|
Sprzedaż na Niemieckim Ebay przez Polską firmę
| Autor |
Wiadomość |
Rozowe
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-04-12, 16:36 Sprzedaż na Niemieckim Ebay przez Polską firmę
|

|
|
Polska firma chce sprzedawać na ebay swoje produkty- można tak zrobić,jeśli tak to co podatkiem?
Czy dobre byłoby gdyby założyli tutaj konto bankowe w Niemczech-nie mają tu zameldowania-czy mogą założyć konto?
Przesyłka byłaby z Niemiec do Niemiec-to nie ma problemu |
|
|
|
 |
Bosch
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-04-12, 20:27
|

|
|
Z jednego Twojego pytania wynika, ze nie masz w Niemczech konta, skoro sie pytasz czy mozna mniec konto dla Polska, bez zameldowania na terenie BRD.
Odpowiedz brzmi NIE, aby otowrzyc konto tzw. GIRO, trzeba posiadac zameldowanie na terenie Niemiec, bo tak kazdy moze siebie otworzyc konto nawet z Afryki... W przypadku podejrzen Urzad Skarbowy ma wglad do konta i musi wiedziec, gdzie wlasciecie mieszka, a nie bedzie jechac do Afryki...
Polecam Ci wejsc na Eaby i poczytac w dziale Pytania-Obpowiedzi, bo jako firma na ternie Niemiec do sprzedarzy potrzebujesz zarejestrowana dzialalnosc w BRD, a to wymaga zameldowanie tutaj... i kolo sie tworzy.
Ale widze ze jakos zaczynasz rozkrecac swoj bisnes od srodka, to uwazaj, bo przekrety na Eaby idzie szybko wykryc i policja znajac twoj IP adres zapuka ci do domu... |
_________________ Niemcy -Polska, droga 93
http://www.youtube.com/wa...layer_embedded# |
|
|
|
 |
Rozowe
Poczatkujacy

|
Wysłany: 2010-04-12, 21:24
|

|
|
Mylisz się Bosch -posiadam zameldowanie i konto bankowe w Niemczech,oraz konto na ebay-u.
Pewne firma w Polsce zaproponowała mi współpracę(czyli mam sprzedawać ich produkty na ebay-u).
Jak to zrobić prawnie,abym właśnie nie miała niespodzianki przed drzwiami.
Byłam jakby takim przedstawicielem Polskiej firmy na terenie Niemiec sprzedającym na ebay-u,z podpisaną umową o pracę na 100 euro. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
• phpBB & Przemo © 2000-2011 poloniaberlin.de • polskojezyczne forum dyskusyjne z Berlina |
|
|
|