|
Fryzjer - jaka szansa na znalezienie pracy w Berlinie?
| Autor |
Wiadomość |
japonka
Nowy

|
Wysłany: 2011-05-13, 20:23 Fryzjer - jaka szansa na znalezienie pracy w Berlinie?
|

|
|
witajcie,jestem fryzjerem damsko-męskim,prowadzę salon w Międzyzdrojach,ale dzierżawę mam wysoką,i ciężko jest,zarabia się tylko w sezonie,ogrzewanie na prąd,w Polsce coraz zimniej ??:ludzi coraz mniej...ach,tak sobie myślę,czy bym gdzieś może znalazła pracę w Berlinie,żeby jakaś pensja była przez cały rok.Nawet fryzjerki nie mogę znależc do współpracy,bo nie ma fryzjerów.Jeżeli chodzi o pracę nie mam problemu,żeby porozumiec się o co komu chodzi,po za tym tak aż dobrze nie znam niemieckiego.Czy może ktoś odpisze czy mam jakąś szanse,i czy jest jakiś sens i potrzeba?tam w Berlinie,czy można coś zarobic,bo tu nie idzie już życ....napiszę jeszcze tylko,że mam doświadczenie,i 31 lat,jeżdżę na szkolenia,lubię to co robię,na brak pracy nie narzekam...tylko kasy brak,mało logiczne ale prawdziwe.pozdrawiam |
|
|
|
 |
slubfurt79
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-05-19, 00:14 Re: fryzjer
|

|
|
| japonka napisał/a: | witajcie,jestem fryzjerem damsko-męskim,prowadzę salon w Międzyzdrojach,ale dzierżawę mam wysoką,i ciężko jest,zarabia się tylko w sezonie,ogrzewanie na prąd,w Polsce coraz zimniej ??:ludzi coraz mniej...ach,tak sobie myślę,czy bym gdzieś może znalazła pracę w Berlinie,żeby jakaś pensja była przez cały rok.Nawet fryzjerki nie mogę znależc do współpracy,bo nie ma fryzjerów.Jeżeli chodzi o pracę nie mam problemu,żeby porozumiec się o co komu chodzi,po za tym tak aż dobrze nie znam niemieckiego.Czy może ktoś odpisze czy mam jakąś szanse,i czy jest jakiś sens i potrzeba?tam w Berlinie,czy można coś zarobic,bo tu nie idzie już życ....napiszę jeszcze tylko,że mam doświadczenie,i 31 lat,jeżdżę na szkolenia,lubię to co robię,na brak pracy nie narzekam...tylko kasy brak,mało logiczne ale prawdziwe.pozdrawiam |
Moja znajoma po szkole zarabia(praca na caly etat!) na reke 750 Euro...ogolnie nie jest to dobrze platny zawod w Niemczech ale trzeba zawsze probowac!!! |
|
|
|
 |
Krawczyk Muller
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-08-29, 20:50
|

|
|
Myślę, że pracowac u kogoś a robic samemu włosy, to duuużaa różnica, jeśli idzie o zarobki... Podobnie i w innych zawodach...
Generalnie, należy dążyc do samodzielnej egzystencji zawodowej... Na biało czy na czarno, w wynajmanym lokalu czy " po ludziach"... , ale robic samodzielnie...
Wiadomo, nie od zaraz jest to możliwe, ale trzeba poznac teren, wypracowac sobie klientów i powiedziec pracodawcy: bye bye...
To jest, z małymi wyjątkami, droga do sukcesu materialnego...
Do sukcesu duchowego? - o tym innym razem... |
_________________ Krawczyk & Muller - Niemiecka jakość - Polskie ceny. |
|
|
|
 |
ewcik_o
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-09-28, 20:18
|

|
|
Widzialam dzis gdzies ogloszenie dla fryzjera, do polskiego salonu.
Poszperam w pamieci na jakiej bylo to stronie i przesle Ci na mail'a.
Prawda jest taka, ze wiekszosc polakow zaczyna tutaj od nizszej kategorii zarobkowej i dopiero po czasie, ktory owocuje w obeznanie zarowno w otoczeniu oraz na rynku pracy, mozna wspiac sie na wyzsze szczebelki drabiny zawodowej...
Takze mysle, ze nie mozna sie poddawac i zniechecach. W zyciu nalezy realizowac swoje marzenia, nawet jesli kosztuja nas czasem wielu wyrzeczen - w koncu wszystko sie rekomensuje i odczuwamy oczekiwana radosc i dume z samych siebie...
Nalezy jednak pamietac, aby rozsadnie podchodzic do wlasnych pragnien i zachcianek... Nie wszystko zloto, co sie swieci...
Slyszalam juz wiele historii o polakach, ktorzy wyjezdzaja do Niemiec i zarabiaja na budowie po 2500€... Rzeczywistosc jest niestety inna - czesto oferuje sie polakom, nawet po niecale 7€/ na godz. (BRUTTO!!!), a wiec po 5€/ na godz. NETTO...
Nie twierdze, ze w salonie fryzjerskim, rowniez zarobisz tylko 5€ na godz., ale musisz sobie zadac pytanie na co liczysz tak naprawde. Poniewaz nalezy doliczyc do calej tej "przyjemnosci" oplaty za czynsz i rachunki, wyzywienie, dojazdy, etc...
W Twoim fachu plusem jest fakt, ze mozesz dojezdzac rowniez do klientek w domach - a co za tym idzie, mozesz miec dodatkowy zarobek, np. na codzienne potrzeby.
Ogloszenia dotyczace Twoich uslug, mozesz publikowac na roznych stronach w internecie, tak jak tutaj.
A wiec jako pierwsze szukaj pracy, dowiaduj sie jakie sa zarobki i kalkuluj czy oplaca Ci sie wyjezdzac.
Kto wie, moze kiedys otworzysz tutaj wlasny salon
A to ogloszenie, o ktorym mowilam wyzej:
ZATRUDNIE FRYZJERKE
Data publikacji: 26-09-2011 17:14:06 | Imię kontaktowe: RENATA | Miejsce / dzielnica: BERLIN LICHTENBERG | 12 x wyświetlen |
ZATRUDNIE FRYZJERKE,PRACA STAŁA,ZNAJOMOSC JEZYKA NIEMIECKIEGO NA POZIOMIE KOMUNIKATYWNYM.RESZTE INFO PO KONTAKCIE TELEFONICZNYM.TEL;004915158803868.POZDRAWIAM
Powodzenia!!! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|