Spawacz- co o tym sądzicie?
| Autor |
Wiadomość |
rahib
Nowy

|
Wysłany: 2009-02-08, 18:11 Spawacz- co o tym sądzicie?
|

|
|
| Witam!!! Mam do was pytanie, czy jako spawacz znalazłbym prace w Berlinie właśnie w tym zawodzie, obecnie pracuje w Polsce mam małe doświadczenie bo dopiero rok czasu, niemieckiego uczę się cały czas, a więc z językiem nie byłoby dużych problemów. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje. |
|
|
|
 |
bunnything
Dyskutant

|
Wysłany: 2009-02-08, 20:46
|

|
|
http://www.infopraca.pl/p...Berlina/1016324
np tutaj wystarczy troszke w google poszperac a znajdziesz to czego potrzebujesz.Pozdrawiam |
_________________ Wenn das Leben dir eine Zitrone gibt, frag nach Salz und Tequila;p |
|
|
|
 |
rahib
Nowy

|
Wysłany: 2009-02-10, 00:32
|

|
|
| dzięki za multun odpowiedzi... |
|
|
|
 |
Vista81
Dyskutant

Pomogła: 3 razy Posty: 425 Skąd: z domu
|
Wysłany: 2009-02-13, 20:09
|

|
|
moze nikt nie wie czy masz szanse znalezc tu prace jako spawacz poprostu powysylaj gdzies swoje papiery.. zycze powodzenia |
_________________ Iza |
|
|
|
 |
dax6
Nowy

|
Wysłany: 2010-06-08, 11:01
|

|
|
stary temat, ale odpowiem
Na dzien dzisiejszy , to lepiej pozostac w tym zawodzie w Polsce. Duzo sie tam dzieje w branzy.
Nie pisze tego, aby Cie zniechecic, ale Berlin to TRUP ! Na Westach jest wiecej pracy w tym zawodzie , choc cale Niemcy piszcza w kryzysie. Kiedys , to wystarczylo chciec pracowac, teraz to jz jest historia. Jezeli znajdziesz prace gdzies ( a musisz miec zarejestrowana firme jednoosobowa ) to do tego potrzebujesz jeszcze wlasny sprzet spawalniczy, auto, ubezpieczenia itd. Nie wiem czy jestes na to przygotowany.
Jak wiesz pewnie, to nie mozesz tu pracowac na maszynach pracodawcy. Jak bedzie kontrola , to beknie pracodawca i Ty.
Dlatego radze pozostac narazie w PL.
Ja mam firme spawalnicza i wiem ile musialem zainwestowac i przez co przejsc. Nie bylo latwo, a i wcale nie ma takiego miodu w Berlinie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
leonard17
Nowy

|
Wysłany: 2011-10-02, 17:22
|

|
|
| ciezka sprawa, jak juz dla spawaczy nie ma pracy na terenie wschodnich niemczech to już Hi.... kaput chyba |
|
|
|
 |
|
|