Uwaga Oszustka - nie placi za wynajete mieszkania
| Autor |
Wiadomość |
Tomasz Wiącek
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-05, 18:01 Uwaga Oszustka - nie placi za wynajete mieszkania
|

|
|
Uwaga oszustka!!! Kobieta legitymując się paszportem jako Urszula B. urodzona xx-xx-xxxx, w S. Naciąga nie płacąc za wynajęte mieszkania. Ja jestem już drugą ofiarą w Berlinie mi nie zapłaciła za trzy miesiące. Dosłownie ani centa:( Wezwała jeszcze policję , no i na swoje nie szczęście. Panowie policjanci kazali jej się wynieść. Wzywając policje owa pani miała nadzieję pomieszkać sobie jeszcze dwa tygodnie jako na wypowiedzeniu!!! Owa Kobieta podróżuje z 8 letnią córką. Pozdrawiam.
P.S.
I nie dajcie się nabić w butelkę. Ja musiałem zapłacić za to mieszkanie trzy czynsze z własnej kieszeni chociaż w nim nie mieszkałem. |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-05, 23:11
|

|
|
Moze i ta osoba oszukuje, ale oskarzenia w formacie pomowien?
Usunac. |
|
 |
Tomasz Wiącek
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-06, 00:04
|

|
|
To nie są oskarżenia tylko faktyczne wydarzenia. Nie robię tego ze złośliwości bo pieniędzy to mi nie zwróci. Ale mam głęboka nadzieję że ten post uchroni kogoś przed podobną stratą finansową. Zdjęcia tej kobiety są na Naszej Klasie po wpisaniu danych w wyszukiwarce wyświetli się tylko jedna osoba, więc przy ewentualnej identyfikacji nie będzie problemu.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-06, 08:47
|

|
|
Wywalila czesc danych, zeby nie bylo pozniej klopotow.
Nie mozesz zglosic tego na policje lub w jakis inny sposob dochodzic zwrotu kasy? |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
37procent
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-06, 09:21
|

|
|
| `w takich przypadkach pomaga tylko szaman-a policjia?Kamilo zapomnij... |
_________________ Polsko niemieckie studio reklamy w Berlinie>>> www.grafik-input.com
 |
|
|
|
 |
Tomasz Wiącek
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-06, 10:27
|

|
|
| Oczywiście że mogę pójść i założyć tej pani sprawę cywilną. Światków mam choćby policjantów których sama wezwała. Ale nie wiem czy będzie się to kalkulowało. Kobieta na ciągła mnie na 1500 EUR. Nie wiem czy nie poniosę większych kosztów zakładając sprawę tej pani? A policja nie może nic zrobić, od nich usłyszałem tylko sprawa cywilna. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2008-11-06, 11:20
|

|
|
Przykro mi,moge sie wczuc w sytuacje,bo ostatnio sama mialam niezle jazdy z gosciem,ktory nie dosc,ze nie zaplacil wyplaty (basis-job) ,to jeszcze obrazal i wyzywal ,ale tez wiem,ze nie placi czynszu,wiec pewnie dlugo tu (w Berlinie-Niemczech) nie zagosci........................ |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-06, 13:59
|

|
|
| Tomasz Wiącek napisał/a: | | Oczywiście że mogę pójść i założyć tej pani sprawę cywilną. |
Chodzi o zwyla ANZEIGE. Nie o sprawe w sadzie. |
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-06, 14:15
|

|
|
| Cytat: | | Chodzi o zwyla ANZEIGE. Nie o sprawe w sadzie. |
a co to da w efekcie???? |
|
|
|
 |
Jack Daniels
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-06, 18:48
|

|
|
| Malgorzata napisał/a: | | Cytat: | | Chodzi o zwyla ANZEIGE. Nie o sprawe w sadzie. |
a co to da w efekcie???? |
Jak sam petent pisal, nie stac go na sady.
A tak pzynajmniej bedzie winowajca scigany z urzedu.
Czy ze skutkiem - nie wiadomo.
Ja na dupie nigdy nie siedze
Nie obrazajac, (bo to nie zaden przytyk)
uzytkownika pn. Tomasz Wiącek.
To pa. |
|
 |
Vista81
Bardzo Aktywny

Pomogła: 3 razy Posty: 329 Skąd: z domu
|
Wysłany: 2008-11-07, 22:05
|

|
|
| ja jak wynajmowalam kiedys mieszkanie (nie mialam wtedy ani stalej pracy ani pozwolenia na pobyt) musialam zaplacic kaucje za mieszkanie, jak kazdy normalny najemca lokalu. nie wzieliscie rzadnej kasy na poczätku? nie rozumie |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2008-11-08, 12:19
|

|
|
| Vista81 napisał/a: | | ja jak wynajmowalam kiedys mieszkanie (nie mialam wtedy ani stalej pracy ani pozwolenia na pobyt) musialam zaplacic kaucje za mieszkanie, jak kazdy normalny najemca lokalu. nie wzieliscie rzadnej kasy na poczätku? nie rozumie |
jak sie robi podnajecie mieszkania,to raczej sie kaucji nie bierze |
|
|
|
 |
mar4363
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-16, 14:43
|

|
|
| skoro nie wzial kaucji, to sam sie o problemy prosil. tak na piekne oczy sie dzisiaj nie wynajmuje. na co czekal, kiedy nie dostal kasy za jeden miesiac....za drugi....za trzeci. |
|
|
|
 |
Tomasz Wiącek
Nowy

|
Wysłany: 2008-11-20, 15:54
|

|
|
| Na co czekałem, na pieniądze, kobieta grała na prześladowaną przez swojego męża ofiarę!!! JEST POLKĄ JAK JA POLAKIEM, MIAŁEM JĄ WYŻUCIC NA BRUG Z 8 LETNIĄ CÓRKĄ??? To mój ostatni błąd tego rodzaju. Przez to stałem się mniejszym patriotą. Jak to się mówi człowiek uczy się ma własnych błędach. |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2008-11-27, 23:55
|

|
|
Nie musialbys jej wyrzucac na bruk, gdybys jej w ogole nie przyjmowal. Gdzie jak gdzie, ale w Berlinie domow dla przesladowanych kobiet jest wystarczajaco duzo. Sa przerozne organizacje, ktore pomagaja w takich sytuacjach. I nikt (zwlaszcza z dzieckiem!) nie musi byc bezdomny.
Nie rozumiem dlaczego ta wpadka zmniejsza Twoj patriotyzm. |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-04-09, 19:01
|

|
|
| Daffy napisał/a: | | Co nam grozi jezeli tak poprostu sobie opuscimy mieszkanie nic nie mówiać, i jakie znaczenie w tym wszystkim ma burgschaft jaki podpisał ojciec koleżanki (nawiasem mowiac to on własnie robil tu remont zanim sie dziewczyny wprowadzily |
po to jest wlasnie Bürgschaft-ososba dajaca poreczenie odpowiada za to,wiec jesli opuscicie mieszkanie bez slowa,to ten pan bedzie placil i odpowiadal za to,ale mam nadzieje,ze nie chcecie tego pana wyrolowac
[ Dodano: 2009-04-09, 19:02 ]
....heeeeeeeeeeeeee???? bin ich blöd??? dopiero na post odpowiadalam...... |
|
|
|
 |
|
|