Czy jest sens przyjazdu do Niemiec?
| Autor |
Wiadomość |
patriot
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-14, 22:59
|

|
|
| Hmm, w Poznaniu też to nie jest podyplomówka, tylko trwające dwa semestry studium. |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2012-01-19, 21:55
|

|
|
Sen to jakiś czy mara... Prawnik z wizją Mc Donalda w Reichu... Chłopie, obudź się.
Albo poproś mamę , by strzeliła cię patelnią w głowę.
albo: po kiego ch... zawracałeś sobie i innym głowę, blokowałeś miejsce na studiach itd itd , by teraz rozwazac pracę w macdonaldzie ?? Rozwazac porzucenie prawa byleby mieszkac w "niemieckim raju"?
Co za czasy, co za ludzie... |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
patriot
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-19, 22:00
|

|
|
| Krawczyk Muller, czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że chcę pracować w McDonaldzie... |
|
|
|
 |
teenspirit483
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-22, 20:54
|

|
|
| a jak myślicie czy za rok bd sie opalacalo przyjechac do Niemczech? tzn. w 2013. bpo ja boje sie strasznie, ze wtedy nie bd pracy lub cos w tym stylu a tak o tym marzę co o tym sądzicie? wiem, że pytanie wydaje się być głupie ale ja naprawde się boję, to dla mnie bardzo ważne. |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-22, 21:02
|

|
|
prace mozna zaczac szukac bedac w pl, jezeli cos nie wypali zawsze mozna jechac dalej albo wrocic. nei widze zadnego problemu |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2012-01-23, 09:44
|

|
|
| Mysle, ze jesli ktos ma konkretny plan, zna jezyk, posiada kwalifikacje, wyksztalcenie-to czemu nie? Nie rozumiem ludzi, ktorzy wyjezdzaja na sile za granice A BO TAK I ZOBACZYMY CO Z TEGO WYNIKNIE a potem tyraja od rana do wieczora za marna stawke |
|
|
|
 |
anchesenpaamon
Uzytkownik

|
Wysłany: 2012-01-24, 00:19
|

|
|
jezeli to do mnie to przyznam, ze zalozylam znakomosc niemieckiego u przyjezdzajacych a na sile nic nie jest dobre |
_________________ ________________
zanim przemowisz obroc siedem razy jezyk w gebie. |
|
|
|
 |
teenspirit483
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2012-01-24, 11:34
|

|
|
nie nie na siłę nie, ja już marze o tym od 13 roku życia i wlasnie dlatego pytam bo szkołę kończę w przyszłym roku i boję się, że coś pozmienia się na gorsze do tego czasu i tak jak napisała anchesenpaamon to nie mogę bo ja juz wyjade to na stale o tutaj w PL niestety nie mam nikogo i do czego wracać stąd moje pytanie. Patrycjo dziekuję ja mam plan, języka niedlugo bedę się uczyć, szkole konczę wiec ymślę, że mam jakes szanse dziekuej i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|