|
NIEMIECKI- nauka przy jakiejkolwiek pracy a nie na kursie ??
| Autor |
Wiadomość |
.Ania. [Nieaktywny]
|
Wysłany: 2005-03-30, 11:03 NIEMIECKI- nauka przy jakiejkolwiek pracy a nie na kursie ??
|

|
|
Witam,
to jest mój "pierwszy raz". Mam nadzieję, że się spiszecie...
Mam pracę w Polsce na całkiem niezłym stanowisku. Jeszcze mam.
Problem polega na tym, że nie znam ŻADNEGO języka obcego. Trochę się uczyłam niemieckiego z książek, ale wtedy wychodziło, że jestem nazwijmy to... małoutalentowana. Będąc zagranicą znacznie lepiej mi wchodziło coś do głowy. Bardzo bym chciała wyjechać do Niemiec by nauczyć się języka.
Z powyższego wynika, że kursy odpadają, wyjazd na wycieczkę również (tydzień czy dwa to zdecydowanie za mało by się czegoś nauczyć). Pozostaje wyjazd do pracy NIEZAROBKOWEJ czyli tzw. staż. Nie chodzi mi o kasę tylko o język. Jeśli udało by się połączyć moją obecną pracę z wyjazdami byłoby idealnie. Może być tylko na parę dni w tygodniu np. weekendowo. Czy może mi ktoś pomóc w znalezieniu strony na któej znajdę takie ogłoszenia
Chodzi tylko o kontakt z językiem i pracodawcę, który zaakceptuje fakt, że bardzo mało rozumiem ale w praktyce bardzo szybko się uczę.
Z GÓRY BARDZO DZIĘKI ZA POMOC
PS W tej chwili pracuję jako główna księgowa w średniej wielkości firmie. Mam 8 lat stażu pracy. |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1549 Skąd: ???
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|