pytania dotyczace dzialalnosci: Fotografia i nagel studio
| Autor |
Wiadomość |
EwaFotopaf
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-15, 14:07 pytania dotyczace dzialalnosci: Fotografia i nagel studio
|

|
|
Witam serdecznie
Nie chciałbym być uznana za natreta, ale mam pytanie organizacyjne.
Bardzo prosze o odpowiedz w wolnej chwili.
Przenosimy sie z rodzina do Niemiec od przyszłego roku ..
Mam w związku z tym kilka pytań do szanownych użytkowników :
Maz planuje otworzyc studio fotograficzne (firma w Polsce istnieje już kilka dobrych lat) , a ja obok niewielkie nagel studio ( akryl , żel, manicure i pedicure; makijaz okolicznościowy)
1) Czy zarejestrowanie działalności może obejmowac obie usługi? Forografie i nagel studio
2) Interesują mnie warunki techniczne i higieniczne otwarcia takiego saloniku paznokciowego. Nadmieniam ze posiadam odpowiednie certyfikaty.
Podejrzewam ze od maja 2011 mogą wejsc jakies nowe przepisy, ale poki co jak to wyglada teraz?
3) Czy jest w Berlinie odpowiednik polskiego Sanepidu?
4) Czy takie popularności taki usług kosmetycznych, czy sa popularne a może czy porywam sie z motyka na slonce? I czy oboje utrzymamy siebie i rodzinę z tego typu dzialnosci
Bede wdzieczna za odpowiedz.
Pozdarwiam |
|
|
|
 |
Malgorzata
Super Dyskutant

Pomogła: 74 razy Posty: 2160 Skąd: Berlin-Steglitz
|
Wysłany: 2010-10-15, 14:28
|

|
|
3. jest- Gesundheitsamt
4. salonow paznokciowych-jak to nazywasz,jest maaaaaaasa!!!! Azjatki robia bardzo skuteczna konkurencje reszcie (cenowa i jakosciowa podobno tez) |
|
|
|
 |
EwaFotopaf
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-15, 14:47
|

|
|
Azjatki - słyszałąm o nich tylko to, że bardziej stawiaja na ilosc a nie jakosc. Ale moge sie mylic. Moze jest nadzieja ze porzadne rzemioslo tudziez praca obroni sie sama, jesli tylko te uslugi sa popularne. Odpowiedz prosze jak to z tym jest? |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-15, 16:36
|

|
|
| 20% mieszkancow Berlina zyje z zasilkow panstowych, wiec tutaj jakosc to kategoria drugorzedna, w pierwszej linii liczy sie cena.... |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-16, 01:23
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | 20% mieszkancow Berlina zyje z zasilkow panstowych, wiec tutaj jakosc to kategoria drugorzedna, w pierwszej linii liczy sie cena.... |
Widze ze jestes wszechstronnie uzdolniony nawet w takim temacie mozna liczyc na twoja pomoc hahahaha Żałość po prostu Żałość |
|
|
|
 |
Pogodniak
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-16, 08:54
|

|
|
| A co ty masz znowu za problem czlowieku, od wujka cos innego uslyszales? Te 20% to ogolno dostepne dane statystyczne. |
|
|
|
 |
malyberlin
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-10-16, 15:22
|

|
|
| Pogodniak napisał/a: | | A co ty masz znowu za problem czlowieku, od wujka cos innego uslyszales? Te 20% to ogolno dostepne dane statystyczne. |
Ty juz masz rozdwojenie jaźni jakiego wujka |
|
|
|
 |
EwaFotopaf
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-16, 17:59
|

|
|
Hm .. niesmialo pzypominam o temacie watku ..kazda rada jest dla mnie istotna...milej soboty |
|
|
|
 |
escada1987
Bardzo czesto tu bywa

|
Wysłany: 2010-10-16, 20:46
|

|
|
| znam dziewczyne ktora jezdzi po klientach,od pon-soboty,zarabia ok1500e w porywach do 2 tys.tyle ze ona robi to na czarno,wiec jedyne jej koszty to bilet miesieczny i materialy do robienia paznokci. |
|
|
|
 |
EwaFotopaf
Nowy

|
Wysłany: 2010-10-16, 21:42
|

|
|
Na poczatek to moze byc dobra metoda- tj.praca na czarno. Ale nie ukrywam ze wolalabym nie byc na bakier z prawem juz na wstepie naszego pobytu |
|
|
|
 |
|
|