odejscie z pracy na wlasne zadanie i co na to JC
| Autor |
Wiadomość |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 88 Skąd: Reinckendorf
|
Wysłany: 2009-12-14, 13:04 odejscie z pracy na wlasne zadanie i co na to JC
|

|
|
| Jakie niespodzianki mnie czekaja jesli sama sie zwolnie ... |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2009-12-14, 13:46
|

|
|
3 miesiace sperre czyli zablokuja ci kase |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
KasiaBerek
Aktywny uzytkownik

Pomogła: 1 raz Posty: 73 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-12-14, 17:21
|

|
|
| Jest wyjście. Możesz powiedzieć, że nie widzisz w tym zawodzie swojej przyszłości i poproś żeby Cie na umschulung wysłali. Albo zapytaj czy nie mają pracy w innym dziale, lub znajdź sobie sama nową..Powinni Ci pozwolić odejść z obecnej.. |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-12-14, 18:19
|

|
|
| no jezeli sobie znajdzie nowa, to nie ma problemu, gorzej jak sobie chce odejsc bez konkretnej argumentacji ... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-15, 10:09
|

|
|
| No ok.A co z kasa za mitte i na dzieci??Wszystko moga zatrzymac??No Kindergeld ich chyba nie obchodzi? |
|
|
|
 |
KasiaBerek
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-15, 12:37
|

|
|
| Jedyne do czego nie mogą zabrać to Kindergeld, Wohngeld. Jeśli opłacają Ci miete i wszystko inne to masz zawieszone. Opłacają tylko ubezpieczenie zdrowotne. |
|
|
|
 |
dzidzia3726
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-15, 13:09
|

|
|
| no wlasnie ze mi oplacaja-(((i to na 3osoby-((.Porazka |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-12-15, 23:07
|

|
|
| najprosciej - znajdz sobie inna robote albo zrob tak zeby ciebie zwolnili |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
KasiaBerek
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2009-12-16, 11:35
|

|
|
| Jak oni ją zwolnią to będzie miała w świadectwie pracy pozamiatane. Lepiej znajdź nową pracę lub szkołę. |
|
|
|
 |
falcor76
Super Dyskutant

Pomogła: 26 razy Posty: 991 Skąd: Berlin-Tempelhof
|
Wysłany: 2009-12-16, 13:17
|

|
|
| A to zależy ile pracuje,do pól roku zazwyczaj nie uzasadniają dlaczego,bo nie muszą i im się nie chce...Przynajmniej u nas,właśnie koleżankę zwolnili po 3 mc,bo chciała urlop na święta ...i nie ma uzasadnienia. |
_________________ Czasami mam ochotę iść w cholerę,ale nie wiem którędy. |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-12-18, 00:59
|

|
|
Najlepiej jak zwolni cie pracodawca i jest kilka sposobow zeby takie zwolnienie otrzymac bez negatywnych wpisow w papierach.
Sama sie nie zwalniaj bo zaczna sie klopoty !!!! |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-12-18, 07:55
|

|
|
| KasiaBerek napisał/a: | | Jak oni ją zwolnią to będzie miała w świadectwie pracy pozamiatane. Lepiej znajdź nową pracę lub szkołę. |
nieprawda! ja tez tak zrobilam,ze mnie zwolnili a pomimo to mam super swiadectwo! |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 1398 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-12-18, 09:00
|

|
|
| Sonja nikt nie moze napisac zlego swiadectwa .....polityka niemiecka ,jak napisza zle ktos pracy nie znajdzie i musi siedziec na bezrobociu a panstwo musi placic wiec im to nie pasuja ,ale pracodawcy tak pisza ze Tobie sie wydaje ze jest super a inny pracodawca juz wie jak czytac zeby dobrze zrozumec uwierz mi ...a pozatym czesto dzwonia do poprzednich pracodawcöw i pytaja jak bylo |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
SoNja

|
Wysłany: 2009-12-18, 10:09
|

|
|
| Pia napisał/a: | | pracodawcy tak pisza ze Tobie sie wydaje ze jest super a inny pracodawca juz wie jak czytac zeby dobrze zrozumec uwierz mi ...a pozatym czesto dzwonia do poprzednich pracodawcöw i pytaja jak bylo |
naprawde jest super przez to dostalam inna lepsza prace... a zwolnili mnie nie dlatego, ze zle pracowalam,tylko ze nie bylo auftragow i nie chcieli mi placic za siedzenie w domu |
愛與被愛 |
|
|
|
 |
|
|