Wysłany: 2012-02-07, 20:56 meldunek dla pracownika agencji
Witam
Pracuje jako "leiharbeiter" w Niemieckiej agencji pracy nie posiadam meldunku czy to powinna załatwić agencja czy ja? Ja jestem ciągle w delegacji na różnych budowach i mieszkam w hotelach.Chcę starać się i kindergeld wszędzie potrzebne jest zameldowanie.
Bez meldunku jest dupa blada. Jest jeszcze opcja otwarcia gewerby na adres biura w niemczech ale przy tej opcji jest 50 na 50 ze dostaniesz kindergeld bo musialbys wykazac ze praca tutaj to jedyne zrodlo Twojego utrzymania. Znajomi testowali ta opcje i tak jak mowie szanse sa ale nie na 100%. Najlepiej to zalatw sobie tutaj meldunek u jakis znajomych najlepiej na untermietvertrag ale licz sie z tym ze bedziesz musial wtedy oplacac tutaj ubezpieczenie. Przemysl czy gra jest warta swieczki. Jak cos to dam Ci namiary ne biura ktore sie takimi sprawami zajmuja bo az tak obeznany w przepisach nie jestem ale moze ktos bardziej kompetentny da Ci konkretniejsze wskazowki. Powodzonka i do dziela.
mirek44m, Jak to? To nie jestes zameldowany tam gdzie zameldowane sa Twoje dzieci?
Chyba ze dzieci w Polsce? To dlaczego mialbys pobierac tutaj Kindergeld? Polska musi to placic!
Dzieci moga byc w polsce i nie jest to przeszkoda w uzyskaniu kindergeldu. Kazdemu kto tu pracuje i tu placi podatki przysluguje kindergeld na dzieci. A w polsce tak zwane rodzinne mozna sobie w buty wsadzic bo za taka jalmuzna to panstwo powinno sie wstydzic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum