Prywatne ubezpieczenie zdrowotne
| Autor |
Wiadomość |
bsawicki4
Nowy

|
Wysłany: 2009-08-22, 00:39 Prywatne ubezpieczenie zdrowotne
|

|
|
Witajcie
Mam takie pytanie jak mając obywatelstwo niemieckie czy można się ubezpieczyć w kasie chorych prywatnej nie posiadając statusu bezrobotnego.Mieszkam w polsce i tu zarabiam, a w niemczech nie posiadam żadnego dochodu.Potrzebuje tego ubezpieczenia do leczenia.Pomóżcie mi!!! |
|
|
|
 |
Marcia273
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2009-08-22, 09:46
|

|
|
zeby sie tutaj ubezpieczyc , musi pan zameldowac gewerbe. Wtedy moze sie pan ubezpieczyc prywatnie, ale jest jedno ale.... przed ubezpieczeniem trzeba przejsc badania lekarskie i jezeli wyjdzie jakas choroba to wykluczaja leczenie tego konkretnego schorzenia.
A jezeli nawet ubezpieczalnia nie bedzie wymagala na poczatku badan , to jet pan zobowiazany do poinformowania o przebytych chorobach problemach zdrowotnych itp.
Raczej ubezpieczalnie prywatne przyjmuja tylko zdrowych klientow
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-08-23, 00:51
|

|
|
| Państwowo na podstawie ciągłości ubezpieczenia-czyli przynosimy do państwowej ubezpieczalni papier, że do dnia x byliśmy ubezpieczeni w Polsce(druk e-104 z nfz), a od dnia x+1 ubezpieczamy sięw Niemczech. Bez badań, ale trzeba mieć na miejscu meldunek. Nie wiem, jak z reszta dokumentów, marzena pewnie jest lepiej zorientowana, albo dopyta, gdzie trzeba... |
|
|
|
 |
bsawicki4
Nowy

|
Wysłany: 2009-08-23, 16:13
|

|
|
| a jeszcze jedno czy jak się ubezpieczenie w państwowej kasie to w polsce dalej pozostaje mi ubezpieczenie bo będę tego też potrzebował dlatego, że leki w polsce są sporo tańsze jak w niemczech.Tak mi powiedział lekarz. |
|
|
|
 |
Kingus
Bardzo Aktywny

Pomogła: 10 razy Posty: 327 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2009-08-24, 13:05
|

|
|
| Nie można mieć ubezpieczenia w dwóch różnych państwach. Nie wiem, jak wygląda sprawa z lekami specjalistycznymi, ale przy schorzeniach typowych (tzn np. antybiotyki przy anginie) tutaj ubezpieczona osoba płaci mniej, niż Polsce. Akurat ostatnio prywatny chłop mój zapadł był na anginę właśnie, za antybiola zapłacił 5 euro, w Polsce za to samo (nazwa inna, ale to samo działanie) zapłaciłby 64 zł. |
|
|
|
 |
Gosiunia
Nowy

|
Wysłany: 2009-08-31, 22:20 Re: Prywatne ubezpieczenie zdrowotne
|

|
|
| bsawicki4 napisał/a: | Witajcie
Mam takie pytanie jak mając obywatelstwo niemieckie czy można się ubezpieczyć w kasie chorych prywatnej nie posiadając statusu bezrobotnego.Mieszkam w polsce i tu zarabiam, a w niemczech nie posiadam żadnego dochodu.Potrzebuje tego ubezpieczenia do leczenia.Pomóżcie mi!!! |
a skąd Pan jest?jesli moge wiedziec?
pracuję jaki agent ubezpieczeniowo finansowy w Zielonej Górze może będę potrafiła jakoś pomóc? pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|