forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Uwaga Oszustka - nie placi za wynajete mieszkania

Autor Wiadomość
Tomasz Wiącek 
Nowy

Wysłany: 2008-11-05, 18:01   Uwaga Oszustka - nie placi za wynajete mieszkania

Uwaga oszustka!!! Kobieta legitymując się paszportem jako Urszula B. urodzona xx-xx-xxxx, w S. Naciąga nie płacąc za wynajęte mieszkania. Ja jestem już drugą ofiarą w Berlinie mi nie zapłaciła za trzy miesiące. Dosłownie ani centa:( Wezwała jeszcze policję , no i na swoje nie szczęście. Panowie policjanci kazali jej się wynieść. Wzywając policje owa pani miała nadzieję pomieszkać sobie jeszcze dwa tygodnie jako na wypowiedzeniu!!! Owa Kobieta podróżuje z 8 letnią córką. Pozdrawiam.
P.S.
I nie dajcie się nabić w butelkę. Ja musiałem zapłacić za to mieszkanie trzy czynsze z własnej kieszeni chociaż w nim nie mieszkałem.

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-05, 23:11   

Moze i ta osoba oszukuje, ale oskarzenia w formacie pomowien?
Usunac.

Tomasz Wiącek 
Nowy

Wysłany: 2008-11-06, 00:04   

To nie są oskarżenia tylko faktyczne wydarzenia. Nie robię tego ze złośliwości bo pieniędzy to mi nie zwróci. Ale mam głęboka nadzieję że ten post uchroni kogoś przed podobną stratą finansową. Zdjęcia tej kobiety są na Naszej Klasie po wpisaniu danych w wyszukiwarce wyświetli się tylko jedna osoba, więc przy ewentualnej identyfikacji nie będzie problemu.

Pozdrawiam

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-06, 08:47   

Wywalila czesc danych, zeby nie bylo pozniej klopotow.
Nie mozesz zglosic tego na policje lub w jakis inny sposob dochodzic zwrotu kasy?

37procent 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-06, 09:21   

`w takich przypadkach pomaga tylko szaman-a policjia?Kamilo zapomnij...

Tomasz Wiącek 
Nowy

Wysłany: 2008-11-06, 10:27   

Oczywiście że mogę pójść i założyć tej pani sprawę cywilną. Światków mam choćby policjantów których sama wezwała. Ale nie wiem czy będzie się to kalkulowało. Kobieta na ciągła mnie na 1500 EUR. Nie wiem czy nie poniosę większych kosztów zakładając sprawę tej pani? A policja nie może nic zrobić, od nich usłyszałem tylko sprawa cywilna.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy
Wysłany: 2008-11-06, 11:20   

Przykro mi,moge sie wczuc w sytuacje,bo ostatnio sama mialam niezle jazdy z gosciem,ktory nie dosc,ze nie zaplacil wyplaty (basis-job) ,to jeszcze obrazal i wyzywal :roll: :roll: :evil: :evil: ,ale tez wiem,ze nie placi czynszu,wiec pewnie dlugo tu (w Berlinie-Niemczech) nie zagosci........................ :roll: :roll:

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-06, 13:59   

Tomasz Wiącek napisał/a:
Oczywiście że mogę pójść i założyć tej pani sprawę cywilną.

Chodzi o zwyla ANZEIGE. Nie o sprawe w sadzie.

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-06, 14:15   

Cytat:

a co to da w efekcie????

Jack Daniels 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-06, 18:48   

Malgorzata napisał/a:
Cytat:

a co to da w efekcie????

Jak sam petent pisal, nie stac go na sady.
A tak pzynajmniej bedzie winowajca scigany z urzedu.
Czy ze skutkiem - nie wiadomo.
Ja na dupie nigdy nie siedze :-)
Nie obrazajac, (bo to nie zaden przytyk)
uzytkownika pn. Tomasz Wiącek.
To pa.

Vista81 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2008-11-07, 22:05   

ja jak wynajmowalam kiedys mieszkanie (nie mialam wtedy ani stalej pracy ani pozwolenia na pobyt) musialam zaplacic kaucje za mieszkanie, jak kazdy normalny najemca lokalu. nie wzieliscie rzadnej kasy na poczätku? nie rozumie

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2008-11-08, 12:19   

Vista81 napisał/a:
ja jak wynajmowalam kiedys mieszkanie (nie mialam wtedy ani stalej pracy ani pozwolenia na pobyt) musialam zaplacic kaucje za mieszkanie, jak kazdy normalny najemca lokalu. nie wzieliscie rzadnej kasy na poczätku? nie rozumie

jak sie robi podnajecie mieszkania,to raczej sie kaucji nie bierze :roll: :roll:

mar4363 
Nowy

Wysłany: 2008-11-16, 14:43   

skoro nie wzial kaucji, to sam sie o problemy prosil. tak na piekne oczy sie dzisiaj nie wynajmuje. na co czekal, kiedy nie dostal kasy za jeden miesiac....za drugi....za trzeci.

Tomasz Wiącek 
Nowy

Wysłany: 2008-11-20, 15:54   

Na co czekałem, na pieniądze, kobieta grała na prześladowaną przez swojego męża ofiarę!!! JEST POLKĄ JAK JA POLAKIEM, MIAŁEM JĄ WYŻUCIC NA BRUG Z 8 LETNIĄ CÓRKĄ??? To mój ostatni błąd tego rodzaju. Przez to stałem się mniejszym patriotą. Jak to się mówi człowiek uczy się ma własnych błędach.

Kobieta pracujaca 
Dyskutant

Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2008-11-27, 23:55   

Nie musialbys jej wyrzucac na bruk, gdybys jej w ogole nie przyjmowal. Gdzie jak gdzie, ale w Berlinie domow dla przesladowanych kobiet jest wystarczajaco duzo. Sa przerozne organizacje, ktore pomagaja w takich sytuacjach. I nikt (zwlaszcza z dzieckiem!) nie musi byc bezdomny.
Nie rozumiem dlaczego ta wpadka zmniejsza Twoj patriotyzm. :wink:

Malgorzata 
Super Dyskutant

Wysłany: 2009-04-09, 19:01   

Daffy napisał/a:
Co nam grozi jezeli tak poprostu sobie opuscimy mieszkanie nic nie mówiać, i jakie znaczenie w tym wszystkim ma burgschaft jaki podpisał ojciec koleżanki (nawiasem mowiac to on własnie robil tu remont zanim sie dziewczyny wprowadzily

po to jest wlasnie Bürgschaft-ososba dajaca poreczenie odpowiada za to,wiec jesli opuscicie mieszkanie bez slowa,to ten pan bedzie placil i odpowiadal za to,ale mam nadzieje,ze nie chcecie tego pana wyrolowac :roll: :roll: :???: :???:

[ Dodano: 2009-04-09, 19:02 ]
....heeeeeeeeeeeeee???? bin ich blöd??? dopiero na post odpowiadalam......

Odpowiedz do tematu