Dobre miejsce na otwarcie punktu gastronomicznego (szukam)
| Autor |
Wiadomość |
suzi1190
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-02, 22:56 Dobre miejsce na otwarcie punktu gastronomicznego (szukam)
|

|
|
witam wszystkich zastanawiam sie gdzie jest w berlinie takie miejsce gdzie jest bardzo duza rotacja ludzi w jednym miejscu.chodzi mi mianowicie o otwarcie punktu gastronomicznego(przyczepa gastronomiczna).
i czy ktos wie gdzie mam sie udac o pozwolenie i dzierżawne takiego mejsca i jakie sa koszta?
z góry dziekuje wszystim za pomoc |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-07-02, 23:10
|

|
|
polecam przy przy dyskotekach czlowiek napity, to głodny... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
suzi1190
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-02, 23:14
|

|
|
dzieki ale nie o takie cos mi chodzi nie chcem sie uzerac z pijakami chodzi mi o paszteciki wiesz. moze jakis punkt przy duzych biurowcach lub przy ubanie lub sbanie? |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-07-03, 00:02
|

|
|
| no to jak najbardziej.... widzialam na budowach male budki "przenosne" gdzie zaopatruja budowlancow w "currywursty" ale takie budowy kiedys sie koncza i trzeba szukac nowych... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-07-03, 00:03
|

|
|
Duzo ludzi bywa przy wszystkich dworcach (S, U, DB), im bardziej centralnie, tym wiecej.
Co do pozwolenia na postawienie przyczepy, nie mam pojecia. Zapytaj kogos, kto ma podobny interes. |
|
|
|
 |
suzi1190
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-03, 00:15
|

|
|
| dzieki a konkretniej jakie stacje? bo ja nie mieszkam w berlinie. |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

Pomogła: 8 razy Posty: 552 Skąd: Waidmannslust
|
Wysłany: 2011-07-03, 12:02
|

|
|
| SoNja napisał/a: | polecam przy przy dyskotekach czlowiek napity, to głodny... |
Oj prawda
Mozna tez jeszcze przy sklepach typu OBI sprobowac ..czesto takie male gastronomie typu imbiss w takich miejscach dobrze prosperuja..tylko czy paszteciki sie przyjma?osobiscie bardzo chetnie bym sama sie skusila na pasztecika plus czerwony barszczyk ale chyba typowy niemiec by sceptycznie do tego podchodzil i wybral standardowy imbiss z np currywurst Mysle ,ze jak otwierac to jedynie gdzies w centrum ,gdzie ludzie bardziej otwarci sa na nowosci..i nas rodakow tez tam pelno..tam mieszkamy, pracujemy lub wybieramy sie na zakupy |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
Kobieta pracujaca
Dyskutant

Pomogła: 37 razy Posty: 693 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-07-03, 12:48
|

|
|
Czy Ty bylas juz kiedys w Berlinie? Bo jezeli tak, to wiesz, ze tu jest prawie wszedzie duzo ludzi i cala masa stacji: http://www.bvg.de/index.p...Liniennetz.html Przyczep gastronomicznych - takich zeby staly caly czas w tym samym miejscu - raczej sie w centrum nie spotyka. Jedynie na targach sa stali bywalcy oferujacy jedzenie z przyczep.
Radzilabym Ci przyjechac i samej sie rozgladnac a dopiero potem robic plany. Powodzenia. |
|
|
|
 |
tomski69
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-07-21, 14:30
|

|
|
Przyjedz na Zehlendorf to zobaczysz co mozna podawac w Imbissie.
14163 B-Zehlendorf, Hegauer Weg 26,
Dzisiaj dzwonilem do kobietki i maja tam poledwiczki z kurkami i makaronem papadella , cena 4,90 w tym picie gratis...juz tam jade:) |
_________________ tomski69 |
|
|
|
 |
|
|