witam od jakiegos czasu borykam sie z problemem meldunkiem,praca itp.
mieszkam w polsce i zamierzam dojezdzac narzie 2razy w tygodniu do pracy do berlina.zalezy mi zeby pracowac na bialo ale z tego co widze ta gewerba mi sie nie oplaca poniewaz obowiazkowo jest ubezpieczenie potrzebne koszt jakies 200e lub wiecej mam tez 2dzieci.
wiec minus podroz i ubezpieczenie juz mi sie nie oplaca .problem jest jeszcze z meldunkiem bo nie mam zamiaru narazie wynajmowac mieszkania.
dostalam linka o formie pracownika przygranicznym ale teraz zastanawiam sie jak bybylo zatrudnic sie na basis czy cos podobnego.powiedzcie mi kto placi wtedy ubezpiecznie?np.zarobilabym 280e?ile dotane na reke i czy pracodawca ubezpiecza?chcem zlozyc o kindergeld tez wiec ubezpieczenie mnie obowiazuje
A co z meldunkiem czy moge na polskim?z racji takiej ze mieszkam w polsce i tylko dojezdzam do pracy ( pracownik przygraniczny) ????
prosze o opinie bo chcem pracowac a nie rusza sie nic bo nawet nie wim jak mam sformułowac ogoszenie bo nie wiem co moge i jak to dziala.
dziekuje za pomoc i opinie-pozdrawiam
dzieki za bezsensowna wypowiedz jezeli nie interesuje cie temat i nie masz nic sensownego do odpowiedzenia to nie rozumien po co to sie wogole wypowiadac!!!! a co z bledami pisze jak pisze na klawiaturze i nie stresuje sie aby sprawdzac to co jest napisane bo jak chcesz zrozumiec to zrozumiesz .nie odpowiadaj jak nie masz nic do powiedzenia
pozdrawiam
teraz zastanawiam sie jak bybylo zatrudnic sie na basis czy cos podobnego.powiedzcie mi kto placi wtedy ubezpiecznie?np.zarobilabym 280e?ile dotane na reke i czy pracodawca ubezpiecza?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum