| Autor |
Wiadomość |
havrankowa
Nowy

|
Wysłany: 2009-11-19, 09:07 Pracuje i co dalej???
|

|
|
| Witam Wszystkich Mam Pytanie Mam Prace ale nie zarabiam wiele bo tylko 720€ brutto to jest jakies 450€ netto Do Kogo powinnam zglosic sie o pomoc do Job center czy do Wohnungsamtu?? |
_________________ Havrankowa |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2009-11-19, 12:22
|

|
|
| havrankowa napisał/a: | | Do Kogo powinnam zglosic sie o pomoc do Job center czy do Wohnungsamtu?? |
ale o jaka pomoc??? mysle,ze przede wszystkim do JC |
|
|
|
 |
cyganka
Super Dyskutant

Pomogła: 22 razy Posty: 702 Skąd: berlin
|
Wysłany: 2009-11-19, 21:28
|

|
|
| to zalezy np.czy ma dzieci itd moze tez zlozyc wniosek o wohengeld:) ponad to z jc prawie bierze sie slub ,a wohengeld mniej zobowiazujace jest,zalezy o jaka pomoc chodzi i w jakiej jest sytuacji |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-11-20, 09:54
|

|
|
| cyganka napisał/a: | | ponad to z jc prawie bierze sie slub, a wohengeld mniej zobowiazujace jest,zalezy o jaka pomoc chodzi i w jakiej jest sytuacji |
możesz rozwinąć? bo mnie w wohnungsamcie z uporem maniaka godnym lepszej sprawy właśnie usiłują do jc wypchnąć. |
|
|
|
 |
havrankowa
Nowy

|
Wysłany: 2009-11-20, 11:50
|

|
|
| Moze to i lepiej bo slyszalam ze w jc szybciej to idzie |
_________________ Havrankowa |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-11-20, 12:01
|

|
|
no, wniosek złożony w czerwcu wohnungsamt rozpatrzył....w pazdzierniku |
|
|
|
 |
Tomek0774
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2009-11-20, 17:28
|

|
|
| Kingus napisał/a: | no, wniosek złożony w czerwcu wohnungsamt rozpatrzył....w pazdzierniku |
Ale to w niczym nie przeszkadza ze rozpatrzyli tak pozno. Jesli zostal rozpatrzony pozytywnie musza wyplacic pieniadze od dnia zlozenia wniosku. |
_________________ "Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec." |
|
|
|
 |
|
|