forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

WYNAJĘCIE MIESZKANIA I "PROBLEM"

Autor Wiadomość
jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 13:18   WYNAJĘCIE MIESZKANIA I "PROBLEM"

Kochani przeprowadzamy się do Niemiec, ale wystąpił pewien problem Państwo, którzy mieli nam wynająć mieszkanie w żadnym wypadku nie chcą zgodzić się abyśmy przyjechali z pieskami<mamy 2 maluteńkie yorki> :( Jestem kompletnie załamana ;( nie wiem co robić.. W życiu nikomu ich nie oddam ;( Czy to jest prawda, że w Niemczech właściciele mieszkań nie chcą godzić się na pieski? Rozumiem gdybym miała dużego pieska, ale takie maluszki komu mogą tak bardzo przeszkadzać??? York to jak pluszak a nie pies.
Kochani pomocy!

SoNja 
Super Dyskutant
Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2011-02-25, 13:31   

niestety sporo wynajemcow sie nie zgadza na psy ze wzgledu na szczekanie i przeszkadzanie innym sasiadom... u nas bylo mozna miec, ale ludzie sie nie trzymali umowy sprzatania po pieskach sprzed klatki i po trzykrotnym ostrzezeniu zakazali wprowadzki z psami...

moze jeszcze jakoś przekonasz tych ludzi jak zobaczą twoje psiaki :)

Maq 
Super Dyskutant
Antagonist

Wysłany: 2011-02-25, 16:51   

te male wlasnie sa najbardziej upierdliwe i najbardziej szczekliwe - pies to pies.
W mojej spoldzielni zgadzaja sie , ale to podwyzsza czynsz .
Musisz po roznych spoldzielniach poszukac.

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 16:53   

O ile w takim wypadku podwyzszaja czynsz? :neutral:

Maq 
Super Dyskutant
Antagonist

Wysłany: 2011-02-25, 17:01   

nie pamietam teraz kwoty ,ale jakos 10-15€ liczyli sobie ...

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 17:07   

Nie rozumiem dlaczego Niemcy tak reagują na pieski :( w Polsce nie ma problemu, co druga rodzina ma swojego pupila i to jest normalne. Nie wiem może po prostu Niemcy, którzy chcą mieć psa to kupują dom i po problemie.. :neutral:

agnieszkagosc 
Bardzo Aktywny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-02-25, 17:10   

Sama mam chuchuala i jest tak bardzo spokojna , ze sasiedzi pytaja sie czy cos sie przypadkiem nie stalo bo psa nigdy nie slychac.
Wszystko Zalezy od psa i od wlasciciela jak go " prowadzi"czy tez wychowuje.Ja z moja nie mam problemu wsadze do torby i tak z nia sobie latam po swiecie i nikt nawet o bilet nie pyta :grin:
Popytaj moze gdzie indziej moglibyscie wynajac mieszkanie bo twoje pieski to chyba jak twoje dzieci - ciezko bylo by sie rozstac, moze ktos z tutaj obecnych pomoze?

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 17:19   

Ślicznego masz pieska :) moje też są spokojne. Czasami sunia szczeka jak ktoś ją bardzo drażni. Kocham je jak dzieci i nikomu nie oddam. :sad: zapłakałabym się
Nie wyobrażam nawet sobie, że miałabym bez nich wyjechać :cry:

Maq 
Super Dyskutant
Antagonist

Wysłany: 2011-02-25, 17:21   

jolka123 napisał/a:
Nie rozumiem dlaczego Niemcy tak reagują na pieski :( w Polsce nie ma problemu, co druga rodzina ma swojego pupila i to jest normalne. Nie wiem może po prostu Niemcy, którzy chcą mieć psa to kupują dom i po problemie.. :neutral:

Wszystko zalezy z kim rozmawiasz. Nie ma tak ,ze w calych niemczech niepozwalaja.
Jakos w duzych spoldzielniach nie spotkalem sie zeby niepozwalali.
Musisz pochodzic i popytac , bo co spoldzielnia to inne zwyczaje.

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 17:25   

Mój piesek :)

agnieszkagosc 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-02-25, 17:26   

Pogadaj z tymi wynajmujacymi a najlepiej zaprezentuj swoje psiaki ( o ile jest taka mozliwosc) czasem ludzie szczekaja bardziej niz psy a przeciez nie o to chodzi no i czasem nie ma powodu.
Informuj jak ci poszlo

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 17:36   

O jakie ma śliczne ubranko :) Ta właścicielka powiedziała, że możemy nawet płakać to i tak nie pomoże, ponieważ ona wszystkim zabroniła mieć psa i temat zamknięty :sad:

agnieszkagosc 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-02-25, 17:40   

To teraz macie 3 wyjscia - przemycenie i ukrywanie :mrgreen: , zostawienie , wynajem innego lokum.Z tym ostatnim nie powinno byc problemu bo w Berlinie pelno wolnych mieszkan.

jolka123
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-02-25, 17:41   

Moja sunia :)

agnieszkagosc 
Bardzo Aktywny

Wysłany: 2011-02-25, 17:46   

o jaki fajjjjnyyyyyy , sliczny :grin:

dorota_p82
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-02-26, 19:24   

hehehe
to jestem teraz w szoku, bo nie spotakalam sie z sytuacja, ze niemcy byli anty psi :P
raczej zawsze sa anty dzieciowi ... i to mnie przeraza
uwierz ze z dziecmi jeszcze trudniej :P hehehe

Kobieta pracujaca 
Dyskutant

Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2011-02-27, 00:37   

Przesliczne te wasze pieski!!!! Futerko blyszczy tak pieknie!!
W Berlinie zyje ponad 100000 psow (liczac tylko te zameldowane!), wiec berlinczycy raczej nie sa wrogo nastawieni do psow. W niektorych dzielnicach jest ich nawet moim zdaniem ZA DUZO! :roll: Ale to fakt, ze w niektorych domach nie wolno ich trzymac.

ragazza2008 
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-02-27, 12:55   

... Ja bym tez nie pojechala bez swojego yorka na szczescie administracja z ktorej mamy mieszkanie nie robila zadnych problemow :wink: Pytali sie tylko czy to maly pies czy duzy ... A nie myslals zeby od kogos innego wynajac mieszkanie,ktos napewno zgodzi sie na pieski ...powodzenia w rozwiazaniu tego problemu ...

Marcin
Administrator

Wysłany: 2011-02-28, 09:46   

Pies to pies, to mozna jeszcze zrozumiec, ze moze przeszkadzac innym lokatorom, ale niekiedy widac w ogloszeniach dotyczacych wynajmu mieszkania dopiski typu "keine Kinder erwünscht" albo "Kinder: max. eines"
To jest moim zdaniem chore.

Pogodniak 
Super Dyskutant

Wysłany: 2011-02-28, 10:00   

Ja nie wiem, czy to jest chore, moim zdaniem to czesto rodzice zapatrzeni w swoje pociechy sa chorzy.

Ja mam nad soba malzenstwo z trojka dzieci w wieku 4, 7, 9 lat. Mieszkanie w starym budownictwie z deskami podlogowymi, ktore jak wszyscy wiemy skrzypia.

4-letnie dziecko jezdzi po mieszkaniu rowerkiem trojkolowym, co u mnie oczywscie slychac w formie nie tylko skrzypienia ale wrecz dudnienia

starsze corki namietnie cwicza..... gre na jakims elektrycznym pianinie i flecie, szczegolnie w sobote i niedziele rano tak od osmej rano z reguly, czasami 15 razy pod rzad ten sam kawalek, a weekend to jak wiadomo jedyny dzien, gdzie ludzie pracujacy moga sie wyspac.

No ale coz, Rodzice z wielkiem litery sa hartzownikami, wiec oni nie wiedza co praca.

Dodam, ze mieszkam w bezposredniej od parku, zamiast zabrac dzieci do parku, niech tam hasaja, to one sobie robia w domu wyscigi

Ja rozumiem, ze niemowle moze plakac, na to rodzice nie maja wplywu, ale na zachowanie wyzej wiemione maja, ale oni maja to w dupie i ja dlatego ich tez i skladam skargi do administracji, potem sie konczy tak, ze nie chca przyjmowac rodzin z dziecmi.

Odpowiedz do tematu