| Autor |
Wiadomość |
jolka123
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-06-19, 21:37 zmiana mieszkania
|

|
|
Mam pytanie do Was. Wynajmuję mieszkanie jednak znalazłam ciekawsze w lepszej lokalizacji, po prostu takie jakie mi odpowiada i chciałabym zamienić. Zrezygnować z tego i przeprowadzić się na nowe. Tu nie płaciłam kaucji, w umowie jest napisane o trzy miesięcznym wypowiedzeniu, czyli mogę wręczyć właścicielowi wypowiedzenie i jeszcze przez trzy miesiące muszę mu płacić tak? Czy nie muszę i wyprowadzam się teraz? Nie znam za dobrze niemieckiego...
proszę o pomoc, bardzo mi zależy |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2011-06-19, 21:47
|

|
|
| oj musisz placic niestety ,chyba ze ....znajdziesz kogos na swoje miejsce lub podnajmiesz tak po cichhu komus te mieszkanie na okres tych trzech miesiecy... |
_________________ Nie kłóć się z głupim bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem:) |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-06-19, 22:03
|

|
|
| to trzymiesieczne wypowiedzenie musi byc zlozone do 3-go biezacego miesiaca, i dopiero od tego terminu licza sie te 3 miesiace, a wiec twoje sie zaczna liczyc od 1 lipca = wypowiedzenie wejdzie w zycie z koncem wrzesnia = do konca wrzesnia bedziesz musiala placic czynsz, chyba ze znajdziesz najemce gotowego do wprowadzenia sie wczesniejszego, ALE pod warunkiem, ze wlasciciel sie na niego zgodzi, a nie musi pod wzgledem prawa |
|
|
|
 |
1Alexandra2 [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2011-06-24, 11:21
|

|
|
| Jeżeli w umowie jest zapis o 3 miesięcznym wypowiedzeniu, to niestety przez następne 3 miesiące musisz jeszcze płacić za mieszkanie. Czasem bywa tak, że zapis jest tylko umowny. Wystarczy porozmawiać z właścicielem, kto wie być może zgodzi się z wcześniejszej rezygnacji z mieszkania (bez zachowania okresu wypowiedzenia). |
|
|
|
 |
|
|