Gebaudereinigung-kto pomoze?
| Autor |
Wiadomość |
agnieszka_78
Nowy

|
Wysłany: 2009-10-08, 18:57 Gebaudereinigung-kto pomoze?
|

|
|
| Hej ludzie...czy ktos z Was ma moze KONKRETNA wiedze na moj temat?Mam w Gewerbie wpisane Gebaudereinigung i jedni mowia,ze musze byc zgloszona w Hanwerkskammer a inni mowia,ze nie.Czy ktos z Was zna odpowiedz na moje pytanie.W Handwerkskammer mowia,ze musze ale jakby nie patrzec to sa dla nich dodatkowe pieniadze.W miejscu ,w ktorym otwieralam Gewerbe mowili ze nie musze ,ale powinnam...nic juz nie rozumiem.Chcialabym uniknac kary,a z drugiej strony jesli to nie obowiazkowe to po co wydawac kase.Jesli ktos z Was jest zorientowany to prosze o odpowiedz.Dzieki |
|
|
|
 |
jolav
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-10-08, 20:58
|

|
|
no, mi nikt nie mówił, że nie muszę...
to chyba jednak obowiązkowe |
_________________ joolav |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-10-09, 11:46
|

|
|
| Jak dwa lata temu chciałam sie zgłosić, żeby się nikt nie przyczepiał, to kobieta w ogóle nie wiedziała, po co przyszłam... Teraz podobno wszystkich przyjmują, bo jak napisałaś, to dla nich kasa. Za chwilę może się okazać, że trzeba obowiązkowo... Chyba najlepiej się przejść do nich i zapytać. |
|
|
|
 |
havrankowa
Nowy

|
Wysłany: 2009-11-19, 09:13
|

|
|
| W ogole jest to nie potrzebne Kiedys otwieralam dla siebie powiedzieli ze jest to potrzebne potem bylam z kolega by jemu otworzyc i uslyszalam ze jest to nie potrzebne Poprostu prubuja kase zbic Nigdzie nie jest podane ze jest to obowiazkowe wiec lepiej odrazu dac sobie z tym spokuj Pozdrowienia |
_________________ Havrankowa |
|
|
|
 |
|
|