Studentka Stosunkow miedzynarodowych:)
| Autor |
Wiadomość |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-02-17, 10:48 Studentka Stosunkow miedzynarodowych:)
|

|
|
| Czesc!!!!!!!!!!!!!!! mam 23 lata... studiuje w Polsce na UW SM planuje przeprowadzic sie do Berlina w przyszlym roku akademickim chcialabym kontynuowac nauke. studiowalam tez troche prawo, ale musialam kawalek dojezdzac wiec zakonczylam te przygode mam pytanie jakie sa mozliwosci z praca dla mlodej i malo doswiadczonej studentki bede miala za chwile tytul licencjata moj niemiecki jest na poziomie B1 kazde wakacje spedzam w niemczech pracujac jako kelnerka. Czy tos moglby mi pomoc i odpowiedziec na te kilka pytan jak z praca i mieszkaniem?? pozdrawiam |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 18:45
|

|
|
| nathalialata napisał/a: | | Czy tos moglby mi pomoc i odpowiedziec na te kilka pytan jak z praca i mieszkaniem?? | Możliwości są zawsze - pytanie, czego konkternie chcesz |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:25
|

|
|
| chcialabym pracowac w polsko niemieckiej firmie cos pod kierunkiem moich studiow nie mam doswiadczenia w pracach biurowych no ale kiedys musze sie tego nauczyc:) pracowalam z niemcami i swietnie sie z nimi dogadywalam. najpierw potrzebuje pracy zeby wynajac mieszkanie i ukladac sobie zycie bo w polsce tego nie widze ae to przeciez doskonale wszyscy wiedza... takze moze jest ktos kto ma jakis pomysl? |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:29
|

|
|
| nathalialata napisał/a: | | chcialabym pracowac w polsko niemieckiej firmie cos pod kierunkiem moich studiow nie mam doswiadczenia w pracach biurowych no ale kiedys musze sie tego nauczyc:) pracowalam z niemcami i swietnie sie z nimi dogadywalam. najpierw potrzebuje pracy zeby wynajac mieszkanie i ukladac sobie zycie bo w polsce tego nie widze ae to przeciez doskonale wszyscy wiedza... takze moze jest ktos kto ma jakis pomysl? |
czy chcesz przyjechac tu jako studentka juz, czy dopiero sie zapisac na studia? |
|
|
|
 |
Pausenclown
|
Wysłany: 2010-02-17, 19:31 Re: Studentka Stosunkow miedzynarodowych:)
|

|
|
| nathalialata napisał/a: | | SM |
Co to SM?
Brzmi bardzo ciekawie............................ |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:31 Re: Studentka Stosunkow miedzynarodowych:)
|

|
|
| Pausenclown napisał/a: | | nathalialata napisał/a: | | SM |
Co to SM?
Brzmi bardzo ciekawie............................ |
Przeczytaj temat Od razu sie problem rozjasni |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:38
|

|
|
stosunki miedzynarodowe:D
[ Dodano: 2010-02-17, 19:39 ]
robie licencjat w polsce i albo bede magistra robic w niemczech albo nie wiem co ze soba robic:) |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:44
|

|
|
| nathalialata napisał/a: | | robie licencjat w polsce i albo bede magistra robic w niemczech albo nie wiem co ze soba robic:) | No to nie bardzo wiem, jak Tobie podpowiedziec, skoro sama jeszcze nie wiesz, jaka droge obrac |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-02-17, 19:48
|

|
|
| no to powiedzmy ze jestem pewna na 100% ze przyjezdzam z oszczednosciami na przezycie paru miesiecy i co dalej jakie moge miec szanse na normalna prace z polskim dyplomem? |
|
|
|
 |
irmencja666
Super Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 20:13
|

|
|
| nathalialata napisał/a: | | co dalej jakie moge miec szanse na normalna prace z polskim dyplomem? | koleżanka potzrebuje Arbeitserlaubnis, a tu się schody zaczynają, bo licencjat to trochę za mało, żeby się wyróżnić z tłumu Niemców starających się o pracę
Czyli na normalna prace z dyplomem nie radziłabym liczyć. |
_________________ Come on and do the jailhouse rock with me! |
|
|
|
 |
no_name_
Dyskutant

|
Wysłany: 2010-02-17, 20:35
|

|
|
| irmencja666 napisał/a: | | nathalialata napisał/a: | | co dalej jakie moge miec szanse na normalna prace z polskim dyplomem? | koleżanka potzrebuje Arbeitserlaubnis, a tu się schody zaczynają, bo licencjat to trochę za mało, żeby się wyróżnić z tłumu Niemców starających się o pracę
Czyli na normalna prace z dyplomem nie radziłabym liczyć. |
Dokladnie. Najlatwiejsza opcja dla Ciebie byla by poprzez studia. Zapisujesz sie na studia - moze to byc kontynuacja Twoich obecnych. Dzieki temu dostaniesz dach nad glowa (akademik) i prace (studenci maja pewne przywileje w tym zakresie). A i uzupelnienie wyksztalcenia o MA na pewno tez zlym pomyslem nie bedzie. |
|
|
|
 |
nathalialata
Uzytkownik

|
Wysłany: 2010-02-17, 20:43
|

|
|
| dziekuje wam bardzo!!!!!!!!!!!!! bede na dniach zalatwiac sprawy z certyfikatem i dalej zobaczymy |
|
|
|
 |
|
|