|
Job Center i praca-pytania
| Autor |
Wiadomość |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2011-07-07, 23:51 Job Center i praca-pytania
|

|
|
| Tadammmmm!!!! Znalazłam sama, dogadałam się sama, dumna jestem jak paw, można chwalić, nikt mnie nie jest w stanie dzisiaj zdołować jakimkolwiek zgryźliwym komentarzem na temat harzerzy. Ale... Na dogadanie szczegółów umówiłam się dzisiaj po południu i termin mam na poniedziałek. Mam już podpisać normalną umowę. I...ten tego-co ja mam dalej robić? Kurcgalopkiem do JobCenter lecieć? Tylko z tą umową? Czy czekać do pierwszej wypłaty? Strasznie zależy mi, żeby się z JC rozstać definitywnie jak najszybciej, ale to na razie będzie niemożliwe, niestety. To, co zarobię "do ręki", to niestety kwota niższa, niż to, co od nich dostaję. Niewiele, ale jednak. Czy mogę do tego pełnego etatu znaleźć sobie np. jakieś sprzątanie legalnie, żeby "dobić" do tej kwoty? W ogóle to od kwoty, czy od ilości "roboczogodzin" zależy to odbicie z JC? I druga rzecz-umowa ma być na 2 lata, z możliwością przedłużenia, czy to może być jakimś problemem? I jeszcze jedno, bo mnie "mądrale" próbują straszyć-czy JC może mnie ukarać w jakiś sposób za to, że ich wcześniej nie poinformowałam, że sama szukam i znalazłam? Jak dla mnie ostatnie pytanie też brzmi idiotycznie, ale 3 miesiące temu nie dostałam Vermittlungsgutschein, bo mi powiedzieli, że znaleziona praca jest poniżej moich kwalifikacji... więc już niewiele mnie zdziwi |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-07-08, 09:13
|

|
|
| Jak chcesz to mozesz nawet teraz od nich odejsc , jesli oczywiscie dasz rade sie utrzymac za te pieniadze co zarobisz . Nikt nie moze cie trzymac na sile a tym bardziej ukarac za to , ze znalazlas sobie prace . Znajdz sobie jak piszesz cos dodatkowego , zloz dodatkowo wniosek o Wohngeld i bedziesz miala spokoj z JC . |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-07-08, 09:30
|

|
|
| leć od razu z tą umową. |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
- manga • phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|