WYNAJĘCIE MIESZKANIA I "PROBLEM"
| Autor |
Wiadomość |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 13:18 WYNAJĘCIE MIESZKANIA I "PROBLEM"
|

|
|
Kochani przeprowadzamy się do Niemiec, ale wystąpił pewien problem Państwo, którzy mieli nam wynająć mieszkanie w żadnym wypadku nie chcą zgodzić się abyśmy przyjechali z pieskami<mamy 2 maluteńkie yorki> Jestem kompletnie załamana ;( nie wiem co robić.. W życiu nikomu ich nie oddam ;( Czy to jest prawda, że w Niemczech właściciele mieszkań nie chcą godzić się na pieski? Rozumiem gdybym miała dużego pieska, ale takie maluszki komu mogą tak bardzo przeszkadzać??? York to jak pluszak a nie pies.
Kochani pomocy! |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-02-25, 13:31
|

|
|
niestety sporo wynajemcow sie nie zgadza na psy ze wzgledu na szczekanie i przeszkadzanie innym sasiadom... u nas bylo mozna miec, ale ludzie sie nie trzymali umowy sprzatania po pieskach sprzed klatki i po trzykrotnym ostrzezeniu zakazali wprowadzki z psami...
moze jeszcze jakoś przekonasz tych ludzi jak zobaczą twoje psiaki |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2011-02-25, 16:51
|

|
|
te male wlasnie sa najbardziej upierdliwe i najbardziej szczekliwe - pies to pies.
W mojej spoldzielni zgadzaja sie , ale to podwyzsza czynsz .
Musisz po roznych spoldzielniach poszukac. |
_________________ 23.5@Tresor Berlin / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 16:53
|

|
|
O ile w takim wypadku podwyzszaja czynsz? |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:01
|

|
|
| nie pamietam teraz kwoty ,ale jakos 10-15€ liczyli sobie ... |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:07
|

|
|
Nie rozumiem dlaczego Niemcy tak reagują na pieski w Polsce nie ma problemu, co druga rodzina ma swojego pupila i to jest normalne. Nie wiem może po prostu Niemcy, którzy chcą mieć psa to kupują dom i po problemie.. |
|
|
|
 |
agnieszkagosc
Bardzo Aktywny

Pomogła: 11 razy Posty: 396 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-02-25, 17:10
|

|
|
Sama mam chuchuala i jest tak bardzo spokojna , ze sasiedzi pytaja sie czy cos sie przypadkiem nie stalo bo psa nigdy nie slychac.
Wszystko Zalezy od psa i od wlasciciela jak go " prowadzi"czy tez wychowuje.Ja z moja nie mam problemu wsadze do torby i tak z nia sobie latam po swiecie i nikt nawet o bilet nie pyta
Popytaj moze gdzie indziej moglibyscie wynajac mieszkanie bo twoje pieski to chyba jak twoje dzieci - ciezko bylo by sie rozstac, moze ktos z tutaj obecnych pomoze? |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:19
|

|
|
Ślicznego masz pieska moje też są spokojne. Czasami sunia szczeka jak ktoś ją bardzo drażni. Kocham je jak dzieci i nikomu nie oddam. zapłakałabym się
Nie wyobrażam nawet sobie, że miałabym bez nich wyjechać |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:21
|

|
|
| jolka123 napisał/a: | Nie rozumiem dlaczego Niemcy tak reagują na pieski w Polsce nie ma problemu, co druga rodzina ma swojego pupila i to jest normalne. Nie wiem może po prostu Niemcy, którzy chcą mieć psa to kupują dom i po problemie.. |
Wszystko zalezy z kim rozmawiasz. Nie ma tak ,ze w calych niemczech niepozwalaja.
Jakos w duzych spoldzielniach nie spotkalem sie zeby niepozwalali.
Musisz pochodzic i popytac , bo co spoldzielnia to inne zwyczaje. |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:25
|

|
|
Mój piesek |
|
|
|
 |
agnieszkagosc
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:26
|

|
|
Pogadaj z tymi wynajmujacymi a najlepiej zaprezentuj swoje psiaki ( o ile jest taka mozliwosc) czasem ludzie szczekaja bardziej niz psy a przeciez nie o to chodzi no i czasem nie ma powodu.
Informuj jak ci poszlo |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:36
|

|
|
O jakie ma śliczne ubranko Ta właścicielka powiedziała, że możemy nawet płakać to i tak nie pomoże, ponieważ ona wszystkim zabroniła mieć psa i temat zamknięty |
|
|
|
 |
agnieszkagosc
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:40
|

|
|
To teraz macie 3 wyjscia - przemycenie i ukrywanie , zostawienie , wynajem innego lokum.Z tym ostatnim nie powinno byc problemu bo w Berlinie pelno wolnych mieszkan. |
| |
|
|
|
 |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:41
|

|
|
Moja sunia |
|
|
|
 |
agnieszkagosc
Bardzo Aktywny

|
Wysłany: 2011-02-25, 17:46
|

|
|
o jaki fajjjjnyyyyyy , sliczny |
|
|
|
 |
dorota_p82
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-02-26, 19:24
|

|
|
hehehe
to jestem teraz w szoku, bo nie spotakalam sie z sytuacja, ze niemcy byli anty psi
raczej zawsze sa anty dzieciowi ... i to mnie przeraza
uwierz ze z dziecmi jeszcze trudniej hehehe |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-02-27, 00:37
|

|
|
Przesliczne te wasze pieski!!!! Futerko blyszczy tak pieknie!!
W Berlinie zyje ponad 100000 psow (liczac tylko te zameldowane!), wiec berlinczycy raczej nie sa wrogo nastawieni do psow. W niektorych dzielnicach jest ich nawet moim zdaniem ZA DUZO! Ale to fakt, ze w niektorych domach nie wolno ich trzymac. |
|
|
|
 |
ragazza2008
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 3 razy Posty: 54 Skąd: BERLIN
|
Wysłany: 2011-02-27, 12:55
|

|
|
... Ja bym tez nie pojechala bez swojego yorka na szczescie administracja z ktorej mamy mieszkanie nie robila zadnych problemow Pytali sie tylko czy to maly pies czy duzy ... A nie myslals zeby od kogos innego wynajac mieszkanie,ktos napewno zgodzi sie na pieski ...powodzenia w rozwiazaniu tego problemu ... |
|
|
|
 |
Marcin
Administrator

|
Wysłany: 2011-02-28, 09:46
|

|
|
Pies to pies, to mozna jeszcze zrozumiec, ze moze przeszkadzac innym lokatorom, ale niekiedy widac w ogloszeniach dotyczacych wynajmu mieszkania dopiski typu "keine Kinder erwünscht" albo "Kinder: max. eines"
To jest moim zdaniem chore. |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-02-28, 10:00
|

|
|
Ja nie wiem, czy to jest chore, moim zdaniem to czesto rodzice zapatrzeni w swoje pociechy sa chorzy.
Ja mam nad soba malzenstwo z trojka dzieci w wieku 4, 7, 9 lat. Mieszkanie w starym budownictwie z deskami podlogowymi, ktore jak wszyscy wiemy skrzypia.
4-letnie dziecko jezdzi po mieszkaniu rowerkiem trojkolowym, co u mnie oczywscie slychac w formie nie tylko skrzypienia ale wrecz dudnienia
starsze corki namietnie cwicza..... gre na jakims elektrycznym pianinie i flecie, szczegolnie w sobote i niedziele rano tak od osmej rano z reguly, czasami 15 razy pod rzad ten sam kawalek, a weekend to jak wiadomo jedyny dzien, gdzie ludzie pracujacy moga sie wyspac.
No ale coz, Rodzice z wielkiem litery sa hartzownikami, wiec oni nie wiedza co praca.
Dodam, ze mieszkam w bezposredniej od parku, zamiast zabrac dzieci do parku, niech tam hasaja, to one sobie robia w domu wyscigi
Ja rozumiem, ze niemowle moze plakac, na to rodzice nie maja wplywu, ale na zachowanie wyzej wiemione maja, ale oni maja to w dupie i ja dlatego ich tez i skladam skargi do administracji, potem sie konczy tak, ze nie chca przyjmowac rodzin z dziecmi. |
|
|
|
 |
|
|