-sory |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-05, 09:26
|

|
|
| no wlasnie,wydaje mi sie ze powinno sie pojechac ,obejrzec i wtedy wydac opinie,ja bylam bardzo zadowolona z mieszkania tam:) |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-05, 09:31
|

|
|
No to ja tez przepraszam.
Fakt... akurat te bloki w Reinickendorfie, gdzie wczesniej mieszkalem... to zrobily sie w ostatnim czasie okropne... a teraz mieszkam tylko kawalek dalej i jest super. To tez pewnie na Marzahnie nie bedzie inaczej... mozesz trafic na milych sasiadow... albo i na innych... |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-05, 09:32
|

|
|
| napewno,wszedzie sa jacys "ktosie" |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-09-05, 09:58
|

|
|
| NO z tym ze na marzahn to chyba wiecej "ktosiöw" mieszka |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-05, 10:02
|

|
|
| no ciekawe!!!!!!!!!!!!!!!ale niech Ci bedzie z Toba nie zaczynam tematu,pozdrawiam |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Ancia.D
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 52 Skąd: Berlin Lichtenberg
|
Wysłany: 2008-09-05, 13:39
|

|
|
Nie polecam nikomu, jak przyjechalam pierwszy raz do Berlina to na marzhanie mieszkalam, jak sasiad mi zaczal NPD piosenki spiewac ,i auslände raus, po pakrokrotnym wezwaniu policji ( ktora nic nie zrobila ) i kontaktem z hausverwaltung (miala zamiar cos zrobic , ale nic nie zrobila ) nie czekajac kiedy sasiad sie wyprowadzi sama sie wyprowadzilam
Teraz mieszkam w starym budownictwie i jestem bardzo zadowolona
Marzahn nigdy wiecej |
|
|
|
 |
bellbibi
Uzytkownik

Pomogła: 2 razy Posty: 41 Skąd: ja to mogę wiedzieć...?
|
Wysłany: 2008-09-05, 13:56
|

|
|
hej
uwazam, ze w kazdej dzielnicy mozna trafic na problematycznych sasiadow.
nawet na zehledorfie. co prawda nikt nie bedzie tam spiewal nazistowskich piosenek, ale za to znajdzie sie ktos, kto poda do sadu za to, ze np. zbyt glosno baki sie puszcza...
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-08, 00:03
|

|
|
| wszystkie dzielnice Berlina maja swoje plusy i minusy |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-09-08, 16:27
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | no ciekawe!!!!!!!!!!!!!!!ale niech Ci bedzie z Toba nie zaczynam tematu,pozdrawiam |
???? nie musisz nikt Cie nie zmusza !
cyganka
PostWysłany: Dzisiaj 0:03 Temat postu:
wszystkie dzielnice Berlina maja swoje plusy i minusy
no zgadza sie,ale marzahn chyba ma wiecej minusöw,wystarczy tam sie przejechac i pobyc chwilke ....... |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
baranek
Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-08, 17:19
|

|
|
Hehe, pamietajmy, żeby plusy nie przysłoniły nam minusów |
_________________ baranek |
|
|
|
 |
Anett
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2008-09-09, 09:17
|

|
|
| Hejka. Ja mieszkalam na Schönebergu potem na Neukölln a teraz na Hellersdorfie i musze przyznac ze tu mi sie najbardziej podoba.Wcale nie mam uciazliwych sasiadow wrecz przeciwnie. To ze mieszkania sa tu tanie to tylko dlatego ze jest daleko do centrum. Mieszkam w fajnym 4 pietrowym bloku mam wokol zielen sklepy tez mam pod nosem i nie mam mieszanki spolecznej typu Turcy itp. Tez kiedys mialam obawy co do tej dzielnicy ale jak tu przyjechalam poogladac okolice to bardzo mi sie spodobalo.Pod nosem mam wszystko czego mi potrzeba np przedszkole, szkole, sklepy no i ten spokoj ktorego nie mialam w zadnej innej dzielnicy. Wiec prosze zebyscie nie obrazali tych dzielnic bo naprawde nie sa zle ja przynajmniej trafilam fajnie a jesli przy tym mozna rowniez zaoszczedzic na mieszkaniu to dlaczego sie tu nie przeniesc?Pozdrawiam |
_________________ Anett |
|
|
|
 |
samantha2007
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2008-09-10, 12:21
|

|
|
Bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Tez uwazam, ze wszystko zalezy od sasiadow. Ja mieszkam na reinickendorfie mieszkania sa drogie a tez mialam sasiada z gory, ktoremu wszystko przeszkadzalo i zyczyl sobie cisze o 21 bo tak chodzil spac i nawet telewizor mu przeszkadzal. Mowie Wam szok 2 dni mieszkalam i juz sie czepial a zaznacze,ze glosni nie bylismy, bo wkoncu sie wyprowadzil i jak do tej pory nikt inny nie narzeka .
Mysle jednak o wyprowadzce z Berlina. Wszystko jest tu drozsze niz w innej czesci Niemiec dla porownania w Norden Westfalien za 76kwm placilam tyle co tu za20 kwm kawalerke. Moze ktos zna inne fajne miejsca w Niemczech gdzie mozna znalezc prace i mieszkac w przyjemnej okolicy?! |
|
|
|
 |
Joker Adams
Moderator

|
Wysłany: 2008-09-10, 16:12
|

|
|
| samantha2007 napisał/a: | | Wszystko jest tu drozsze niz w innej czesci Niemiec dla porownania w Norden Westfalien za 76kwm placilam tyle co tu za20 kwm kawalerke. |
A ile placisz za kawalerke? Ja place w Reinickendorf za 48 m² 340,00 EUR warm... tyle ze mam ciepla wode na prad. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-09-10, 17:20
|

|
|