po jakim czasie moge dostac zasilek dla bezrobotnych ?
| Autor |
Wiadomość |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-09, 17:50 po jakim czasie moge dostac zasilek dla bezrobotnych ?
|

|
|
| czesc mam pytanie po jakim czasie moge dostac zasilek dla bezrobotnych ??po roku??pracuje od pazdziernika . pozdrawiam |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-12-09, 21:51
|

|
|
po 6 miesiacach
po 12 ,to zalezy
http://www.arbeitsagentur.../Dauer-Nav.html
moga tez zaliczyc okres przepracowany z polski jak brakuje Ci miesiecy ..
nowe rozporzadzenia od 2010 na stronach Urzedu niemieckiego takze
a tu po polsku
W celu zaliczenia okresów zatrudnienia z innego państwa przy ubieganiu się o zasiłek dla bezrobotnych jest wymagane, żeby ostatni okres zatrudnienia był w państwie, w którym osoba bezrobotna będzie się ubiegała o zasiłek.
do tego potrzebny dokument z Polski U1
Portable Document U1
|
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-10, 13:17 czesc
|

|
|
| no z pl to nie wiem bo ja juz ponad rok nie robilem i teraz robie od pazdziernika to chyba by mi sie nie liczylo |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 40 razy Posty: 2285 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2011-12-10, 13:44
|

|
|
ledwo zacząłeś pracować a już się o zasiłek pytasz... |
_________________ "Okazuj współczucie ludziom kalekim duchowo i skrzywdzonym psychicznie.Wszystko rozumieć, to wszystko przebaczać..."J.M.
愛與被愛 |
| |
|
|
|
 |
niki
Dyskutant

Pomogła: 19 razy Posty: 646 Skąd: Niemcy
|
Wysłany: 2011-12-10, 14:26
|

|
|
dla polakow czy niemcow jest tak samo
zalezy ile tych miesiecy przepracowal w ostatnich 2 latach
reszta w linku wyzej |
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-10, 19:06 czesc
|

|
|
| no pytam o zasilek bo pracuje w agencji nie zebym byl leniem czy cos ale ta robota mnie wku.. i jest ciezko a kasa marna do tego cie strasza ze cie zwolnia dlatego sie pytam czy bym kase dostal z urzedu na zycie a potem bym inna prace znalazl o to mi chodzi o nic wiecej pozdrawiam |
|
|
|
 |
pablo35
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-12-10, 20:18 Re: czesc
|

|
|
| kamil25 napisał/a: | | no pytam o zasilek bo pracuje w agencji nie zebym byl leniem czy cos ale ta robota mnie wku.. i jest ciezko a kasa marna do tego cie strasza ze cie zwolnia dlatego sie pytam czy bym kase dostal z urzedu na zycie a potem bym inna prace znalazl o to mi chodzi o nic wiecej pozdrawiam |
Wiec zamiast płakać zacznij szukac lepszej pracy |
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-12, 16:05
|

|
|
| nie placze tylko sie zapytalem jak to jest |
|
|
|
 |
berlinianka-32
Pomogła: 3 razy Posty: 71 Skąd: Berlin
|
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-15, 09:52 zailek?
|

|
|
| ja pracowalam w sumie 3 lta w niemczech ale tylko sezonowo nie liczac ostatnich 3ch lat gdzie pracowalam srednio pol roku w niemczech pozniej wracalam do polski konczyc studia teraz przeprowadzilam sie do niemiec i szukam pracy czy tez moze ubiegac sie o zasilek jesli pracowalam w innej czsci niemiec jak mam to zalatwiac? dziekuje z gory za pomoc:) |
|
|
|
 |
Nina_F
Nowy

|
Wysłany: 2011-12-15, 19:54
|

|
|
mlodzi ludzie a o zasilek pytaja... wstyd!
do pracy rodacy! |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-15, 22:52 nie wstyd
|

|
|
| tylko gdzie ta praca?????? |
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-15, 22:53 czesc
|

|
|
| w tej pracy to bys dnia nie wytrzymala wiec moze sama sie wezmiesz na robote a nie na necie siedzisz!! |
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-15, 23:25 czesc
|

|
|
| a praca jest ale w zeitarbeit firma albo gdzies w innym kraju heh pozdrawiam |
|
|
|
 |
sunny_boy

|
Wysłany: 2011-12-16, 04:33
|

|
|
| Ja równiez proponowalbym isc do pracy, przez 20 lat pracowalem i nie musialem doic panstwa, a w kwestii glosów typu "jakos trzeba zaczac", to i ja kiedys zaczynalem bez wykorzystywania systemu socjalnego, bo jak czlowiek wlasnie od tego zacznie, to tak sie przyzwyczai ze ma pieniadze za nie robienie niczego ze juz tak zostanie. |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2011-12-16, 07:16
|

|
|
| Odczepcie się od chłopaka! Napisał chyba wyraźnie, że będzie szukał nowej pracy, a do czasu aż znajdzie, chciałby mieć jakieś zabezpieczenie w postaci zasiłku! Jeździcie po nim już parę dni. A sami niby tacy święci, co? |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-16, 09:27 ...
|

|
|
| ja szukam pracy 2 miesiace, koncze studia, mowie w 3 jezykach, mam praktyke w biurze w berlinie i doswiadczenie w pracy w handlu szukam pracy w sklepach lub jako kolnerka/barmanka ale nie za 400 basis powoli koncza sie oszczednosci a widze ze wiekszosc dostaje pomoc od panstwa chcialam sie tylko dowiedziec czy i ja sie moge o nia ubiegac. |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-12-16, 09:55
|

|
|
Ale po co sie tlumaczycie? Przeciez inni i tak wiedza lepiej, ze cale zycie chcecie okradac porzadnych obywateli |
|
|
|
 |
kamil25
Uzytkownik

|
Wysłany: 2011-12-16, 10:54 czesc
|

|
|
| no wlasnie kolezanka irencja dobrze napisala , ja nie jestem leserem jak wiekszosc polaczkow ktore tu siedza , tylko chce pracowac ale nie zapier.. zeby po pol roku kregoslup padl bo wtedy ot napewno pracy nie znajde pozdrawiam myslacych ... |
|
|
|
 |
PatrycjaBerlin
Staly bywalec forum

|
Wysłany: 2011-12-16, 18:50 Re: czesc
|

|
|
| kamil25 napisał/a: | | ja nie jestem leserem jak wiekszosc polaczkow ktore tu siedza |
haha Ciebie nie mozna obrazac ani osadzac, ale Ty innych mozesz jak widze : P |
|
|
|
 |
|
|