praca KURIER OSZUST!!!!!!
| Autor |
Wiadomość |
renataball
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2011-06-27, 16:52 praca KURIER OSZUST!!!!!!
|

|
|
| facet ma na imie RYSZARD firma kurierska (jezdzaca dla Hermesa) mieszczaca sie przy Atillastr. na Tempelhofie-zatrudnia na wlasny rozrachunek nie podpisuje umowy a póżniej wypłaca połowe zarobionej kasy OSZUST STRASZNY |
_________________ Renatka |
|
|
|
 |
Maq
Super Dyskutant Antagonist

|
Wysłany: 2011-06-27, 21:04
|

|
|
czyzby ten sam koles co pracuje w Deutsche Post ?? mojemu znajomemu wisi cala wyplate ...
LUDZIE - nie pchac sie w kurierke ,bo to wieksze oszustwo niz na budowie. Istnieje b. malo depotow ,gdzie zarobicie godziwe pieniadze , a ''polakow'' oszukujacych w tym ''business'ie'' jest wiecej niz ustawa przewiduje ... |
_________________ 愛與恨是相同的兩副面孔。 / Benny Hilling mode on... |
|
|
|
 |
glenHodle
Nowy

|
Wysłany: 2011-11-05, 00:25
|

|
|
Nie wyplaca pieniedzy, szantazuje ludzi kiedy chca odejsc do innej pracy. Jezdzi mercedesem, siwy z wasami. Jego pomagier to niejaki SLAWEK.
UWAGA, banda oszustow! |
|
|
|
 |
dusia253
Bardzo czesto tu bywa

Pomogła: 1 raz Posty: 127 Skąd: Barlinek
|
Wysłany: 2011-11-05, 12:14
|

|
|
| czy Polacy oszukujacy wlasnych rodakow sa naprawde bezkarni moze czas wziasc sie im za tylki bo to banda kretynow???????? |
|
|
|
 |
krystian73
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2011-11-05, 15:09
|

|
|
| ja osobiście myślę ze takim ludziom warto by było troszkę buzie przestawić i może by w koncu zrozumieli ze wie warto oszukiwać rodaków,zresztą nie jedna osoba udzielająca się na forum zachowuje się w podobny sposób i nie tylko w tej branży ale i w innej |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2011-11-07, 00:24
|

|
|
| dusia253 napisał/a: | | czy Polacy oszukujacy wlasnych rodakow sa naprawde bezkarni moze czas wziasc sie im za tylki bo to banda kretynow???????? |
Jak nie masz haka prawnego na nich (dowody , umowa o prace itd) to mozna sie pocalowac w .... , a samosad nie zawsze moze odniesc sukces. Ci ludzie nie sa do konca turbo-debilami i potrafia kombinowac :/ |
|
|
|
 |
Blade
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-09, 21:54
|

|
|
| renataball napisał/a: | | facet ma na imie RYSZARD |
| glenHodle napisał/a: | | Jezdzi mercedesem, siwy z wasami |
i wszystko jasne
tylko, ze On z Attillastr ma tyle wspólnego co kot z łańcuchem
owszem.. był, ale się przeniósł...
co do reszty to mój Kolega potwierdza... odszedł do nas.. i tyle widział swoją kase.. czy wywalczył.. nie wiem...
Maq.. nie okreslaj wszystkich w kurierce jak jednego zbrodniarza
jakbyś nie wiedział to po Panu K wszyscy przeszliśmy do innego pośrednika (niemieckiego) i teraz do kolejnego... i nikt z nas nie narzeka....
BTW
Przy Attilastr jest Hermes z niemeickim pośrednikiem i jest naprawdę spoko....
BTW 2
szukają kierowców przynajmniej na te dwa mies przed świętami ... |
_________________ mój fon: 015779301705 |
|
|
|
 |
Maq

|
Wysłany: 2011-11-09, 23:53
|

|
|
| Blade napisał/a: | | nie okreslaj wszystkich w kurierce jak jednego zbrodniarza |
wiesz - na zbyt wielu sie nacielem zeby patrzec na to przychylnym okiem. Moze same zasady sie zmienily (posrednik) ,ale nadal uwazam ,ze 80 centow za dostarczenie paczki ,a 15 za dostarczenie katalogu to wyzysk. Narzekania po zmianie jakies slyszalem , ale nikt tak na prawde nie chce zmienic roboty ,bo malo kto gada po niemiecku na chociazby pelnym poziomie B1 i jak juz ktos powiedzial z ekipy ''nie ma perspektyw na inna robote''.
Placac za utrzymanie wlasnego auta (ktore przy tej robocie dostaje ostro w dupe) + bene z wlasnej kielni ,ktora notabene zdrozala od tamtego czasu o jakies 30-40centow) to robota raczej malo oplacalna. Po oplaceniu beny + eksploatacja auta tudziez jego wynajem, jak za robote od pon do soboty bardziej przypomina Zwangsarbeit nizeli uczciwa robote za uczciwe pieniadze.
Pamietam jak gadalem z Audikiem i z tego co pamietam ,ze gdyby nie naginanie pewnych zasad to za chiny ludowe w pewnych rejonach niewyrobilbys sie nawet ze 100 paczkami o normalnej porze.
Teraz jeszcze nie ma sniegu ,ale zycze Wam z calego serca takiego samego efektywnego rozwozenia paczek przy -10 , czy -20 stopniach przy 20-30cm sniegu. Ktos kto ma waskie uliczki jak dupa weza w takiej pogodzie jest skazany na zwolnienie tempa o te minimum 25%
Jakos srednio milo wspominam wnoszenie 3 czesciowej szafy w zime na 4 pietro , wiedzac ze bede mial za to te 2,5€ , a pracujac dajmy na to w Ikei za ta sama usluge mialbym duzo duzo wiecej ( w zime nikomu nie chce sie ruszyc dupy do marketu to zamawiaja przez internet i czekaja na jelenia , ktory im ich zakupy wniesie za ''darmo'').
Sorry blade - takie rzeczy nie za te pieniadze. Bedac jeszcze z Gewerba w lapie to nigdy w zyciu.
Robota jak sie uprzec to moze na pare lat ,ale nie cale zycie . Pamietasz Timo ? On swoje dzieci moze widuje jak spia , ew w niedziele przy obiadku. Ja akurat dzieci nie mam ,ale mysle ze moja luba srednio bylaby zadowolona z faktu,ze widywalaby sie ze mna dobe w tygodniu. Oprocz tego srednio przechodzi mi przez glowe , ze mialbym zmarnowac czesc mojego zycia roznoszac glownie paczki zapominajac o moich zainteresowaniach , przyjemnosciach itd. Pragne przypomniec ,ze np. Wigilia w tym roku wypada w sobote , a ze w Niemczech nie obchodzi sie tego swieta to bedziecie musieli tyrac z prawdopodobnie 100 jak nie wiecej paczek (bo w koncu ludzie w tym kraju sa zbyt leniwi zeby wreczyc prezent osobiscie) i w efekcie swieta ,badz czesc swiat bedziecie musieli spedzic SAMI. Nie wiem jak Wam ,ale przy moim 3x odwiedzaniu PL jakos szlag by mnie trafil ,ze ten trzeci raz nie dojdzie do skutku.
Przy takiej robocie to ja sie nie dziwie ,ze ludzie wola siedziec na Hartz IV ... |
|
|
|
 |
Blade
Aktywny uzytkownik

|
Wysłany: 2011-11-10, 19:57
|

|
|
| Maq napisał/a: | | Wigilia w tym roku wypada w sobote , a ze w Niemczech nie obchodzi sie tego swieta to bedziecie musieli tyrac z prawdopodobnie 100 jak nie wiecej paczek (bo w koncu ludzie w tym kraju sa zbyt leniwi zeby wreczyc prezent osobiscie) i w efekcie swieta ,badz czesc swiat bedziecie musieli spedzic SAMI. |
nie bądź śmieszny Michał...
MY jako polacy obchodzimy Święta i nikt z nas nie będzie poginał w Wigillię ze 100 i więcej
u poprzedniego pośrednika jeździliśmy tylko z Amazonami i Eilami czyl iwyszło.. od kilku (!!) do kilkunastu paczek na głowe
a potem w długa do PL ....
tak samo będzie w tym roku |
_________________ mój fon: 015779301705 |
|
|
|
 |
|
|