|
Praca w Berlinie i oferty pracy z Berlina
| Autor |
Wiadomość |
Venom
Nowy

|
Wysłany: 2005-03-14, 16:13 Praca w Berlinie i oferty pracy z Berlina
|

|
|
Hej ludzie potrzebuje pomocy mam dziewczyne w Berlinie ktora mocno Kocham!!! i chce tam wyjechac chce sie tam zatrzymac i wlasnie tu mam dylemat hm... jak chyba kazdy ktory by chcial sie osiedlic na stale w niemczech? Pracuje za Maszyniste Lokomotyw Spalinowych i mam pytanie moze ktos sie orientuje czy mam szanse zatrudnienia,czy ktos wie kogo niemcy potrzebuja do pracy!!!Mam nawet uprawnienia na niemiecki zuraw torowy EDK80/2. Bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje Jacek |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2005-03-14, 16:36
|

|
|
Jesli chcialbyc pracowac (teoryzuje tylko) w swoim zawodzie to jako maszynista pojazdow spalinowych, to w Berlinie nie ma prakytcznie zadnych szans. Juz pomijam temat duzego bezrobocia w Berlinie (jako Landu), jak rowniez pozwolenia o prace.
Tu w wiekszosci sa linie trakyjne, a lok. a raczej autobusy szynowe to w rekach prywatnej kolei OSTBahn, obslugujaca jeszcze ocalale linie kolejowe. Ma w tym wiekszy udzial na trasach Brandenburgi.
No oczywiscie stosowny egzanim, jezykowy, z techicznych zagadniej lok. oznaczen i sygnalizacji, jak rowniez znajomosci szlaku .
To zalelo by ci troche czasu, jak sadze.
Zatem pomysl o czym innym, anizeli jazda pociagami. |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
alisa
Super Dyskutant

Pomogła: 40 razy Posty: 1549 Skąd: ???
|
Wysłany: 2005-03-14, 17:43 Re: Witam polonie z Berlina!!!
|

|
|
| Venom napisał/a: | Hej ludzie potrzebuje pomocy mam dziewczyne w Berlinie ktora mocno Kocham!!! i chce tam wyjechac chce sie tam zatrzymac i wlasnie tu mam dylemat hm... jak chyba kazdy ktory by chcial sie osiedlic na stale w niemczech? Pracuje za Maszyniste Lokomotyw Spalinowych i mam pytanie moze ktos sie orientuje czy mam szanse zatrudnienia,czy ktos wie kogo niemcy potrzebuja do pracy!!!Mam nawet uprawnienia na niemiecki zuraw torowy EDK80/2. Bardzo prosze o pomoc z gory dziekuje Jacek |
Moja rada w takich przypadkach..............dowiadywać się u źródeł a nie przez pocztę pantoflową na zasadzie "jedna pani drugiej pani powiedziała".my nie jesteśmy tutaj ani urzędem zatrudnienia ani punktem informacyjnym w tak ważnych życiowych sprawach. Na pytania o konkretną pracę ,zatrudnienie i wszystko co z tym związane odpowiedzą miarodajnie i zgodnie ze stanem rzeczy tylko i wyłącznie urzędy zatrudnienia lub kompetentne firmy.Pozatym jest odrębny dział ogłoszeń gdzie można swoją ofertę zamiescić,czy ktoś na nią zareaguje to już inna sprawa. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|