forum.poloniaberlin.de
 Portal  Album FAQ  Szukaj Grupy Użytkownicy Firmy Tematy Kontakt   Rejestracja   Profil   Sprawdz wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Joker Adams
2010-05-28, 19:21
Autor Wiadomość
falubaz 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-05-28, 07:52   

ludzie czytajcie ze zrozumieniem, nie potrzebuje isc do lekarza po zwolnienie bo je mam !! poniewaz pracuje na minijob i musialem je tam pokazac, ale chyba odpuszcze sobie to zanoszenie teog dokumentu do AA bo facet zrobil ze mna drugi termin na rozmowe

Kobieta pracujaca 
Super Dyskutant

Pomogła: 35 razy
Wysłany: 2010-05-28, 09:35   

Sluchaj Falubaz, jezeli to Ty sam znalazles sobie tego potencjalnego pracodawce, to nie daj sie przez niego zastraszyc, tylko jeszcze raz przepros (bo nieprzychodzenie i to dwa razy na taki termin to bardzo niefair!) i ewentualnie umow na nastepny termin. Jezeli natomiast to nie Ty sam go znalazles, tylko dostales teoferte z Jobcenter, to faktycznie moga uciac Ci swiadczenia. Pamietaj, ze jezeli pobierasz od nich pieniadze i oni traktuja Cie jako swojego klienta, dla ktorego maja znalezc prace, to jestes zobowiazany meldowac im czasy, w ktorych NIE stoisz im do dyspozycji, bo jestes np. chory lub opiekujesz sie dzieckiem. Pamietaj tez, ze jezeli rodzice pracuja lub sie ucza, przysluguje Wam z kasy chorych pomoc - opieka nad dzieckiem. Dzieciakowi zycze zdrowia.

sylwka 
Uzytkownik

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-05-28, 10:06   hej

no ok a nie mozesz zwyczajnie umowic sie na termin isc i miec to za soba? Rozumiem przeciez jest jeszcze twoja zona w domu i tez moze na ta godzinke sama zostac z dzieckiem.poco komplikowac sobie zycie :lol:

falubaz 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-05-28, 11:18   

chcialem podziekowac osobom ktore zaczely pisac do rzeczy :) bo na poczatku to strasznie... ale mniejsza, chcialem tak na koniec sprecyzowac JESZCZE RAZ

1. Nie poszdelem na 2 terminy rozmowy kwalifikacyjnej do pracy ktora SAM ZNALAZLEM 3 miesiace temu
2. facet odezwal sie po 2 miesiacach oczekiwania w momencie ktory akurat jest dosc ciezki dla mnie, ale POSIADAM usprawiedliwienia od lekarza gdyz pracuje na minijob jak juz pisalem i je potrzebowalem (zwolnienie)
3. Odezwalem sie na forum poniewaz nie mialem pojecia o co chodzilo mu (pracodawcy), teraz rozumiem ze musze zaniesc zwolnienie do AA ale ??? czy musze jesli mam termin na 2 czerwca na rozmowe z tym Panem,a na pewnoe sie stawie

Pia 
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy
Wysłany: 2010-05-28, 13:37   

sluchaj wszystko wiedzaca madralo ,czy Ty ten dyplom inzyniera sobie kupiles ?? bo mam wrazenie ze ten post napisal jakis smarkacz z podstawöwki ......

wracajac do tematu,skoro masz to zwolnienie to je wyslij i przelöz ten termin,dziwi mnie bardzo ze facet upierdliwie robi z Toba terminy,ale Cie nie pociesze ludzie siedzacy na aa wysylaja CV,ale do pracy to oni isc nie chca,i w tym wypadku tez tak to wyglada,(jak facet bedzie chcial moze narobic problemöw) Ty wiesz ze jest inaczej ,ale potencjalny pracowdawca widzi to inaczej,pozatym jak Ty chcesz pracowac skoro musisz sie zajac dzieckiem ? napisz mu maila przepros sie napisz sila wyzsza,jak tylko dziecku bedzie lepiej zameldujesz sie u niego,druga sprawa ze taka rozmowa nie trwa caly dzien ,mozesz na nia isc i moze sie okazac ze tej pracy wcale nie dostaniesz
zycze zdrowia dziecku ,bo oczywiscie to najwazniejsze a Tobie no cöz cierpliwosci i spokoju zanim komus nawrzucasz i obrazisz przemysl to moze......

falubaz 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-05-28, 14:22   

Pia napisał/a:
sluchaj wszystko wiedzaca madralo ,czy Ty ten dyplom inzyniera sobie kupiles ?? bo mam wrazenie ze ten post napisal jakis smarkacz z podstawöwki ......

wracajac do tematu,skoro masz to zwolnienie to je wyslij i przelöz ten termin,dziwi mnie bardzo ze facet upierdliwie robi z Toba terminy,ale Cie nie pociesze ludzie siedzacy na aa wysylaja CV,ale do pracy to oni isc nie chca,i w tym wypadku tez tak to wyglada,(jak facet bedzie chcial moze narobic problemöw) Ty wiesz ze jest inaczej ,ale potencjalny pracowdawca widzi to inaczej,pozatym jak Ty chcesz pracowac skoro musisz sie zajac dzieckiem ? napisz mu maila przepros sie napisz sila wyzsza,jak tylko dziecku bedzie lepiej zameldujesz sie u niego,druga sprawa ze taka rozmowa nie trwa caly dzien ,mozesz na nia isc i moze sie okazac ze tej pracy wcale nie dostaniesz
zycze zdrowia dziecku ,bo oczywiscie to najwazniejsze a Tobie no cöz cierpliwosci i spokoju zanim komus nawrzucasz i obrazisz przemysl to moze......

czytajac Twoje posty mozna odniesc wrazenie ze masz duze kompelsy :D naprawde nie interesuje mnie Twoje zdanie wiec daruj sobie napinke dziecko :) termin mam zrobiony z tym Panem co zaznaczylem wczesniej ale chyba czytac ze zrozumieniem nie umiesz, pytalem tylko jeszcze czy mimo wszystko musze wyslac te usprawiedliwienie do AA i nie pocieszaj mnie bo lata mi Twoje pocieszanie :D dobra konczymy to , poprostu sie z nim spotkam i jego sie zapytam hehe bo przy takich Pia polaczkach serce rosnie

Kamila
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-05-28, 15:26   

Falbuz bez obrazy, ale zamknij sie juz.

falubaz 
Uzytkownik

Wysłany: 2010-05-28, 15:55   

Kamila napisał/a:
nie obrazam sie ale nikt Cie tu nie zapraszal :D pozdrawiam hehe

Pausenclown 
Nieaktywny

Wysłany: 2010-05-28, 17:11   

Skoro ta prace wyszukales sam, i wyjasniles sprawe z potencjalnym pracodawca, to AA nic o tym nie wie, czy jak? A skoro wie, to wystarczy normalny telefon, ze po prostu nie mogles i przelozyliscie spotkanie. No i po spotkaniu mozesz zadzwonic do AA, czy Cie wzieli czy nie. Chyba wszystko, skoro to nie oni Cie tam skierowali, to (zdaje mi sie przynajmniej) nic nie musisz tam zanosic.

Z zyczeniami powrotu do zdrowia dziecku a reszcie wspólforumowiczów milego weekendu...

Pisze sie i polecam na przyszlosc

Pausenclown... alias JM

[ Dodano: 2010-05-28, 18:13 ]
Kamila napisał/a:

A to akurat tez srednio mile...

Daisy
Super Dyskutant

Wysłany: 2010-05-28, 18:29   

Mysle ze niektorzy z was dali dobre wskazowki koledze i na tym temat powinien sie zakonczyc bo robi sie nie milo .Jak zwykle wypowiadaja sie tu niektore zgorzkniale osoby ktore nie maja nic do robienia oprocz dosrywania i oceniania innych nie znajac ich co w wiekszosci przypadkach jest omylne no ale coz ktos musi odwalac czarna robote :razz: bez obrazy :mrgreen:
falubaz Tobie zycze pozytywnego rozwiazania tej sprawy :wink: i przede wszystkim zdrowka dziecku bo nie ma nic gorszego w zyciu jak chore dziecko :sad: :wink:

Pozdrawiam i milego weekendu zycze wszystkim forumowiczom

Joker Adams 
Moderator

Wysłany: 2010-05-28, 19:21   

Daisy napisał/a:
Mysle ze niektorzy z was dali dobre wskazowki koledze i na tym temat powinien sie zakonczyc bo robi sie nie milo .

Tez tak mysle.

END

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi