|
Zakup Pralko-suszarki - czy sie oplaca ??
| Autor |
Wiadomość |
malina
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 338 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-11-03, 22:03
|

|
|
| Agnieszka napisał/a: | | Kobieta pracujaca napisał/a: | | a tez lubie zapach rozwieszanego prania. Ale zima jest z tym klopot, bo powstaje za duzo pary w mieszkaniu i z tego plesnieja sciany! |
o,tego to ja tez sie boje,dlatego susze na dole w suszarni (w czasie zimy i jesieni) |
To fajnie,ze masz gdzie suszyc.Zazdroszcze.
Ja jeszcze caly czas na balkonie,wnosze do domu na dosuszenie
I bez prania okna paruja
Dlatego tez tylko czekam,jak obecna pralka odmowi wspolpracy ,to kupuje pralko-suszarke. |
|
|
|
 |
Agnieszka
Super Dyskutant

Pomogła: 17 razy Posty: 1523 Skąd: Braunschweig
|
Wysłany: 2009-11-04, 09:24
|

|
|
| Cytat: | | To fajnie,ze masz gdzie suszyc.Zazdroszcze. |
to jest jeden z nielicznych plus wyprowadzki do BS,w Berlinie robilam tak jak Ty |
|
|
|
 |
Zofija1
Bardzo Aktywny

Pomogła: 19 razy Posty: 347 Skąd: zza krzaka
|
Wysłany: 2009-11-04, 09:34
|

|
|
| tomcio napisał/a: | | To ciekawe, ja kupiłem model powystawowy bez instrukcji - czy producent napisał z jakiego powodu nie wolno stosować płynu? |
Wszystkie plyny zmiekczajace (tanie proszki do prania i wybielacze) zawieraja nadtlenek wodoru, ktory niszczy ubrania.Stad czasami sie zdarza, ze piorac w tanich proszkach pojawiaja nam sie dziurki z nikad na odziezy, to nadtlenek wodoru to zwykly wyzeracz.
Nadtlenek wodoru rozkłada się z wytworzeniem tlenu oraz ciepła pod wpływem zanieczyszczeń wszelkimi substancjami organicznymi lub substancjami charakteryzującymi się właściwościami redukującymi w podwyższonej temperaturze, rozkład nadtlenku wodoru w zbiornikach zamkniętych grozi eksplozją przy braku odpowiednich urządzeń odpowietrzających. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|