| Autor |
Wiadomość |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-06-17, 22:17 Praca... Praca.... Praca
|

|
|
Chcialbym podziekowac wszystkim ktorzy mi pomogli (temat Rozmowa Kwalifikacyjna) i napisac reszcie zgorzknialych oosob typu PIA czy KAMILA ze ich beznadziejne wpisy sa na prawde nie potrzebne, ale watpie czy to do nich dotrze, ja w kazdym radzie 3 tyg pracuje juz i jest super (kasa tez nie mala co 2 tyg), mam nadzieje ze moderator sie nie obrazi jak napisze ze takie sranie na forum tych osob gow... daje pozdrawiam osoby pozytywnie nastawione
pytanie mam jeszcze czy moge robic na minijob dodatkowo ??? slyszalem ze nie mozna jak ma sie prace na pelny etat |
|
|
|
 |
SoNja
Super Dyskutant Advocatus Diaboli

Pomogła: 39 razy Posty: 2174 Skąd: White Lake City
|
Wysłany: 2010-06-17, 22:41
|

|
|
gratulacje milo czytac takie posty.
pozdro! |
_________________ Mamy prawo popełniać w życiu wiele błędów. Oprócz jednego: tego, który niszczy nas samych...
愛與被愛 |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-06-17, 22:55
|

|
|
Gratulacje!!!
Nareszcie pozytywny przyklad!
(Minijob chyba mozesz miec nadal, ale podatek sie placi... prosze mnie poprawic, kto sie zna) |
|
|
|
 |
marzena mk
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-06-18, 10:49
|

|
|
| tak mozesz |
|
|
|
 |
marco-polo12
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-06-18, 11:23
|

|
|
| morzesz, ale musisz zobaczyc w umowie czy nie musisz miec zgody od pracodawcy |
|
|
|
 |
rudiola
Nieaktywny
Pomogła: 1 raz Posty: 117 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-06-18, 16:39
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: |
(Minijob chyba mozesz miec nadal, ale podatek sie placi... prosze mnie poprawic, kto sie zna) |
Poprawiam. Jesli przy pelnym etacie ma sie tylko jedno MiniJob (gdzie wynagrodzenie nie przekracza 400 Euro) to wynagrodzenie od tego MiniJob jest nieopodatkowane i pracodawca jest zwolniony od odprowadzania skladek spolecznych (emerytalnej i zdrowotnej).
Ale jak napisal marco-polo.. niektorzy pracodawcy wpisuja klausule, w ktorej zabraniaja na dodatkowe podejmowanie zatrudnien.
Wynagrodzenie z kazdego dodatkowego zatrudnienia (oprocz pierwszego MiniJob) jest doliczane do wynagrodzenia z pelnego etatu. A co za tym idzie odpowiednio opodatkowane i skladki spoleczne sa odpowiednio wyzsze. |
|
|
|
 |
|
|