Hotel Ibis - Potsdamer Platz
| Autor |
Wiadomość |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-09-08, 17:41 Hotel Ibis - Potsdamer Platz
|

|
|
Witam
Moja znajoma bedzie pracowala jako Zimmermädchen w Hotelu Ibis . Czy ktos ma jakas wiedze na temat jak wyglada praca w tym hotelu ? |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-09-09, 08:28
|

|
|
| Jak we wszystkich hotelach Ibis-szybko, byle jak, kiepsko płatne. O ile nie zmieniła się polityka personalna-to również z niemiłymi do zgrzytu zębów Hausdame, które każdą uwagę skierowaną pod swoim adresem wyładują na sprzątających pokoje. Średnio, jednym słowem, można brać taką pracę, jak się nie ma nic lepszego i praktyki, chociażby po to, żeby znaleźć lepszy hotel i móc powiedzieć, że już się jako Zimmermadchen pracowało. |
|
|
|
 |
malinaandtom
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 104 Skąd: Dresden
|
Wysłany: 2011-09-09, 21:10
|

|
|
Praca jako Zimerfrau jest cięęęężka..coś o tym wiem, bo sama tak zasówam, ale niestety nie było innej opcji na etat na szczęście w lepszych hotelach są sympatyczne napiwki. |
|
|
|
 |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-10, 10:07
|

|
|
| Niestety sie u mojej znajomej tez okazalo ze to nie praca dla niej . Bardzo ciezko jest . Zwana 'Hausdame' w ciaz lata obok ciebie i sprawdza co 3 minuty czy dobrze tobie idzie . Tempo przymusowo przyspiesza mimo tego ze naprawde szybko oraz dokladnie czyscisz pokoje . Lecz jeszcze postanowila do nowej pracowniczki pyskowac . |
|
|
|
 |
malinaandtom
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-11, 23:36
|

|
|
| Fakt tak bywa niestety. Na szczęście jestem w drezdeńskim Hiltonie jest sympatyczna atmosfera, ale w poprzednim z którego dałam nogę było własnie tak albo i gorzej. Jak w obozie..brrr. To nie praca dla każdego. Trzeba nabrac wprawy, tylko wtedy można dobrze zarobić. Ja wychodzę coś ponad 1100 na rękę a pracuję od 8 do 15. |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-10-12, 13:26
|

|
|
| malinaandtom napisał/a: | | na szczęście w lepszych hotelach są sympatyczne napiwki. |
ktore i tak szanowne hausdamy zabiora |
|
|
|
 |
malinaandtom
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-10-12, 17:09
|

|
|
Pewnie tak albo babka która chodzi z MInibarem. Ale często jest tak, że widzisz, że goście są w pokoju, widzisz gdy wychodzą i wtedy wkraczasz do akcji i porywasz napiwek..nie tylko swój MOże to nieładnie ale każdy orze ja może W Hiltonie na szczęście Hausdama nie kontrluje pokojów, tylko tzn Czekerzy którzy są z firmy w której pracuje, są że tak powiem po naszej stronie, zawsze coś poprawią itp Ale w innym hotelu miałam ochota Hausdame udusić gołymi rękami taka franca |
|
|
|
 |
polakO
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-10-12, 19:14
|

|
|
A czy sa na forum Panie,ktore pracuja jako Zimmermadchen w hotelu Axel? Prosze o odzew |
|
|
|
 |
|
|