Zamknięty przez: Joker Adams 2010-05-28, 19:21 |
|
| Autor |
Wiadomość |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 16:11 Rozmowa kwalifikacyjna
|

|
|
Witam, mam nietypowy problem otoz jestem bezrobotny, wyslalem CV do kilku firm, ostatnio odezwal sie do mnie pracodawca i umowilismy sie na rozmowe kwalifikacyjna, niestety zachorowalo mi dziecko, na rozmowie sie nie stawilem, facet zadzwonil ponownie i znowu (2 termin ) nie stawilem sie. Uprzedzalem go droga mailowa ze nie przyjde. Dzisiaj pod moja nieobecnosc Pracodawca zadzwonil ponownie i powiedzial mojej zonie zebym sie zjawil bo jak nie to on powiadomi ArbeitsAmt
Sytuacja dla mnie komiczna bo przeciez mi zalezy na pracy, ale syna mam chorego ciezko na nerki i czesto poprostu musze sie nim zajmowac z zona. Na pewno sie u niego (Pracodawcy) stawie ale mam pytanie co Pracodawca moze zrobic jak taki czlowiek jak ja sie nie stawi na rozmowe kwalifikacyjna ?? pytam z ciekawosci bo nie rozumialem go do konca - powiem tylko ze praca jako elektronik , a ja mam polski dyplom inzyniera |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

Pomogła: 53 razy Posty: 2036 Skąd: Berlin
|
Wysłany: 2010-05-27, 16:51
|

|
|
widac jak bardzo chcesz pracowac,albo szukasz pracy i stawiasz sie na terminy ,albo poprostu siedz w domu i zajmij sie dzieckiem i rodzina
sytuacja komiczna nie jest komiczne, jest w niej Twoje zachowanie |
_________________ pozdrawiam Pia |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 16:54
|

|
|
| Pia napisał/a: | widac jak bardzo chcesz pracowac,albo szukasz pracy i stawiasz sie na terminy ,albo poprostu siedz w domu i zajmij sie dzieckiem i rodzina
sytuacja komiczna nie jest komiczne, jest w niej Twoje zachowanie |
dziecko drogie stawiam sie na wszystkie wezwania, to jest pierwsza sytuacja w zyciu, a pracowalem wiele w PL i w ENG, jelsi naprawde nie masz nic madrego do powiedzenia to sie prosze nie udzielaj ladnie Cie prosze, nie mow mi jak zalezy mi na pracy, ja tez moge byc zlosliwy i napisac : zebys sie nauczyla pisac po PL |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 16:55
|

|
|
| NA 2 terminy sie nie stawiles ,i co chcesz mi jeszcze powiedziec ???? dziwie sie ze jeszcze 3 termin z Toba chca zrobic |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:01
|

|
|
| Pia napisał/a: | | NA 2 terminy sie nie stawiles ,i co chcesz mi jeszcze powiedziec ???? dziwie sie ze jeszcze 3 termin z Toba chca zrobic |
tez sie dziwie i chce wiedziec czy faktycznie moze mi zaszkodzic przez arbeitsamt, po drugie jestem bezrobotny 4 miesiace i staram sie ogarnac sytuacje jaka mam z dzieckiem i prosze Cie nie oceniaj ludzi po postach bo niedobrze sie robi jak takie zyczliwe osoby sa na swiecie, oj zeby Ciebie ktos ocenil kiedys w taki olewajacy sposob , w gleboki powazaniu mam Twoje teorie i Twoje nabijanie postow takimi bzdetami, ogarnij sie |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:03
|

|
|
Ty chlopie ile Ty masz lat ??? wez przeczytaj jeszcze raz co Ty wogöle wypisujesz !!! to po co szukasz pracy jak nie masz na nia czasu ???????????
co to za piaskownica |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:07
|

|
|
Ty idz sobie naprawde nie wnosisz nic, za takie nabijanie postow powinnas dostac kopa, na prawde przyjelem do serca Twoje wypociny, dalas 3 nie wartosciowe posty, idz z tej piaskownicy !!!! |
|
|
|
 |
Pia
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:12
|

|
|
| ech ................................. |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:14
|

|
|
| Pia napisał/a: | | ech ................................. | to jest chyba najambitniejsza odpowiedz jaka w zyciu widzialem, jesli te prawie 1900 Twoich odpowiedzi bylo tak ambitnych ja ostatnie kilka to faktycznie pomocna dlon\ignor
powiem tyle ze wyslalem CV do okolo 30 firm z okolic Hannoveru, jakies 3 miesiace temu, od jakiegos miesiaca mam problem z dzieckiem dosc powazny ale staram sie dalej byc aktywny z szukaniem pracy, pisze to dla takich HIEN jak Pie - skad to sie bierze ehhhh |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:19
|

|
|
falubaz, skoro masz faktycznie problem z dzieckiem, to na pewno tez masz zaswiadczenie i zwolnienie od lekarza! i to zaswiadczenie lezy na pewno juz w AA, tak?
Ale poniewaz masz boja przed AA nasuwa sie wniosek, ze takiego zaswiadczenia nie zaniosles, a skoro nie zaniosles, to pewnie go nie masz, a skoro go nie masz to... na pewno masz chore dziecko?
Pia dobrze zauwazyla, ze to pachnie troche kombinatorstwem. Jesli jednak nie, to lec do lekarza Twojego dziecka, niech Ci wystawi co trzeba, ze musisz sie chorym dzieckiem opiekowac i wszystko! |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:41
|

|
|
jezuuu jakim kombinarstwem , nastepna madra, ale idziemy Twoim tokiem myslenia....czy Ty widzisz ze jestem tu tak? czyli nie wiem o co chodzi z AAi szukam pomocy, tak ? skad ja mam wiedziec ze musze zaniesc zaswiadczenie do AA, tak ? pracuje na minijob teraz w czasie szukania pracy wiec mam zwolnienie bo do pracy potrzebowalem tak ?? masz jeszcze jakies madre pytania ? to juz chyba 8 post i ZERO sensownych odpowiedzi....
ale Twoj post chodz .......no comment troche jednak wyjasnia , rozumiem musze sie przed AA tlumaczyc z nieobecnosci na rozmowie kwalifikacyjnej |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:53
|

|
|
| falubaz napisał/a: | jezuuu jakim kombinarstwem , nastepna madra, ale idziemy Twoim tokiem myslenia....czy Ty widzisz ze jestem tu tak? czyli nie wiem o co chodzi z AAi szukam pomocy, tak ? skad ja mam wiedziec ze musze zaniesc zaswiadczenie do AA, tak ? pracuje na minijob teraz w czasie szukania pracy wiec mam zwolnienie bo do pracy potrzebowalem tak ?? masz jeszcze jakies madre pytania ? to juz chyba 8 post i ZERO sensownych odpowiedzi....
ale Twoj post chodz .......no comment troche jednak wyjasnia , rozumiem musze sie przed AA tlumaczyc z nieobecnosci na rozmowie kwalifikacyjnej |
falubaz, troszke sie rozpedziles. Czekam na przeprosiny. |
| |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:56
|

|
|
| sisi napisał/a: | | falubaz, troszke sie rozpedziles. Czekam na przeprosiny. |
HOHOHO dobreee, nazwalas mnie KOMBINATOREM i ja mam Ciebie przepraszac ???? powodzenia i faktycznie niech moc bedzie z Toba, nie zdawalem sobie sprawy ze Polacy w DE sa tak POMOCNI, oj prawda to prawda co mowia w kraju ojczystym, jestem tu niedlugo ale szybko sie ucze omijac co niektorych
a jeszcze na text : CZY NA PEWNO MASZ CHORE DZIECKO rece mi sie trzesa z nerwa... i ja tu szukam pomocy u swoich . LUDZIE !!!!! |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 17:59
|

|
|
| falubaz napisał/a: | | nazwalas mnie KOMBINATOREM | napisalam: falubaz Ty jestes kombinatorem? serio? kiedy? nie moge znalezc. | falubaz napisał/a: | | niech moc bedzie z Toba | jest!! | falubaz napisał/a: | | nie zdawalem sobie sprawy ze Polacy w DE sa tak POMOCNI | a ja, ze tacy wdzieczni | falubaz napisał/a: | | szybko sie ucze omijac co niektorych | to bardzo dobrze! robisz tym wielu wielka przysluge! |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:01
|

|
|
| sisi napisał/a: | | falubaz napisał/a: | | nazwalas mnie KOMBINATOREM | napisalam: falubaz Ty jestes kombinatorem? serio? kiedy? nie moge znalezc. | falubaz napisał/a: | | niech moc bedzie z Toba | jest!! | falubaz napisał/a: | | nie zdawalem sobie sprawy ze Polacy w DE sa tak POMOCNI | a ja, ze tacy wdzieczni | falubaz napisał/a: | | szybko sie ucze omijac co niektorych | to bardzo dobrze! robisz tym wielu wielka przysluge! |
CYTUJE::::
Pia dobrze zauwazyla, ze to pachnie troche kombinatorstwem
i nie pisz ze troche albo pachnie, nazwalas po imieniu to .....
jesli to nie jest dla Ciebie jednoznaczne to podaj wiek i wyksztalcenie. reszta no comment i bye znalazlem odpowiedz na innym forum |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:05
|

|
|
| falubaz napisał/a: | CYTUJE::::
Pia dobrze zauwazyla, ze to pachnie troche kombinatorstwem
i nie pisz ze troche albo pachnie, nazwalas po imieniu to ..... | nie moglam Ciebie nazwac kombinatorem skoro Ciebie nie znam. To byl komentarz odnosnie informacji, ktora podales - tak zostala odebrana nie tylko przeze mnie. Jak to mowia niektorzy 80 % bledu w zrozumieniu lezy po stronie tlumaczacego No ale... uderz w stol, a nozyce sie odezwa.
| falubaz napisał/a: | jesli to nie jest dla Ciebie jednoznaczne to podaj wiek i wyksztalcenie. reszta no comment i bye znalazlem odpowiedz na innym forum | Mam Ci podac moj wiek i moje wyksztalcenie? |
|
|
|
 |
falubaz
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:08
|

|
|
sisi nie chialo mi sie ale jeszcze CI napisze moze wam sie zmenil swiatopoglad od przesiadywania w DE ale czy to normalne ocenianie mnie po poscie a nie udzielanie pomocnych odpowiedzi ?? to jest bez sensu naprawde zal, wyszlo na to ze musze sie wam tlumaczyc z zycia prywatnego, dlaczego nie poszedlem, a jak to ze syn chory...., a na koniec i tak g... z tego mam pozdrawiam |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:13
|

|
|
| falubaz napisał/a: | sisi nie chialo mi sie ale jeszcze CI napisze moze wam sie zmenil swiatopoglad od przesiadywania w DE ale czy to normalne ocenianie mnie po poscie a nie udzielanie pomocnych odpowiedzi ?? to jest bez sensu naprawde zal, wyszlo na to ze musze sie wam tlumaczyc z zycia prywatnego, dlaczego nie poszedlem, a jak to ze syn chory...., a na koniec i tak g... z tego mam pozdrawiam | Podziekuj tym, ktorzy taka opinie wlasnie nam Polakom wyrobili - czyli innym Polakom, ktorzy m.in. kombinuja, itp. Dlatego nie dziw sie prosze, ze wszyscy juz sa powoli przeczuleni na tym punkcie i reaguja alergicznie ... Opinii nie wyrabia sie w glowie ot tak. Ktos (i nie mowie tu o Tobie) wyraznie sobie musial na nia zapracowac. Niestety |
|
|
|
 |
Kamila
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:41
|

|
|
Jezeli sie nie stawisz znowu to znaczy, ze nie chcesz pracowac... proste. Jak powiadomi AA to pewnie zabiora kase czasowo, nie wiem, bo z AA nie mialam do czynienia.
Jedyne rozwiazanie to idz do lekarza po zwolnienie i pokaz je w AA, bo na pewno beda chcieli wiedziec dlaczego sie migasz przed rozmowa kwalifikacyjna. |
_________________ KochamFotografie |
|
|
|
 |
Pausenclown
Nieaktywny

|
Wysłany: 2010-05-27, 18:43
|

|
|
Ok, falubaz - chciales oceny sytuacji - bedziesz ja mial...
Jezeli pobierasz z Jobcenter jakies pieniazki, to masz niestety obowiazek stawiac sie na tego typu rozmowy. I jezeli tego nie robisz, JC ma prawo skracac Ci swiadczenia. Proste, no nie?
Oczywiscie choroba dziecka jest powodem, by sie na takowy termin nie stawic. Ale jak juz Ci kolezanka sisi wyjasnila, niezbedne ku udowodnieniu ze byles z dzieckiem u lekarza a nie z chlopakami na piwie jest wlasnie lekarskie zaswiadczenie, ze tam byles. Mysle ze lekarz powinien bez klopotu wystawic je tez po fakcie - zwróc sie do niego.
Kiedys bym jeszcze napisal pare slów na temat a) jakie moim zdaniem masz podejscie do pracy (i - ubiegajac Twoja uwage - jestem doskonale swiadomy, ze zdrowie dziecka jest najwazniejsze), i b) moze dwa slowa na temat netykiety...
... ale jak wspomnialem, tak byloby kiedys. Dzis nie porusze tych tematów.
Pozdrawiam i staw sie jak najszybciej z tym zaswiadczeniem w JC, bo naprawde mozesz miec klopoty.
(No chyba ze nic od nich nie pobierasz, wtedy moga Cie pocalowac w przyslowiowy dzyndzel...)
Jeszcze raz pozdrawiam, przede wszystkim zyczac dziecku powrotu do zdrowia |
|
|
|
 |
|
|