forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Fryzjer - jaka szansa na znalezienie pracy w Berlinie?

Autor Wiadomość
japonka
Nowy

Wysłany: 2011-05-13, 20:23   Fryzjer - jaka szansa na znalezienie pracy w Berlinie?

witajcie,jestem fryzjerem damsko-męskim,prowadzę salon w Międzyzdrojach,ale dzierżawę mam wysoką,i ciężko jest,zarabia się tylko w sezonie,ogrzewanie na prąd,w Polsce coraz zimniej :? ??:ludzi coraz mniej...ach,tak sobie myślę,czy bym gdzieś może znalazła pracę w Berlinie,żeby jakaś pensja była przez cały rok.Nawet fryzjerki nie mogę znależc do współpracy,bo nie ma fryzjerów.Jeżeli chodzi o pracę nie mam problemu,żeby porozumiec się o co komu chodzi,po za tym tak aż dobrze nie znam niemieckiego.Czy może ktoś odpisze czy mam jakąś szanse,i czy jest jakiś sens i potrzeba?tam w Berlinie,czy można coś zarobic,bo tu nie idzie już życ....napiszę jeszcze tylko,że mam doświadczenie,i 31 lat,jeżdżę na szkolenia,lubię to co robię,na brak pracy nie narzekam...tylko kasy brak,mało logiczne ale prawdziwe.pozdrawiam

slubfurt79
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-05-19, 00:14   Re: fryzjer

japonka napisał/a:
witajcie,jestem fryzjerem damsko-męskim,prowadzę salon w Międzyzdrojach,ale dzierżawę mam wysoką,i ciężko jest,zarabia się tylko w sezonie,ogrzewanie na prąd,w Polsce coraz zimniej :? ??:ludzi coraz mniej...ach,tak sobie myślę,czy bym gdzieś może znalazła pracę w Berlinie,żeby jakaś pensja była przez cały rok.Nawet fryzjerki nie mogę znależc do współpracy,bo nie ma fryzjerów.Jeżeli chodzi o pracę nie mam problemu,żeby porozumiec się o co komu chodzi,po za tym tak aż dobrze nie znam niemieckiego.Czy może ktoś odpisze czy mam jakąś szanse,i czy jest jakiś sens i potrzeba?tam w Berlinie,czy można coś zarobic,bo tu nie idzie już życ....napiszę jeszcze tylko,że mam doświadczenie,i 31 lat,jeżdżę na szkolenia,lubię to co robię,na brak pracy nie narzekam...tylko kasy brak,mało logiczne ale prawdziwe.pozdrawiam

Moja znajoma po szkole zarabia(praca na caly etat!) na reke 750 Euro...ogolnie nie jest to dobrze platny zawod w Niemczech ale trzeba zawsze probowac!!!

Krawczyk Muller 
Staly bywalec forum

Wysłany: 2011-08-29, 20:50   

Myślę, że pracowac u kogoś a robic samemu włosy, to duuużaa różnica, jeśli idzie o zarobki... Podobnie i w innych zawodach...

Generalnie, należy dążyc do samodzielnej egzystencji zawodowej... Na biało czy na czarno, w wynajmanym lokalu czy " po ludziach"... , ale robic samodzielnie...

Wiadomo, nie od zaraz jest to możliwe, ale trzeba poznac teren, wypracowac sobie klientów i powiedziec pracodawcy: bye bye...

To jest, z małymi wyjątkami, droga do sukcesu materialnego...

Do sukcesu duchowego? - o tym innym razem...

ewcik_o 
Poczatkujacy

Wysłany: 2011-09-28, 20:18   

Widzialam dzis gdzies ogloszenie dla fryzjera, do polskiego salonu.

Poszperam w pamieci na jakiej bylo to stronie i przesle Ci na mail'a.

Prawda jest taka, ze wiekszosc polakow zaczyna tutaj od nizszej kategorii zarobkowej i dopiero po czasie, ktory owocuje w obeznanie zarowno w otoczeniu oraz na rynku pracy, mozna wspiac sie na wyzsze szczebelki drabiny zawodowej...

Takze mysle, ze nie mozna sie poddawac i zniechecach. W zyciu nalezy realizowac swoje marzenia, nawet jesli kosztuja nas czasem wielu wyrzeczen - w koncu wszystko sie rekomensuje i odczuwamy oczekiwana radosc i dume z samych siebie...

Nalezy jednak pamietac, aby rozsadnie podchodzic do wlasnych pragnien i zachcianek... Nie wszystko zloto, co sie swieci...

Slyszalam juz wiele historii o polakach, ktorzy wyjezdzaja do Niemiec i zarabiaja na budowie po 2500€... Rzeczywistosc jest niestety inna - czesto oferuje sie polakom, nawet po niecale 7€/ na godz. (BRUTTO!!!), a wiec po 5€/ na godz. NETTO...

Nie twierdze, ze w salonie fryzjerskim, rowniez zarobisz tylko 5€ na godz., ale musisz sobie zadac pytanie na co liczysz tak naprawde. Poniewaz nalezy doliczyc do calej tej "przyjemnosci" oplaty za czynsz i rachunki, wyzywienie, dojazdy, etc...

W Twoim fachu plusem jest fakt, ze mozesz dojezdzac rowniez do klientek w domach - a co za tym idzie, mozesz miec dodatkowy zarobek, np. na codzienne potrzeby.

Ogloszenia dotyczace Twoich uslug, mozesz publikowac na roznych stronach w internecie, tak jak tutaj.

A wiec jako pierwsze szukaj pracy, dowiaduj sie jakie sa zarobki i kalkuluj czy oplaca Ci sie wyjezdzac.

Kto wie, moze kiedys otworzysz tutaj wlasny salon :)

A to ogloszenie, o ktorym mowilam wyzej:

ZATRUDNIE FRYZJERKE

Data publikacji: 26-09-2011 17:14:06 | Imię kontaktowe: RENATA | Miejsce / dzielnica: BERLIN LICHTENBERG | 12 x wyświetlen |
ZATRUDNIE FRYZJERKE,PRACA STAŁA,ZNAJOMOSC JEZYKA NIEMIECKIEGO NA POZIOMIE KOMUNIKATYWNYM.RESZTE INFO PO KONTAKCIE TELEFONICZNYM.TEL;004915158803868.POZDRAWIAM

Powodzenia!!!

Odpowiedz do tematu